Colors: Blue Color

Του Γιάννη Κασάπογλου

Είναι λίγος καιρός που κυκλοφορεί στην χώρα μας η σειρά καλαμιών Urban Finesse από την ΗΤΟ. Η σειρά ακολουθεί την ίδια λογική value for money που έχει καθιερώσει την ΗΤΟ στα μάτια των καταναλωτών , φέρνοντας στα χέρια μας καλάμια και προϊόντα που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους.

Η εταιρία Dragon διαθέτει πολλές όμορφες και καλές σειρές καλαμιών spinning. Εμείς θα δούμε σε αυτό το άρθρο ένα καλάμι της σειράς Street Fishing για τους λάτρεις του LRF με στόχο να απαντήσουμε στα πιθανών ερωτήματα των ενδιαφερομένων για την απόκτηση του.

Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για μία νέα σειρά καλαμιών. Πρόκειται για την σειρά Millenium HDG που χαρακτηρίζεται από την άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Αυτό έχει ως στόχο να προσελκύσει αρκετούς νέους & γιατί όχι και πιο προχωρημένους spinners!!

Η σειρά Lure Control LC-X από την Dragon αποτελεί την τελευταία χρονικά πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των καλαμιών spinning, προσφέροντας διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες από τα υπόλοιπα καλάμια της γκάμας της.

Η ΗΤΟ είναι μια νέα για τα ελληνικά δεδομένα εταιρία από την Μεγάλη Βρετανία, που σιγά σιγά εντυπώνεται στην συνείδηση των ελλήνων ψαράδων. Μέσα από μια σεβαστή ποικιλία ψαρικών, διαθέτει και μια αξιόλογη σειρά με καλάμια LRF-HRF από τα οποία το Rockfish Revolution 1-8 είναι κατά την γνώμη μου και το πιο αντιπροσωπευτικό.

Η Ιταλική Molix, εταιρία που είναι γνωστή κυρίως από την κατασκευή τεχνητών δολωμάτων, μέσα στην πραγματικά μεγάλη γκάμα των προϊόντων της, διαθέτει και κάποιες επιλογές στην κατηγορία των καλαμιών spinning. Το ενδιαφέρον μας τράβηξε η σειρά με την ονομασία Fioretto που αποτελεί και την κορυφαία πρόταση της εταιρίας σε αυτή τη κατηγορία. Ο λόγος που τράβηξε την προσοχή μας ήταν το μοντέλο 862ML που σύμφωνα με την εταιρία είναι ένα καθαρόαιμο seabass καλάμι.

Η σειρά καλαμιών της HTO “Rockfish II” όπως λέει και το όνομα της αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία, προορίζεται για ψάρεμα «βραχόψαρων» αλλά και λαβρακιών σε δυσκολότερους μορφολογικά βυθούς, κοινώς για bottom fishing. Το τελευταίο διάστημα έπεσε στα χέρια μου το πιο «βαρύ» της σειράς το 7’10’’ ML το οποίο, σύμφωνα με την HTO, θεωρείται ιδανικό για να εισέλθει κάποιος στον μαγικό κόσμο του Hard Rock Fishing. Αυτό είναι κάτι που με βρίσκει ελαφρώς αντίθετο αφού πιστεύω ότι δεν απευθύνεται μόνο στους αρχάριους.

Όπως είναι ήδη γνωστό σε όσους ασχολούνται με την τεχνική του spinning, είναι αδύνατο ένα και μόνο καλάμι να αντεπεξέλθει σε όλες τις παραλλαγές της τεχνικής και τις απαιτήσεις της. Θα χρειαστούμε εκ διαμέτρου αντίθετο εξοπλισμό π.χ. άλλο για το ψάρεμα του λαβρακιού και άλλο για την ντάσκα και των πελαγίσιων αρπακτικών.

Η έκρηξη του LRF στην χώρα μας είναι πλέον γεγονός και μπαίνοντας για καλά στην σεζόν της τεχνικής, η αναζήτηση του “σωστού” καλαμιού έχει ήδη ξεκινήσει για πολλούς από εσάς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάζουμε πέντε καλάμια της εταιρίας μας που καλύπτουν στο έπακρο τις ανάγκες σας, δίνοντας σας επίσης την δυνατότητά επιλογής που να αντιστοιχεί με τις απαιτήσεις σας! Πέντε εξαίσια καλάμια με φοβερή σχέση ποιότητας – τιμής και το βασικότερο... με άψογο χειρισμό των τεχνητών δολωμάτων κάθε είδους και τύπου!

Η σειρά καλαμιών spinning X-treme είναι η πρώτη της Dragon στην οποία χρησιμοποιήθηκαν φύλλα carbon στα οποία είχε εφαρμοστεί η επιστήμη της νανοτεχνολογίας. Το αποτέλεσμα; Λεπτά και ελαφριά καλάμια με μεγάλη δύναμη!