Ψάρεμα LRF, Light Rock Fishing | Lurebites.gr

Διαβάστε μέσα από μια πλήρη αρθρογραφία σχετικά με το, ψάρεμα LRF και τις τεχνικές του. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την τεχνική ψαρέματος Light Rock Fishing. Οδηγοί και αρθρογραφία που θα σας βοηθήσει πραγματικά.

LRF

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το Light Rock Fishing ψάρευα ήδη αρκετό καιρό με spinning. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν λίγο ως πολύ σε εμβρυακό στάδιο, και μόνο ο Γιώργος Φενερλής είχε γράψει κάποια πράγματα τότε γι' αυτό.

Από τότε που παρουσιάσαμε την τεχνική του light rock fishing (LRF), είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν μαζί της. Τα ερωτήματα ήταν καταιγιστικά και απολύτως φυσιολογικά αφού ένα αναγνωριστικό άρθρο δεν είναι ποτέ αρκετό για να λύσει όλες τις απορίες. Σε αυτό το άρθρο θα πάμε ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας μερικές πτυχές της τεχνικής που προσωπικά με έχουν μαγέψει…

Του Γιάννη Κασάπογλου

Το καλοκαίρι έχει μπεί για τα καλά, η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς και τα αφρόψαρα έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις ακτές μας. Υπάρχουν σημεία που τα ψάρια είναι στην ακτίνα της βολής μας με μικρές σιλικόνες και μικρά minnow. Yπάρχουν όμως και σημεία όπως οι παραλίες και τα βράχια με κοντινές ρίβες που η απόσταση βολής είναι το ζητούμενο, και εκεί θα χρειαστούμε ένα τεχνητό που θα αποδίδει τα μέγιστα σε αυτό τον ρόλο.Αυτά είναι τα πλανάκια.

Το μακρινό 2006 είχα γράψει αυτό το άρθρο χωρίς να γνωρίζω την ύπαρξη της τεχνικής του LRF. Άλλωστε κανείς δεν γνώριζε τίποτα τότε. Είναι ένα άρθρο για αυτήν την τεχνική και την πρώτη επαφή μου μαζί της. Σας το παρουσιάζω ξανά περισσότερο για ρομαντικούς λόγους πάρα ουσίας...

Toυ Γιάννη Κασάπογλου 

Πριν ξεκινήσουμε να  πούμε δύο λόγια για τα καλάμια ας δούμε πρώτα πώς ξεκίνησε οι τεχνική για την οποία έχουν κατασκευαστεί.  Light Rock Fishing και Heavy Rock Fishing είναι οι ονομασίες που έδωσαν οι Ιάπωνες στο ψάρεμα με τεχνητά για βραχόψαρα και άλλα ψάρια, με  νονά του HRF να θεωρείτε η Daiwa θέλοντας να δώσει μια ονομασία για το θαλασσινό rock fishing με βαρύτερα δολώματα.

Τι θα λέγατε άμα κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχει τρόπος να ξεγελάσετε με το spinning όλα τα είδη ψαριών της Μεσογείου; Σίγουρα μια τέτοια δήλωση θα σας παραξένευε και θα κοιτάγατε αυτό το άτομο με καχυποψία. Όμως ο τρόπος αυτός υπάρχει και στην Γαλλία όπου πρωτοδοκιμάστηκε έχει ήδη αρχίσει να παίρνει διαστάσεις… επιδημίας!

Του Γιαννη Κασάπογλου

Το light rock fishing στην Ελλάδα έχει συνδυαστεί στο μυαλό μας με το ψάρεμα των αφρόψαρων σχεδόν πάντα την μέρα. Συνήθως από τους πρώτους στόχους είναι τα κοκκάλια στα  λιμάνια και  είναι αυτό που θα τραβήξει στην τεχνική έναν ψαρά να ασχοληθεί μαζί της. Αν όμως μείνουμε εκεί θα χάσουμε όλη την ουσία της τεχνικής η οποία είναι ότι μπορείς να στοχεύσεις όλων των ειδών σχεδόν τα ψάρια, ημέρα και νύχτα!

Ακολουθήστε μας