Colors: Blue Color

του Βασίλη Κυρέζη

 

 Η ΗΤΟ παρουσίασε πριν λίγο καιρό τις νέες σειρές καλαμιών για spinning και ανάμεσα τους θα βρούμε και τον «ταραξία» της, δηλαδή τη σειρά Hooligan που ήρθε για να ταράξει τα νερά στην οικονομική κατηγορία!! Η σειρά Hooligan αποτελείται από 4 δίσπατα καλάμια ικανά να καλύψουν το μεγαλύτερο εύρος τεχνητών που χρειάζονται οι περισσότεροι spinners.

Η σειρά καλαμιών της HTO “Rockfish II” όπως λέει και το όνομα της αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία, προορίζεται για ψάρεμα «βραχόψαρων» αλλά και λαβρακιών σε δυσκολότερους μορφολογικά βυθούς, κοινώς για bottom fishing. Το τελευταίο διάστημα έπεσε στα χέρια μου το πιο «βαρύ» της σειράς το 7’10’’ ML το οποίο, σύμφωνα με την HTO, θεωρείται ιδανικό για να εισέλθει κάποιος στον μαγικό κόσμο του Hard Rock Fishing. Αυτό είναι κάτι που με βρίσκει ελαφρώς αντίθετο αφού πιστεύω ότι δεν απευθύνεται μόνο στους αρχάριους.

Του Γιάννη Κασάπογλου

Είναι λίγος καιρός που κυκλοφορεί στην χώρα μας η σειρά καλαμιών Urban Finesse από την ΗΤΟ. Η σειρά ακολουθεί την ίδια λογική value for money που έχει καθιερώσει την ΗΤΟ στα μάτια των καταναλωτών , φέρνοντας στα χέρια μας καλάμια και προϊόντα που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους.

Η έκρηξη του LRF στην χώρα μας είναι πλέον γεγονός και μπαίνοντας για καλά στην σεζόν της τεχνικής, η αναζήτηση του “σωστού” καλαμιού έχει ήδη ξεκινήσει για πολλούς από εσάς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάζουμε πέντε καλάμια της εταιρίας μας που καλύπτουν στο έπακρο τις ανάγκες σας, δίνοντας σας επίσης την δυνατότητά επιλογής που να αντιστοιχεί με τις απαιτήσεις σας! Πέντε εξαίσια καλάμια με φοβερή σχέση ποιότητας – τιμής και το βασικότερο... με άψογο χειρισμό των τεχνητών δολωμάτων κάθε είδους και τύπου!

του Βασίλη Κυρέζη

Σας είχαμε υποσχεθεί πριν λίγο καιρό ότι θα σας παρουσιάσουμε όλα τα καλάμια της Nissin-Ares που εισάγονται πια στην Ελλάδα από την Smartfishing.gr. Την αρχή λοιπόν την κάνουμε τηρώντας την υπόσχεση μας με ένα καλάμι για την τεχνική του eging μιας και αυτή οδεύει προς το τέλος της για φέτος, με το μοντέλο Blue Porter που αποτελεί την πιο «οικονομική» επιλογή.

Η εταιρία Dragon διαθέτει πολλές όμορφες και καλές σειρές καλαμιών spinning. Εμείς θα δούμε σε αυτό το άρθρο ένα καλάμι της σειράς Street Fishing για τους λάτρεις του LRF με στόχο να απαντήσουμε στα πιθανών ερωτήματα των ενδιαφερομένων για την απόκτηση του.

Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για μία νέα σειρά καλαμιών. Πρόκειται για την σειρά Millenium HDG που χαρακτηρίζεται από την άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Αυτό έχει ως στόχο να προσελκύσει αρκετούς νέους & γιατί όχι και πιο προχωρημένους spinners!!

Η σειρά Lure Control LC-X από την Dragon αποτελεί την τελευταία χρονικά πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των καλαμιών spinning, προσφέροντας διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες από τα υπόλοιπα καλάμια της γκάμας της.

Η ΗΤΟ είναι μια νέα για τα ελληνικά δεδομένα εταιρία από την Μεγάλη Βρετανία, που σιγά σιγά εντυπώνεται στην συνείδηση των ελλήνων ψαράδων. Μέσα από μια σεβαστή ποικιλία ψαρικών, διαθέτει και μια αξιόλογη σειρά με καλάμια LRF-HRF από τα οποία το Rockfish Revolution 1-8 είναι κατά την γνώμη μου και το πιο αντιπροσωπευτικό.

Η Ιταλική Molix, εταιρία που είναι γνωστή κυρίως από την κατασκευή τεχνητών δολωμάτων, μέσα στην πραγματικά μεγάλη γκάμα των προϊόντων της, διαθέτει και κάποιες επιλογές στην κατηγορία των καλαμιών spinning. Το ενδιαφέρον μας τράβηξε η σειρά με την ονομασία Fioretto που αποτελεί και την κορυφαία πρόταση της εταιρίας σε αυτή τη κατηγορία. Ο λόγος που τράβηξε την προσοχή μας ήταν το μοντέλο 862ML που σύμφωνα με την εταιρία είναι ένα καθαρόαιμο seabass καλάμι.