Colors: Green Color

του Lurebites

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι άλλη μια Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής καλαμιών από το «πάνω ράφι» είναι πλέον γεγονός ότι βρίσκεται στη χώρα μας. Η Smart Fishing κατάφερε την αποκλειστική αντιπροσωπεία ενός από τα μεγαλύτερα brand name, αλλά και μια από τις πρώτες επιλογές των ψαράδων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την Nissin-Ares η οποία είναι πλέον και επίσημα στην Ελλάδα!!

Η εταιρία Delalande ιδρύθηκε το 1979 στη περιοχή Tourangelle και φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια ύπαρξη της! Δηµιουργήθηκε από τον Alain και την Gloria Delalande και πρόκειται για µια οικογενειακή εταιρία µε έδρα της στην πόλη Ballan Miré, περίπου 15 λεπτά από την Tours. H εταιρία έχει αλλάξει πολύ πριν φτάσει στην µορφή που την γνωρίζουμε σήµερα!

Η νέα JOLTY επιτέλους έφτασε στην χώρα μας! Τι είναι η JOLTY; Πρόκειται για την νέα δημιουργία της εταιρείας BlueBlue. Είναι ένα combo σιλικόνης τύπου shad μήκους 4" (10 εκ.) σε συνδυασμό με κάποιο jighead 22 & 15 γραμμαρίων. Το ιδιαίτερο αυτό jighead έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν δύο σαλαγκιές στο κάτω μέρος του combo, η μια στο "κεφάλι" και η δεύτερη στο μέσον του σώματος της σιλικόνης.

Η γιαπωνέζικη αυτή εταιρεία είναι για μένα κάτι παραπάνω από αγαπημένη αφού τα πέτρινα χρόνια του spinning, όταν δεν υπήρχαν προϊόντα για την τεχνική στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, τα νήματα της με βοήθησαν να εξελιχθώ αλλά κυρίως… να ψαρέψω σωστά! Μετά από χρόνια βρίσκεται επιτέλους και επίσημα στη χώρα μας από την εταιρεία Smartfishing οπότε είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι τα πρώτα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Για την φετινή χρονιά, η βρετανική HTO, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την οικονομική και δημοφιλή σειρά LRF καλαμιών με την ονομασία Rockfish 19. Έτσι αντί για πολλά και διαφορετικά μοντέλα, φέτος έχουμε μόνο τέσσερις στοχευμένες επιλογές που κοστίζουν από 40 έως 46 €! Ας δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειές για αυτήν την νέα σειρά που μόλις πριν μέρες έφτασε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο κατάστημα του Άκη Τηνιακού - Akis Tiniakos Fishing Store.

Σιγά σιγά μπαίνουμε στην έναρξη και της φετινής σεζόν για το ψάρεμα των καλαμαριών από την ακτή! Οι ιαπωνικές καλαμαριέρες Tsuriken με την σειρά Egista πρωτοέκαναν την εμφάνιση τους στην χώρα μας πέρυσι αν και λίγο καθυστερημένα προς τα μέσα της περιόδου. Παρ όλα αυτά πολύ γρήγορα απέδειξαν την αξία τους, αγαπήθηκαν αλλά και καθιερώθηκαν στις κασετίνες πολλών ψαράδων που ασχολούνται με την τεχνική.

Όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχουμε σαν Lurebites όλοι γνωρίζουν ότι θέλουμε να δημιουργούμε τα πάντα που αφορούν το αγαπημένο μας χόμπι, το ψάρεμα, βασιζόμενοι στην ποιοτική δουλειά με μεράκι. Αυτή την φορά μας δόθηκε η δυνατότητα να κάνουμε κάτι που δεν είχαμε επιχειρήσει άλλη φορά : την δημιουργία από το μηδέν ενός καταλόγου ειδών αλιείας!

Δύο νέα νήματα για το 2019 λάνσαρε -η γνωστή σε όλους μας πια- πολωνική εταιρεία Dragon. Το ένα είναι ένα πολύ ποιοτικό οκτάκλωνο νήμα με την ονομασία Invisible R'N'S που η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι σχεδόν αόρατο στο νερό (Το Lurebites δεν υιοθετεί καμιά άποψη εταιρίας περί αόρατου νήματος).

Η ιαπωνική Gan Craft είναι μια εταιρεία παγκοσμίου φήμης με εξειδικευμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικής κατασκευής για πολλές τεχνικές ψαρέματος. Δεν είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να καλύψει όλους τους ψαράδες αλλά μόνο όσους αναζητούν τα υψηλά στάνταρτ και την Hi-End τεχνολογία.