Μικρό minnow…. Μεγάλοι κυνηγοί... πιο συγκεκριμένα... λαβράκια... είναι εφικτό; Το Blooowin 80S είναι το τεχνητό που μας έδωσε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μας απέδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει και μάλιστα σε «τερέν» που ποικίλουν και αποτελεί το αντικείμενο μας σε αυτό το κείμενο.

Η εταιρεία Blueblue προσπάθησε να διατηρήσει στο Blooowin 80S, τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά με αυτά του Blooowin 140S που έχουμε παρουσιάσει παλιότερα αφού πρόκειται για τον μικρότερο κατά έξι εκατοστά αδερφό του. Βέβαια τεχνητό με τεχνητό διαφέρει κι αυτό θα το δούμε στη συνέχεια αφού πρώτα όμως αναλύσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Λίγα λόγια για το Blooowin 80S

bloowin80s_blueblue_7

Το Blooowin 80S, έχει την δομή μίας κεντροειδούς κίνησης στην οποία οι μπίλιες από υλικό Tungsten που έχει στο εσωτερικό του, μετατοπίζονται ανάλογα με τη κατάσταση που βρίσκεται. Δεδομένου ότι οι δυο αυτές μεταλλικές μπίλιες μετατοπίζουν σταθερά το κέντρο βάρους με ακριβή ισορροπία, διατηρεί την εξαιρετική ρίψη που κατέχει ακόμη και σε κόντρα ή πλαϊνό άνεμο. Πραγματικά θα λατρέψετε την απόσταση ρίψης που καλύπτει σκεπτόμενοι το αμελητέο βάρος του που είναι μόλις 8 γραμμάρια.

bloowin80s_blueblue_1

Την κίνηση του στο νερό χαρακτηρίζει μία διπλή δράση. Ένας συνδυασμός “S” κίνησης αλλά και πολύ έντονου δυνατού wobbling και rolling. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με δύο τρόπους. Με απλή σταθερή ανάκτηση εναλλάσσοντας την ταχύτητα κάθε φορά ή με ελαφρύ τύπου jerking, είτε αυτό να είναι συνεχόμενο, είτε με παύσεις.

bloowin80s_blueblue_4

Υπολογίζοντας πάντα το μικρό του μέγεθος θα πρέπει να το ψαρέψουμε με κάποιο seabass σύνολο της τάξεως για παράδειγμα των 5-20 γραμμαρίων casting weight. Αν θέλουμε μπορούμε να το ψαρέψουμε και με ένα σύνολο LRF( C.W.: 2-12gr) ή HRF( C.W.: 5-18gr ), ειδικά ώστε να νιώθουμε την παραμικρή κίνηση του Blooowin 80S στο νερό κατά τα jerks.

bloowin80s_blueblue_6

Το Blooowin 80S έχει μήκος μόλις 8 εκατοστά και βάρος 8 γραμμαρίων όπως προείπαμε. Είναι εφοδιασμένο με δύο ποιοτικές σαλαγκιές τύπου ST-46 σε μέγεθος #8. Έχει sinking πλευστότητα με το βάθος στο οποίο κινείται (αν δεν το αφήσουμε να βυθιστεί) να είναι σχεδόν το ένα μέτρο.

hf-lal-ju-e-00006_1

Διατίθενται σε πολλές διαφορετικές, μοναδικές αποχρώσεις όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία BlueBlue εδώ και χρόνια, ενώ είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες μας στις διαφορετικές συνθήκες που συναντάμε κάθε φορά στη ψαρεύτρα μας.

Σε πραγματικές συνθήκες

bloowin80s_blueblue_8

Έχοντας το Blooowin 80S εδώ και αρκετό καιρό στην κατοχή μου, μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω σε διάφορα «τερέν», όπως βαθιά και ρηχά λιμάνια, σε βραχώδη σημεία με χαρακτηριστικό τα βαθιά νερά, σε παραλίες με την τεχνική του Wading αλλά και σε εκβολές ποταμών με δυνατά ρεύματα. Τα αποτελέσματα στα διαφορετικά σημεία που ψαρεύτηκε το Blooowin 80S ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

bloowin80s_blueblue_2

Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η «διαστημική» ρίψη του σε αναλογία με το χαμηλό του βάρος, ενώ δεν έχανε την αεροδυναμική του ακόμη και σε κόντρα ή πλαϊνούς ανέμους. Στη συνέχεια ψαρεύοντας το παρατήρησα ότι στις πολύ γρήγορες σταθερές ανακτήσεις, τις περισσότερες φορές έχανε την ισορροπία του μέσα στο νερό με αποτέλεσμα να μην έρχεται στην ίδια ευθεία με το μάζεμά μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να με βάλει σε σκέψεις...

bloowin80s_blueblue_3

Έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω αναγκαστικά με πιο αργές ταχύτητες ανάκτησης. Πράγματι με μέτρια ή αργή ταχύτητα ανάκτησης το τεχνητό είχε μία μοναδική κίνηση “S” σε συνδυασμό με rolling και wobbling κίνηση τόσο έντονη που ένιωθα... τις δονήσεις στο καλάμι μου! Τα αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο δεν άργησαν να έρθουν. Έτσι καθιέρωσα τις μέτριες σταθερές ανακτήσεις σε μέρη χωρίς πολλά ρεύματα ενώ τις πολύ αργές σταθερές ανακτήσεις σε μέρη με δυνατά ρεύματα. (Γρήγορη, μέτρια, αργή, πολύ αργή ταχύτητα σταθερής ανάκτησης είναι κάτι υποκειμενικό και σχετίζεται με την ταχύτητα του κάθε μηχανισμού που έχει επιλέξει ο εκάστοτε spinner. Επομένως την ακριβή ταχύτητα θα την ανακαλύψετε εσείς οι ίδιοι ανάλογα με την ταχύτητα του μηχανισμού σας).

bloowin80s_blueblue_10

Αποτελεσματικός τρόπος όμως ήταν και το ελαφρύ τύπου jerking. Χαρακτηριστικό σε αυτόν τον τρόπο αλλά και κάτι που αύξησε τα χτυπήματα του Blooowin 80S ήταν οι παύσεις μερικών δευτερολέπτων μετά από κάθε jerk. Αυτό το διάστημα της «απραγίας» ήταν και η χρονική στιγμή που ερχόταν το strike.

bloowin80s_blueblue_9

Με βάση τους χρωματισμούς που δοκιμάσαμε μπορούμε να αναφέρουμε πως οι #20 Silk Sardine και #23 Tiny Bait απέδωσαν πολύ καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας με έντονη την παρουσία του ήλιου, σε καθαρά αλλά και θολά νερά( όχι «λάσπη» ). Ο χρωματισμός #03 Chartreuse Back&Pearl είχε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε καθαρά αλλά και θολά νερά. Ο χρωματισμός #24 Flash Red δοκιμάστηκε με καλά αποτελέσματα κατά το ξημέρωμα.

Συμπέρασμα

bloowin80s_blueblue_5

Το Blooowin 80S αποτελεί ακόμη μία αξιόπιστη πρόταση της εταιρείας ενώ είναι ένα τεχνητό που μπορεί να ψαρευτεί εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο από τον κάθε spinner. Θα το χαρακτήριζα ως το μικρό «δαίμονα» της BlueBlue! Σε αρκετές περιπτώσεις με σήκωσε από την «κόλαση»... πως να μην το αγαπήσω;; Του ανήκει επάξια μία θέση στις κασετίνες μου και βγαίνει πάντα από εκεί όταν τα πράγματα είναι.... «δύσκολα»!!!

bloowin80s_blueblue_11_mikri

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou