H DUO είναι μια Ιαπωνική εταιρία κατασκευής τεχνητών δολωμάτων που ιδρύθηκε το 1995 από τον Hisahiro Matsushita ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια στέλεχος σε άλλες μεγάλες εταιρίες κατασκευής τεχνητών δολωμάτων. Σήμερα, η γκάμα της είναι τεράστια και περιλαμβάνει τεχνητά για κάθε είδος αρπαχτικού ψαριού του γλυκού και του αλμυρού νερού, για ψάρεμα από την ακτή αλλά και από το σκάφος. Η ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με την απόδοση τους, την έχουν κατατάξει σε μια από τις κορυφαίες εγχώριες βιομηχανίες της Ιαπωνίας και στις καλύτερες παγκοσμίως.

REVIEWERS

Μέσα από όλη αυτή την πλειάδα τεχνητών επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το Tide Minnow Slim 175 Flyer της σειράς Tide Minnow Slim Advance Line. Πρόκειται για την βελτιωμένη έκδοση στον τομέα της ρίψης της ''Ναυαρχίδας'' της εταιρίας στην κατηγορία των minnow, επιτρέποντας μας να ψαρέψουμε σε δύσκολες συνθήκες.

06

Πρώτες εντυπώσεις : Όταν πρόσθεσα το συγκεκριμένο τεχνητό στην συλλογή μου, ήταν η περίοδος που με είχε συνεπάρει η απόδοση των μεγάλων τεχνητών σε πολλά είδη ψαριών όπως λούτσοι και λαβράκια. Αρκετές ''ασυνήθιστες'' συλλήψεις για τότε δεδομένα της λογικής μου είχαν καταφέρει να κάμψουν κάθε αμφιβολία για την αποδοτικότητα τους οπότε όλο και περισσότερα μεγαλύτερα minnow, προστίθονταν στην συλλογή μου. Το τεχνητό αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το αγόρασα λόγω του λεπτού του προφίλ σε συνδυασμό με το βάρος του. Άλλωστε, η κατηγορία Flyer δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ψαρέματος σε δύσκολες συνθήκες με αρκετό άνεμο και ταραγμένη θάλασσα. Με μήκος 17.5 εκατοστά, βάρος 29 γραμμάρια και πλευστότητας βυθιζόμενο (sinking) φαντάζει ιδανική επιλογή για αυτές τις συνθήκες γιατί αυτό το μήκος με αυτό το βάρος συνδυάζει την μακρινή βολή και ταυτόχρονα μπορεί να κρατιέται στα έντονα ρεύματα χωρίς να το παρασύρουν.

pinakas_specs

Ποιότητα κατασκευής : Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα, όταν το τεχνητό ήρθε στα χέρια μου, ήταν η πραγματικά κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Η βαφή, οι λεπτομέρειες και τα ανάγλυφα του σώματος του προσδίδουν μέγιστη ρεαλιστικότητα ενώ οι κοφτερές σαλαγκιές δεν θα συγχωρήσουν εύκολα ακόμα και επιπόλαια χτυπήματα. Πως θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς τα πράγματα, για κάτι που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία με τα Γιαπωνέζικα αυστηρά πρότυπα και τους ενδελεχείς ποιοτικούς ελέγχους. Ο χρωματισμός που είχα επιλέξει ήταν ο “Sayori” (πράσινη ράχη με ασημένια πλευρά) και υπήρχε λόγος που το έκανα αυτό καθώς στην Ιαπωνία “Sayori” ονομάζουν ένα είδος ψαριού κοντινού στην δική μας ζαργάνα.

Ο χρωματισμός "Sayori"

Ο χρωματισμός "Sayori"

Οι υπόλοιποι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι πάρα πολλοί, περισσότεροι από όσους συνηθίζεται να έχουν οι Ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής τεχνητών στην γκάμα τους, με αποτέλεσμα να μπορούν να δημιουργήσουν... σύγχυση ακόμα και στον πιο έμπειρο spinner! Σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα η DUO παρουσίασε μια νέα κατηγορία χρωμάτων με το όνομα “Nature Designs” που προσομοιάζουν ψάρια της Μεσογείου όπως λούτσο, μπαρμπούνι και γύλο! Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε τον χρωματισμό της προτίμησης σας...

nature_01

Μιλώντας για ποιότητα κατασκευής, θα ήταν ατόπημα να μην αναφέρουμε κάτι για τις σαλαγκιές οι οποίες είναι Νούμερο #4 της εταιρίας Gamakatsu. Πρόκειται για σαλαγκιές εξαιρετικής ποιότητας, μεγάλης δύναμης με πολύ αιχμηρή ακίδα και αρπάδι που δεν θα σας προβληματίσουν. Προορίζονται για χρήση σε αλμυρό νερό και αν είστε από τους τυπικούς στον καθαρισμό των τεχνητών, η οξείδωση θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση της.

Σαλαγκιές : Gamakatsu νούμερο #4

Σαλαγκιές : Gamakatsu νούμερο #4

Εμφάνιση-Σχεδιασμός : Συνήθως, τα πολύ μεγάλα minnow έχουν ένα θέμα με το κατά πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι το σώμα τους στα μάτια των ψαριών καθώς πολλά από τα ψάρια-θύματα των αρπαχτικών συνήθως έχουν πολύ μεγαλύτεροόγκο από τα τεχνητά με το ίδιο μήκος. Οι αναλογίες του Flyer και ο σχεδιασμός του με λεπτό προφίλ σώματος σε ξεγελούν και νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με μικρότερο μέγεθος, καθιστώντας το σε ένα από τα πιο όμορφα, ρεαλιστικά και αεροδυναμικά τεχνητά της κατηγορίας.

Το Flyer σχεδιαστικά είναι μοναδικό!

Το Flyer σχεδιαστικά είναι μοναδικό!

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την... οφθαλμαπάτη έχει η προσοχή που έχει δοθεί στις λεπτομέρειες του τεχνητού. Το μικρό κεφάλι είναι ανάγλυφα σχεδιασμένο και πάνω του έχουν τοποθετηθεί δυο 3D μάτια πολύ καλής ποιότητας ενώ οι καθαρές απομιμήσεις λεπιών στο πλάι, δίνουν στο τεχνητό έντονες αντανακλάσεις. Άλλη μια λεπτομέρεια και μάλιστα πολύ σημαντική είναι η άψογη ποιότητα βαφής που αναδεικνύει όλα τα υπόλοιπα που περιγράψαμε.

Το μικρό κεφάλι είναι ανάγλυφα σχεδιασμένο και πάνω του έχουν τοποθετηθεί δυο 3D μάτια πολύ καλής ποιότητας

Το μικρό κεφάλι είναι ανάγλυφα σχεδιασμένο και πάνω του έχουν τοποθετηθεί δυο 3D μάτια πολύ καλής ποιότητας

Ρεαλιστικά λέπια και βαφή

Ρεαλιστικά λέπια και βαφή

Όσον αφορά την γλώσσα είναι πιο πλατιά από ότι στην βασική έκδοση, πράγμα λογικό για να μπορεί να δώσει πιο σωστή πλεύση στο τεχνητό λόγω του αυξημένου βάρους. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε μια σημαντική κατ΄ εμέ λεπτομέρεια που δείχνει την ποιότητα κατασκευής του Flyer. Η κατασκευή της είναι συμπαγής δηλαδή κατασκευασμένη από ένα κομμάτι πλαστικό και όχι δύο μισά ενωμένα μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στα περισσότερα τεχνητά της αγοράς. Έτσι, η γλώσσα γίνεται πολύ πιο ανθεκτική σε τυχόν χτυπήματα κατά την ανάκτηση ή σε κάποιο λάθος του χρήστη.

Συμπαγής γλώσσα και πιο πλατιά από το normal μαντέλο

Συμπαγής γλώσσα και πιο πλατιά από το normal μαντέλο

Τέλος, το φινίρισμα φαίνεται επίσης πολύ καλό ώστε να αντέχει στον χρόνο από πάσης φύσεως χτυπήματα καθώς και από τα δαγκώματα των κοφτερών δοντιών των αρπαχτικών ψαριών όπως ο λούτσος ή το γοφάρι.

Flyer ψαρεμένο εντατικά επί είκοσι μήνες...

Flyer ψαρεμένο εντατικά επί είκοσι μήνες...


Features :
Αυτό που κάνει το Flyer να διαφέρει από αντίστοιχα τεχνητά της ίδια κατηγορίας είναι το καινοτόμο εσωτερικό σύστημα του. Η εταιρία για να πετύχει το τεχνητό την βέλτιστη ρίψη έχει διαμορφώσει το εσωτερικό του σύστημα ως εξής:

  • Εσωτερικά και στο μέσον έχει τοποθετηθεί ένα σταθερό βάρος και πάνω από αυτό υπάρχει ένας κενός χώρος σχεδόν από άκρη σε άκρη του σώματος. Εκεί μέσα υπάρχουν δύο σφαιρίδια τα οποία κινούνται ελεύθερα μέσα σε αυτό.
  • Λίγο πριν την ρίψη το τεχνητό βρίσκεται σε όρθια θέση και κάθετη με το έδαφος. Τα δύο σφαιρίδια μετακινούνται στο πίσω μέρος του τεχνητού (προς την ουρά) οπότε το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα εκεί. Όπως είναι λογικό, κατά την ρίψη το τεχνητό έχοντας χαμηλά το κέντρο βάρους πετυχαίνει καλύτερη ισορροπία στον αέρα με αποτέλεσμα την μακρινότερη ρίψη.
  • Όταν πέσει στο νερό και αρχίσουμε την ανάκτηση, λόγω της αντίστασης που προβάλει η γλώσσα, το τεχνητό παίρνει μια ελαφριά κλίση προς τα μπροστά. Τα σφαιρίδια μετακινούνται προς το κεφάλι και φωλιάζουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αυλάκι, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν προς τα πίσω όσο το τεχνητό βρίσκεται σε αυτήν την θέση. Έτσι εξασφαλίζεται η σωστή κίνηση του τεχνητού μέσα στο νερό.

Το εσωτερικό σύστημα και η πιο πλατιά γλώσσα σε σχέση με το normal μοντέλο

Το εσωτερικό σύστημα και η πιο πλατιά γλώσσα σε σχέση με το normal μοντέλο

Περιγράψαμε την λειτουργία του εσωτερικού συστήματος, ας δούμε όμως τα οφέλη του και τι πρέπει να προσέξουμε. Το κυριότερο όφελος που μας προσφέρει αυτό το σύστημα είναι η μακρινή ρίψη. Σημειώστε επίσης ότι το υλικό των σφαιρών δεν είναι stainless steel αλλά tungsten. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν πάρουμε δύο σφαίρες ίδιου όγκου -μια από stainless steel και μια από tungsten- η tungsten θα είναι πιο βαριά λόγω πυκνότητας. Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο επιτυγχάνεται η αύξηση βάρους χωρίς να μεγαλώσουν οι διαστάσεις του τεχνητού. Αυτό συνεπάγεται και την βελτίωση της ρίψης πράγμα που ήταν η βασική επιδίωξη της εταιρίας όταν το σχεδίαζε.

01

Με το που αρχίζουμε την ανάκτηση, τα σφαιρίδια έρχονται μπροστά δίνοντας κλίση στο τεχνητό

Ένα άλλο όφελος (για μερικούς ναι και για άλλους όχι) είναι ότι ενώ το τεχνητό έχει σφαιρίδια, την ώρα της πλεύσης είναι εντελώς αθόρυβο καθώς φωλιάζουν στο ειδικά διαμορφωμένο αυλάκι. Το γεγονός αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο σε μέρη πολυψαρεμένα όπου ο θόρυβος μπορεί να ενοχλεί τα ψάρια αντί να τα δελεάζει.

Το τεχνητό βυθίζεται με το κεφάλι να κοιτάει την επιφάνεια αν δεν κάνουμε πρώτα ανάκτηση

Το τεχνητό βυθίζεται με το κεφάλι να κοιτάει την επιφάνεια αν δεν κάνουμε πρώτα ανάκτηση

Αυτά ήταν τα οφέλη. Ας δούμε όμως τώρα τι πρέπει να προσέξουμε. Το τεχνητό είναι βυθιζόμενο άρα όταν κάνουμε την ρίψη και θέλουμε να ψαρέψει σε μεγάλο βάθος, φυσικό είναι να περιμένουμε να βυθιστεί και έπειτα να αρχίσουμε την ανάκτηση. Λόγω του συστήματος που διαθέτει, αν το κάνουμε αυτό τότε το τεχνητό θα βυθίζεται με την ουρά προς τον βυθό κάτι που δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό στα μάτια των ψαριών (αν και κανείς ποτέ δεν μπορεί να ξέρει). Θα πρέπει λοιπόν, να ξεκινήσουμε αμέσως την ανάκτηση του τεχνητού ώστε τα σφαιρίδια να φωλιάσουν στο κεφάλι και το τεχνητό να πάρει οριζόντια θέση με ελαφρά κλίση προς τα κάτω. Αν το αφήσουμε να βυθιστεί σε αυτήν την θέση τότε η πορεία που θα διαγράψει μέχρι το βυθό θα είναι με το κεφάλι κάτω, κάτι που θεωρητικά είναι πιο ρεαλιστικό στα μάτια ενός αρπαχτικού.

Το Flyer σχεδιαστικά είναι μοναδικό!
Προτεινόμενες πλεύσεις :
Προτού μιλήσουμε για το Flyer θα πρέπει να επισημάνουμε τι είναι πλεύση και τι είναι κίνηση του τεχνητού ώστε να μην μπερδευτείτε διαβάζοντας παρακάτω. Κίνηση του τεχνητού είναι πως κινείται με απλή ανάκτηση χωρίς καμία παρέμβαση από εμάς δηλαδή όπως μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από την εταιρία. Από την άλλη πλεύση σημαίνει η πορεία του προς την ακτή με διάφορές παρεμβάσεις από εμάς.

Μέσα στο νερό έχει κίνηση με το κεφάλι να κοιτάει προς τον βυθό

Μέσα στο νερό έχει κίνηση με το κεφάλι να κοιτάει προς τον βυθό

Έτσι λοιπόν, η κίνηση του τεχνητού με απλή ανάκτηση γίνεται πραγματοποιώντας ανοιχτό wobbling και ταυτόχρονα διακριτικό rolling. Σε σχέση με το original μοντέλο έχει λιγότερο έντονη κίνηση και αυτό οφείλεται στο αυξημένο βάρος και στην πιο πλατιά γλώσσα η οποία μπορεί να "κρατήσει" το τεχνητό σε δυνατά ρεύματα. Παρότι μπορεί αυτή η κίνηση να αποδώσει, θα σας πρότεινα να το δουλέψετε κάνοντας πλεύσεις με δυνατά twiches και jerks. Το τεχνητό πραγματικά μεταμορφώνεται, αλλάζοντας απότομα κατεύθυνση, υπακούοντας άμεσα στα jerks με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μέσα στο νερό μια πολύ δελεαστική για τα ψάρια, νευρική κίνηση. Αν συνυπολογίσουμε σε αυτήν την κίνηση τις πολλές αντανακλάσεις της βαφής, προσομοιάζεται τέλεια η εικόνα ενός τρομαγμένου ψαριού. Αυτό μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού π.χ. την νύχτα, οπού ακόμα και το ελάχιστο φως μπορεί να κάνει το τεχνητό μας αντιληπτό από τα ψάρια της περιοχής.

Πλεύση με γρήγορα και κοφτά jerks ή twiches

Πλεύση με γρήγορα και κοφτά jerks ή twiches

Επίσης, μπορούμε να το ψαρέψουμε και σε μεγάλο βάθος μιας και είναι βυθιζόμενο αλλά εδώ θέλει προσοχή! Μετρήσαμε το ρυθμό βύθισης του και είναι περίπου 6,4 sec/m που σημαίνει ότι βυθίζεται αργά οπότε σε βαθιά νερά με έντονα ρεύματα υπάρχει περίπτωση με μην φτάσει εύκολα στο επιθυμητό βάθος, ίσως να μην φτάσει και ποτέ. Άρα το τεχνητό είναι στην πράξη “slow sinking” και θα πρέπει η χρήση του να γίνεται σε καταστάσεις και μέρη όπου αυτός ο ρυθμός βύθισης είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, δεν μιλάμε για την ικανότητα του τεχνητού να κινείται σε δυνατά ρεύματα αλλά για την ικανότητα του να βυθίζεται σε τέτοιες συνθήκες.

Αν θέλουμε να βυθιστεί σωστά θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή ανάκτηση ώστε να φωλιάσουν τα σφαιρίδια στο κεφάλι

Αν θέλουμε να βυθιστεί σωστά θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή ανάκτηση ώστε να φωλιάσουν τα σφαιρίδια στο κεφάλι

Εφαρμογή-Απόδοση: Στη πράξη το Flyer δοκιμάστηκε με καλάμια μήκους 2.60μ, 2.80μ με c.w. 7-28, 20-60 αντίστοιχα και νήμα διαμέτρου PE 1.2 και PE 2. Από την αρχή φάνηκε ότι η πρώτη επιλογή δεν ήταν η ιδανική και για να ψαρευτεί σωστά θα χρειαστεί να έχετε στην κατοχή σας εξοπλισμό πιο βαρύ δηλαδή καλάμια με c.w. από 15-40 και πάνω καθώς και μεγάλους μηχανισμούς που θα δώσουν πιο εύκολα πλεύση στο τεχνητό, μαζεύοντας σε μια μανιβελιά περισσότερο νήμα μετά από κάθε jerk. Κατά τα άλλα, με μια προσεγμένη βολή το τεχνητό φεύγει με το πίσω μέρος υποδειγματικά, διανύοντας πολλά μέτρα απόστασης. Όμως, -όπως τα περισσότερα τεχνητά αυτού του μήκους ή και μεγαλύτερου- έχει το μειονέκτημα ότι είναι πιο εύκολο να χάσει την ισορροπία του την ώρα της πτήσης από μια ριπή αέρα σε σχέση με ένα πιο μαζεμένο σε διαστάσεις minnow. Παρόλα αυτά, στην κατηγορία του είναι ένα από τα τεχνητά που θα δώσουν τα περισσότερα μέτρα.

Η μακρινή ρίψη είναι το δυνατό του σημείο!

Η μακρινή ρίψη είναι το δυνατό του σημείο!

Το Flyer το δοκίμασα για πρώτη φορά στο ψάρεμα του λούτσου. Ψαρεύοντας δίπλα σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας είχα ανακαλύψει τις ώρες που τα κοπάδια λούτσων έκαναν την εμφάνιση τους. Εγκλώβιζαν τις ζαργάνες και στην κυριολεξία τις αποδεκάτιζαν! Με το Flyer μπορούσα άνετα να φτάσω το σημείο που έτρωγαν και έτσι τα πρώτα ψάρια δεν άργησαν να έρθουν. Μπορώ να πω ότι εκείνο το ψάρεμα ήταν από τα πιο αποδοτικά και συνάμα διασκεδαστικά που έχω κάνει! Ένα άλλο έδαφος που βρήκε εφαρμογή το Flyer ήταν τα βαθιά λιμάνια την νύχτα. Πολλοί ψαράδες κάνουν το λάθος να ψαρεύουν τους λούτσους μονάχα στον αφρό. Έτσι μετά από πολλές ώρες φεύγουν άπραγοι και απογοητευμένοι με την γνωστή δικαιολογία στα χείλη ότι ''δεν έχει ψάρια...''. Όμως πολλές φορές δεν είναι έτσι. Τα ψάρια είναι εκεί και έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο και σνομπάρουν επιδεικτικά ότι πλέει κοντά στην επιφάνεια.

Θολά νερά και Flyer με έντονα χρώματα : ένας πολύ καλός συνδυασμός!

Θολά νερά και Flyer με έντονα χρώματα : ένας πολύ καλός συνδυασμός!

Με το Flyer, λόγω του ότι είναι βυθιζόμενο, μας δίνετε η δυνατότητα να το αφήσουμε να κατέβει αρκετά χαμηλά ώστε να φτάσει στην ζώνη που κυνηγούν τα αρπαχτικά. Έτσι μπορούμε να κάμψουμε με μεγαλύτερη ευκολία την καχυποψία ακόμα και του πιο δύσπιστου ψαριού, ειδικά με την slow sinking βύθιση του. Εκτός των λούτσων με το Flyer έχουν ξεγελαστεί και άλλα ψάρια όπως καρβούνια, παλαμίδες, λαβράκια όμως το εντυπωσιακότερο ψάρι που ξεγελάσαμε με αυτό το τεχνητό ήταν μια... στήρα 2.5 κιλά! Συγκεκριμένα, η στήρα χτύπησε σχεδόν στον αφρό σε ψάρεμα λούτσων, το σούρουπο σε βαθιά νερά, και τυχερός ήταν ο αδελφός μου!!!

Η έκπληξη!

Η έκπληξη!

Η άποψη των υπολοίπων field testers του LureBites για το Duo Flyer συμβαδίζει με τα δικά μου γραφόμενα και η μοναδική έξτρα πληροφορία έρχεται από τον Μάριο Καραχάλιο που συστήνει τα έντονα χρώματα της σειράς για ψάρεμα στα θολά νερά των εκβολών και ειδικότερα τα πορτοκαλί χρώματα και τα άσπρα. Όλοι το θεωρούν ένα τίμιο για τα λεφτά του τεχνητό ειδικά στο ψάρεμα του λούτσου!

Η γνώμη των field testers της εταιρίας

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα λόγια για το Flyer από δύο επίσημους field testerς της DUO, του δικού μας Μάρκου Βιδάλη και του Ιταλού Giuseppe Fanten:

Μάρκος Βιδάλης : “Εάν το απλό Tide minnow slim πετά σαν αεροπλάνο, φανταστείτε το Flyer που μπορεί να φτάσει! Ίδιο σώμα με το απλό 175, με διαφορετική γλώσσα, και ως εκ τούτου διαφορετικό τεχνητό, το Flyer έχει μια πιο “ερπετοειδή” κίνηση. Με πλευστότητα sinking που μας επιτρέπει να ψάξουμε στα βαθύτερα σημεία, αν το αφήσουμε να βουλιάξει και αρχίσουμε την ανάκτηση από τα χαμηλά επίπεδα του βυθού. Όντας μόλις δύο γραμμάρια πιο βαρύ από τον “ξάδελφο” του, το Flyer είναι ένα καλό εργαλείο όταν είναι απαραίτητο να “φθάσουμε το σημείο”

vidalis
Giuseppe Fanten
: “Δεν έχω πολλά να πω για αυτά τα τεχνητά, το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν λείπουν από την κασετίνα μου όταν πάω για ψάρεμα λούτσου...”

side_by_side


Σχέση τιμής-ποιότητας:
Η λιανική τιμή τιμή του συγκεκριμένου τεχνητού στην χώρα μας κυμαίνεται γύρω στα 24 ευρώ. Λαμβάνοντας υπ όψιν την ποιότητα κατασκευής και τα features του τεχνητού όπως τα αναλύσαμε παραπάνω, καθώς και τα τεχνητά άλλων εταιριών που βρίσκονται στο ίδιο target group, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι πρόκειται για λογική τιμή. Βέβαια για κάποιους συμπατριώτες μας, το να δώσει κάποιος 24 ευρώ εν μέσω κρίσης για ένα αναλώσιμο προϊόν όπως είναι και τα τεχνητά δολώματα, μπορεί να φαίνεται πολυτέλεια. Όμως, όπως στη πλειοψηφία των αγαθών ισχύει ότι το ποιοτικό προϊόν έχει και το ανάλογο αντίτιμο έτσι και εδώ, το DUO Flyer κοστίζει γιατί αξίζει.

11

Από την άλλη, κοιτώντας τις τιμές του τεχνητού σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως π.χ. στην Μεγάλη Βρετανία θα δούμε ότι η τιμή του είναι υψηλότερη από ότι στην χώρα μας (27 ευρώ περίπου) ενώ στην Γαλλία το βρήκαμε ακόμα και στα ... 34 ευρώ! Είναι πολύ θετικό ότι ο δικός μας εισαγωγέας έχει κρατήσει τις τιμές χαμηλά, βοηθώντας τον ψαρευτικό μας κόσμο που περνάει δύσκολες μέρες οικονομικά. Είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε συχνά στην χώρα μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση το επικροτούμε. Όπως και να έχει το θέμα “ακριβή η φθηνή τιμή” το αφήνουμε στην κρίση του καθενός και όσον αφορά την δικιά μας δοκιμή, το συμπέρασμα είναι ότι το Flyer έχει πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.

new_pinakas_pos_nos_zero
Συμπέρασμα :
Έχοντας περάσει από την... παραμάνα μου αρκετά μεγάλα minnow, για το Flyer έχω να πω ότι είναι από τα τεχνητά που κάθε spinner πρέπει να έχει στην συλλογή του. Η μεγάλη ποικιλία στα είδη ψαριών που απευθύνεται το κάνουν ένα τεχνητό μπαλαντέρ, βρίσκοντας εφαρμογή σε διαφορετικά πεδία δράσης. Στον τομέα της ρίψης με έντονες ριπές αέρα, προσωπικά θα επέλεγα το αντίστοιχο Flyer στα 14 εκατοστά που είναι πιο “μαζεμένο” τεχνητό και μπορεί να ψαρευτεί με πιο ελαφρύ εξοπλισμό. Από την άλλη μεριά του νομίσματος όμως, το 175 είναι ένα απαραίτητο τεχνητό στο μεσαίο spinning όταν ψαρεύουμε με καλάμια με c.w. π.χ 15-40 ή 20-60 και ειδικά αν μιλάμε για ψάρεμα σε παραλίες όπου λίγα τεχνητά μπορούν να δελεάσουν τα ψάρια μέσα στους αφρούς. Επίσης αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τις πλεύσεις των τεχνητών σας, η αγορά σας δεν θα πάει χαμένη. Το πεδίο των πειραματισμών είναι πολύ μεγάλο και το μόνο που μπορεί να το περιορίσει είναι η έλλειψη φαντασίας από εσάς. Με λίγα λόγια, το DUO Flyer 175 είναι ένα από τα πιο καινοτόμα και ποιοτικά τεχνητά της κατηγορίας του με μια σχέση τιμής-ποιότητας που εκπλήσσει!


Που θα το βρείτε :
Η εταιρεία DUO εισάγεται στην Ελλάδα και Κύπρο από την εταιρία Anglermania

Διεύθυνση: Βενιζέλου 13, Ορμίδια Λάρνακας, Κύπρος. Τ.Κ.: 7530.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ντίνος Παναγή: 0035799580233, Σπύρος Πουλημένος: 6948520332
Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/anglermania?fref=ts

AnglerManiaDotComWebsiteLogo1