του Lurebites

 

Η εταιρεία SUMIZOKU είναι παγκοσμίως γνωστή για την ποιότητα αλλά και την πλούσια γκάμα σε χρωματισμούς και διαφορετικά μοντέλα που κατασκευάζει. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως πλέον αρκετά από τα νέα αλλά και τα παλιά μοντέλα της εταιρείας είναι διαθέσιμα στην χώρα μας κι αυτό οφείλεται στο SMART FISHING που κατάφερε να είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα. Το πιο διαδεδομένο μοντέλο στην χώρα μας είναι το NORMAL, πλέον όμως είναι διαθέσιμα ακόμα δύο νέα μοντέλα το GOU και το JYU που δεν είναι και τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό του EGING. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτά τα τρία μοντέλα βλέποντας τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τις διαφορές τους.  

 

NORMAL

 Αναλύοντας το μοντέλο NORMAL της SUMIZOKU θα λέγαμε πως το βασικότερο χαρακτηριστικό που διαθέτει είναι οι πάρα πολλοί διαφορετικοί και εντυπωσιακοί χρωματισμοί. Εντυπωσιακό είναι ακόμη η πληθώρα επιλογών σε UNDERTAPES όπως «RED», «MARBLE», «GOLD», «HOLO-GOLD»,  «SILVER», «GREEN», «BLUE» κλπ

 Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο έρμα που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες. Έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε πραγματοποιώντας μικρές κινήσεις με το καλάμι μας να ανταποκρίνεται πλήρως. Επίσης βοηθάει στην αεροδυναμικότητα πετυχαίνοντας έτσι πολύ μακρινές ρίψεις.

 Το σώμα της είναι κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρει σταθερή πλευστότητα. Είναι καλυμμένο με ποιοτικό ύφασμα το οποίο χαρακτηρίζεται από την αντοχή του, έτσι ακόμη κι έπειτα από αρκετές συλλήψεις από κεφαλόποδα, δύσκολα θα δούμε να φεύγει από το σώμα της καλαμαριέρας. Είναι τόσο φυσικό στα μάτια των κεφαλόποδων, που ακόμη και το πιο καχύποπτο καλαμάρι δεν θα διστάσει να «αγκαλιάσει» την καλαμαριέρα.

 Τα γκίνια της έχουν υποστεί χημική επεξεργασία στο ακόνισμα, με αποτέλεσμα να είναι πραγματικά πολύ αιχμηρά μην αφήνοντας περιθώριο στα καλαμάρια που επιτίθενται στην καλαμαριέρα. Είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι διαθέτουν ειδική επίστρωση για αντιδιαβρωτική προστασία και δεν σκουριάζουν εύκολα.

 Διαθέτει εξαιρετικά Slim μύτη με αποτέλεσμα την μείωση της αντίστασης στο νερό κατά τη διάρκεια των JERKS. Ένα πλεονέκτημα ακόμη, είναι το εύκολο και εντυπωσιακό DARTING ACTION που πραγματοποιεί κατά την διάρκεια των jerks, είτε αυτά είναι δυνατά είτε πιο ήπια.

 Είναι διαθέσιμες σε Egi μέγεθος 2.5 με ρυθμό βύθισης 4s/m, βάρος 10gr, μήκος 7,5cm. Σε μέγεθος Egi 3.0 με ρυθμό βύθισης 3,5s/m, βάρος 15gr, μήκος 9cm καθώς και σε μέγεθος Egi 3.5 με ρυθμό βύθισης 3s/m, βάρος 21gr και μήκος 11cm.

JYU

Αναλύοντας το νέο μοντέλο JYU της SUMIZOKU θα λέγαμε πως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο χαρακτηριστικό που διαθέτει είναι το μοναδικό σχήμα του έρματος. Είναι ειδικά σχεδιασμένο και την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες καλαμαριέρες.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε το έρμα είναι σχεδιασμένο με πολλές γωνιές, με αποτέλεσμα την καλύτερη υδροδυναμική αντίσταση κατά την κάθοδο. Έτσι πραγματοποιώντας μικρές κινήσεις με το καλάμι μας να ανταποκρίνεται πλήρως η καλαμαριέρα πραγματοποιώντας ομαλές σταθερές κινήσεις. Επίσης διαθέτει αεροδυναμικότητα πετυχαίνοντας έτσι πολύ μακρινές ρίψεις.

Το σώμα της είναι κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρει σταθερή πλευστότητα. Είναι καλυμμένο με ποιοτικό ύφασμα το οποίο χαρακτηρίζεται από την αντοχή του, έτσι ακόμη κι έπειτα από αρκετές συλλήψεις δύσκολα θα δούμε να φεύγει από το σώμα της καλαμαριέρας. Είναι τόσο φυσικό στα πλοκάμια των κεφαλόποδων, που ακόμη και το πιο καχύποπτο καλαμάρι δεν θα διαστάσει να «αγκαλιάσει» την καλαμαριέρα.

Τα γκίνια της είναι διαφορετικά σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα GOU και NORMAL. Έχουν υποστεί κι αυτά με τη σειρά τους χημική επεξεργασία στο ακόνισμα καθώς και τις κατάλληλες επικαλύψεις που έχουμε αναφέρει και στο προηγούμενο μοντέλο ώστε να αντέχουν στο θαλασσινό νερό για το οποίο προορίζονται.

Βασικό χαρακτηριστικό που διαθέτει το μοντέλο JYU είναι η slim μύτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της αντίστασης στο νερό κατά τη διάρκεια των JERKS. Ένα πλεονέκτημα ακόμη λόγω της slim μύτης, είναι το εύκολο και εντυπωσιακό DARTING ACTION που πραγματοποιεί κατά την διάρκεια των jerks που πραγματοποιούμε, είτε αυτά είναι δυνατά είτε πιο ήπια.

Είναι διαθέσιμες σε NORMAL και SLOW καθώς και σε Egi μεγέθος 3.5. Ο ρυθμός Βύθισης της JYU egi 3.5 NORMAL είναι 3,5~4 δευτερόλεπτα ανά μέτρο και ζυγιζει 19,5 γραμμάρια, ενώ ο ρυθμός βύθισης της JYU egi 3.5 SLOW είναι 5,5~6 δευτερόλεπτα ανά μέτρο και ζυγίζει 18 γραμμάρια.

 Τις ξεχωρίζουμε από το μάτι αφού οι NORMAL έχουν κόκκινο μάτι ενώ οι SLOW έχουν μπλέ μάτι. Ακόμη μια σημαντική διαφορά μεταξύ τους είναι το έρμα. Οι NORMAL έχουν εμφανές μεγαλύτερο έρμα ενώ οι SLOW μικρότερο.

GOU

Αναλύοντας το μοντέλο GOU της SUMIZOKU θα θέλαμε να αναφέρουμε πως πρόκειται για το πιο ακριβό μοντέλο καλαμαριέρας που κατασκευάζει η SUMIZOKU. Διαθέτει ένα μοναδικό σχήμα έρματος, ειδικά σχεδιασμένο στο οποίο αναγράφεται το μοντέλο GOU. Έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως η καλαμαριέρα πραγματοποιώντας ακόμη και μικρές κινήσεις με το καλάμι μας. Επίσης διαθέτει αεροδυναμικότητα πετυχαίνοντας έτσι πολύ μακρινές ρίψεις.

Το σώμα της είναι κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρει σταθερή πλευστότητα. Είναι καλυμμένο με το ποιοτικότερο ύφασμα που διαθέτει η SUMIZOKU.

Τα γκίνια της έχουν υποστεί χημική επεξεργασία στο ακόνισμα, με αποτέλεσμα να είναι πραγματικά πολύ αιχμηρά μην αφήνοντας περιθώριο στα καλαμάρια που επιτίθενται στην καλαμαριέρα. Είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι διαθέτουν ειδική επίστρωση για αντιδιαβρωτική προστασία και δεν σκουριάζουν εύκολα.

Το μοντέλο GOU διαθέτει κι αυτό slim μύτη με αποτέλεσμα την μείωση της αντίστασης στο νερό κατά τη διάρκεια των JERKS διευκολύνοντας το έτσι να πραγματοποιεί εύκολα ζικ-ζακ κινήσεις μέσα στο νερό.

Είναι διαθέσιμες σε 8 διαφορετικούς χρωματισμούς με εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων, UNDERTAPES που καθηλώνουν.

Τέλος διατίθενται μόνο σε μέγεθος EGI 3.5 με ρυθμό βύθισης 3,5 ~ 4 s/m και βάρος 20gr.

Τις έχουμε ήδη στα χέρια μας και έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές. Σύντομα λοιπόν θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση και των τριών μοντέλων Gou, Normal και Jyu.

Όλα τα μοντέλα Sumizoku θα τα βρείτε διαθέσιμα στο παρακάτω link πατώντας πάνω στην εικόνα: