Μόλις πριν λίγο καιρό παρέλαβα ένα από τα τελευταία και ποιοτικότερα LRF σετ που διαθέτει η εταιρεία Dragon για να το δοκιμάσω και σκεφτόμουν που θα ήταν καλύτερα να το κάνω.

Το καλάμι είναι το MS-X Microspecial με το πολύ χαμηλό c.w. 0,5-6 gr και μήκος 1,98 m και βάρος καλαμιού μόλις 89 gr, συνδυασμένο με το νέο μηχανισμό TEAM Dragon SL FD1115i-1500 ο οποίος ήταν εφοδιασμένος με το οικονομικό αλλά λεπτό νήμα της εταιρείας, το Camo σε διάσταση 0,06 mm. Η δοκιμή έγινε και θα σας μεταφέρω τις πρώτες μου εντυπώσεις από ένα σύνολο που πραγματικά είναι ενδιαφέρον!

 

 

Καλάμι Micro-Spesial MS-X

Dragon-CXT-MS-XΤο καλάμι της δοκιμής ήταν της εταιρείας Dragon, το Micro-Spesial MS-X. Τα χαρακτηριστικά του καλαμιού είναι C.W. 0,5-6gr, μήκος 1.98m, Power έχει Ultra Light και Action : Medium Slow. Η κορυφή του είναι Tubular. Παρά το γεγονός του Action και Power που αναγράφει η εταιρεία στα χαρακτηριστικά του καλαμιού, λόγω του CXT άνθρακα της Ιαπωνικής TORAY έχει γρήγορη επαναφορά. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρόαιμο καλάμι της τεχνικής του Light Rock Fishing. Τέλος με φορτίο έχει προοδευτική παραβολή, είναι πολύ ευαίσθητο μεταδίδοντας όλες τις πληροφορίες του τεχνητού δολώματος στο χέρι μας ενώ μπορεί κανείς να νιώσει ακόμη και το πιο ανεπαίσθητο τσίμπημα από κάποιο μικρόψαρο.

dragon-microspecial-2

Είναι εφοδιασμένο με οδηγούς FUJI Alconite KR ενώ στην βάση του μηχανισμού έχει χρησιμοποιηθεί EVA υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με μεταλλικούς συνδέσμους που αποτελεί μία όμορφη λεπτομέρεια στο καλάμι αλλά και ασφάλεια. Η λαβή του είναι... άλλο πράγμα!! Πραγματικά πολύ κοντό, εργονομικό, κάτι που σου δίνει την αίσθηση ότι κρατάς ένα «παιχνιδάκι του γιού σου», αν αναλογιστεί κανείς κιόλας ότι ζυγίζει μόνο 89 γραμμάρια.

dragon-microspecial-6

Οι πρώτες εντυπώσεις μου για το καλάμι, από αυτήν την πανέμορφη και γεμάτη δράση εξόρμηση που είχα, είναι οι καλύτερες. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι το κάρφωμα του καλαμιού. Πραγματικά είναι ένα καλάμι που διορθώνει τα λάθη του ψαρά. Στην ουσία δεν χρειαζόταν αρκετή προσπάθεια για να καρφώσω. Κάρφωνα από συνήθεια πιο πολύ, αφού το ψάρι ήταν ήδη.... «επάνω». Λύγιζε η ευαίσθητη κορυφή του και στη συνέχει το πιο στιβαρό butt κάρφωνε το ψάρι.. μόνο του!!

dragon-microspecial-4

Το γεγονός ότι ήταν το πρώτο LRF καλάμι που ψαρεύω με τόσο χαμηλό c.w. αλλά και το μικρό του μήκος ήταν αυτά που με δυσκόλεψαν να «βρω» την ρίψη του καλαμιού στην αρχή. Έπειτα από αρκετές ρίψεις όμως, το συνήθισα και μπορώ να πω ότι έστελνε τα μικροσκοπικά minnow των 2,5 γραμμαρίων σε ικανοποιητική απόσταση, περίπου 15-20 μέτρα το υπολόγισα σε συνθήκες άπνοιας και σε συνδυασμό λεπτού νήματος. Δοκιμάζοντας το και με τεχνητά επιφανείας που ξεπερνούσαν κατά το ελάχιστο το ανώτατο όριο του C.W. του, δηλαδή 7 γραμμάρια, οι αποστάσεις ρίψεων ήταν αρκετά ικανοποιητικές αφού το καλάμι φόρτιζε πολύ καλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

dragon-microspecial-1

Στην μάχη παρά το λιλιπούτειο μέγεθος του και την Ultra Light δράση του, δεν με έκανε να φοβηθώ ακόμη και με το καλό λαβράκι που έπιασα. Φυσικό βέβαια ήταν εκείνη την στιγμή να δίπλωσε το καλάμι στα δυνατά κεφάλια που έκανε το λαβράκι, αλλά αυτή είναι η μαγεία του LRF, να μάχεσαι με έναν δυνατό αντίπαλο και το καλάμι.... «κουλούρα»!!!

Μηχανισμός TEAM Dragon SL FD1115i-1500

Team-Dragon-SL-FD1120i

Τι να πω για αυτόν τον πανέμορφο μηχανισμό... Μιλάμε για τον TEAM DRAGON SL FD1115i-1500 που αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας Dragon στο LRF. Έχει χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν και οι πιο γνωστές εταιρείες κατασκευής μηχανισμών. Ένα από αυτά είναι τα μόλις 161 γραμμάρια που ζυγίζει ο μηχανισμός. Ένας από τους πιο ελαφριούς μηχανισμούς στην κατηγορία του. Πιο αναλυτικά θα πούμε για αυτόν τον υπέροχο μηχανισμό στο μέλλον.

dragon-microspecial-8

Προς το παρόν θα ήθελα να αναφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου ψαρεύοντας το. Πρώτα το μάτι μου έπεσε στο πανέμορφο design του μηχανισμού. Ψαρεύοντας τον, αυτά που με εντυπωσίασαν ήταν το ότι ο μηχανισμός δεν είχε καθόλου τζόγους. Το ρολάρισμα του ήταν πολύ smooth. Το bail arm του πολύ στιβαρό. Δεν έχει αντεπιστροφή κάτι που πιστεύω πως δεν χρειάζεται να έχει κανένας μηχανισμός στο spinning, αφού μόνο φθορές μπορεί να φέρει και τίποτα άλλο.

dragon-microspecial-3

Διαχειρίστηκε άψογα το λεπτό νήμα, χωρίς καμία τούφα και τέλος είχε ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που αναζητάμε σε έναν μηχανισμό για την τεχνική του LRF που είναι τα αξιόπιστα γραμμικά φρένα. Σε αυτό, ο TEAM DRAGON SL FD1115i-1500 έδωσε ρεσιτάλ! Έδινε όποτε έπρεπε φρένα κατά τη διάρκεια της μάχης, ειδικά όταν χρειάστηκε να παλέψω με το μεγάλο λαβράκι!

Νήμα Street Fishing Camo

nimata_dragon_2019_camo_rns4

Το Street Fishing Camo πρόκειται για ένα οικονομικό αλλά ποιοτικό οκτάκλωνο νήμα της εταιρείας Dragon. Επέλεξα την διάσταση 0,06mm. Η αντοχή του νήματος σε κιλά που αναγράφει η εταιρεία τα 5,100 κιλά αντοχής, άλλωστε μόνο ποιοτικά οκτάκλωνα νήματα σε τόσο χαμηλές διαστάσεις δίνουν τέτοια αντοχή. Ψαρεύοντας το δεν είχα κανένα πρόβλημα με τούφες. Η μεταξένια υφή του ήταν κάτι που με εντυπωσίασε. Ενώ η πλέξη του ήταν αρκετά σφικτή με αποτέλεσμα να πλησιάζει αρκετά τη στρόγγυλη διατομή.

dragon-microspecial-7

Για τιμές και περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou