Η γιαπωνέζικη αυτή εταιρεία είναι για μένα κάτι παραπάνω από αγαπημένη αφού τα πέτρινα χρόνια του spinning, όταν δεν υπήρχαν προϊόντα για την τεχνική στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, τα νήματα της με βοήθησαν να εξελιχθώ αλλά κυρίως… να ψαρέψω σωστά! Μετά από χρόνια βρίσκεται επιτέλους και επίσημα στη χώρα μας από την εταιρεία Smartfishing οπότε είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι τα πρώτα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις για ένα προϊόν αν δεν κοιτάξεις την ιστορία της εταιρείας που το κατασκευάζει. Και η ιστορία της Unitika είναι πολύ παλιά καθώς μετράει 130 χρόνια στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας σε μια χώρα όπως η Ιαπωνία, πρωτοπόρο στον τομέα αυτό! Φυσικά όλη αυτή η ιστορία δεν αφορά μόνο το ψάρεμα και το κομμάτι αυτό απασχολεί ελάχιστα την εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην υψηλή τεχνολογία κατασκευής ινών για πάρα -μα πάρα- πολλές χρήσεις. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ψαρεύεις με ένα νήμα από μια εταιρεία που ειδικεύεται στο R&D της ίνας; Μια εταιρεία που κατασκευάζει και όχι απλά καρουλοποιεί νήμα που έχει αγοράσει. Το ερώτημα εδώ είναι : γιατί λοιπόν μια τέτοια εταιρεία δεν είναι πασίγνωστη παγκοσμίως στο χώρο του ψαρέματος; Η απάντηση είναι απλή : ο τομέας του ψαρέματος δεν είναι το κομμάτι που την απασχολεί κυρίως και απλά αποτελεί ένα τμήμα ανάμεσα σε τόσα άλλα της πολυεθνικής αυτής εταιρείας. Επίσης, με εξήντα εκατομμύρια ψαράδες στην Ιαπωνία δεν χρειάστηκε ποτέ να βγει έξω από τα στενά σύνορα της χώρας. Και πιστέψτε με… οι Ιάπωνες την ξέρουν! Για αυτούς τους λόγους, η γκάμα των προϊόντων της είναι μεγάλη και εξειδικευμένη για κάθε τεχνική ψαρέματος που αφορά το γλυκό και αλμυρό νερό. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα προϊόντα που θα διατίθενται στην χώρα μας προς το παρόν…

UNITIKA EGING SUPER ΡΕ III X8

eging nima

Αποτελεί μία από τις τέσσερις προτάσεις νήματος της εταιρείας για την τεχνική του eging. Ένα οχτάκλωνο νήμα από Super PE υλικό που επιτυγχάνει αντοχή και σχεδόν στρογγυλή διατομή με χαρακτηριστικό το πολύ ομαλό «γλίστρημα» μέσα από τους οδηγούς για μακρινή ρίψη. Ένα float νήμα με ειδικό βάρος 0.98 (gravity), ιδανικό για όπου χρειαζόμαστε απόλυτη αίσθηση της κίνησης της καλαμαριέρας. Το νήμα είναι πολύχρωμο δηλαδή αποτελείται από τρία χρώματα κάθε δέκα μέτρα και για σήμανση των δέκα μέτρων διαθέτει και τα τρία χρώματα μαζί ενώ στα πέντε μέτρα διαθέτει μωβ σήμανση. Διατίθεται σε 150 m και σε μεγέθη ΡΕ 0.5, 0.6, 0.7 & 0.8.

UNITIKA CASLINE EGING LEADER II

egiline

Ένα fluorocarbon παράμαλλο για την τεχνική του eging σε διάφανο χρώμα, με μεγάλη αντοχή στα γδαρσίματα από τυχόν σκαλώματα. Έχει δημιουργηθεί με την τεχνική των τριών στρώσεων -συμπεριλαμβανόμενου και του πυρήνα- ώστε να μας εξασφαλίζει την απαραίτητη αντοχή που θέλουμε στην τριβή και κατ’ επέκταση στον κόμπο. Έχει για fluorocarbon το μέγιστο ειδικό βάρος 1.81 (gravity) και το χρώμα του είναι αόρατο στα μάτια των ψαριών και καλαμαριών σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού και μεγάλης διαυγείας των νερών. Διατίθεται σε συσκευασία με stop ώστε να κόβουμε ελεύθερα όσο θέλουμε, χωρίς το υπόλοιπο να ξετυλίγεται ανεξέλεγκτα. Θα το βρείτε σε συσκευασία 50 m και σε μία διάσταση αυτή των 0,260 mm.

UNITIKA EIGER III SUPER FLUOROCARBON

super fc

Ένα fluorocarbon για όλες τις τεχνικές του Lurefishing με τις ίδιες περίπου ιδιότητες με το Casline αλλά σε διάφανο χρώμα. Έχει δημιουργηθεί και αυτό με την τεχνική της τριπλής στρώσης και θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους στα θέματα αντοχής στη μάχη με μεγάλους αντιπάλους! Το παράλληλο τύλιγμα στο καρούλι εξασφαλίζει ότι δεν θα κάνει την εμφάνιση του το ανεπιθύμητο φαινόμενο του στριψίματος. Διατίθεται σε συσκευασία των 50 m και στις ακόλουθες διαστάσεις :

UNITIKA PURE WHITE NIGHTGAME

lrf nima

Από τα 8(!) νήματα για την τεχνική του LRF, στη χώρα μας θα διατίθεται το συγκεκριμένο το οποίο είναι εντελώς καινούργιο προϊόν! Πρόκειται για ένα λευκό τετράκλωνο νήμα με 25 cm μωβ σήμανση κάθε 30 m, με εξαιρετική αντοχή στις μικρές διαμέτρους και με ειδικό βάρος 0.98. Διατίθεται σε συσκευασία 150 m και σε τρεις άκρως απαραίτητες διαστάσεις για την τεχνική ΡΕ 02, ΡΕ 03 & ΡΕ 04.

UNITIKA SHORE GAME PE X8

shoregame

Μέσα από τη μεγάλη γκάμα νημάτων για το Lurefishing, στη χώρα μας θα είναι προς διάθεση το ολοκαίνουργιο λευκό οχτάκλωνο νήμα Shore Game PE X8! Κατασκευασμένο με την τελευταία τεχνολογία αιχμής επεξεργασίας των κλώνων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τεχνικές από την ακτή αλλά και από το σκάφος όπου χρειάζονται λεπτές διάμετροι από ΡΕ 1.2 και κάτω. Η PD επεξεργασία κατά την παραγωγή του προσδίδει περισσότερη συνοχή με αποτέλεσμα να φθείρεται πολύ πιο αργά από άλλα νήματα και να διατηρεί το χρώμα του σαν καινούργιο! Καλή αίσθηση του τεχνητού, μακρινή ρίψη και αντοχή είναι τα χαρακτηριστικά του με μωβ σήμανση κάθε 25 m. Θα το βρείτε σε 150 m στις διαστάσεις PE 0.6, 0.7, 0.8, 1.0 & 1.2 και σε 200 m σε ΡΕ 0.8, 1.0 & 1.2.

UNITIKA SILVER THREAD MINI SHOCK LEADER N

nylon

Η χρήση ενός σκληρού παράμαλλου από νάιλον δεν είναι διαδεδομένη στη χώρα μας αλλά στο εξωτερικό προτιμάτε από πολλούς ψαράδες με κέρδος πολύ καλύτερους και δυνατότερους κόμπους. Το συγκεκριμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τεχνικές του spinning, eging και shore jigging αλλά και στις τεχνικές από σκάφος. Διατίθεται στις παρακάτω διαμέτρους με τα αντίστοιχα μέτρα :

UNITIKA SILVER THREAD MINI SHOCK LEADER FC

fc

Για τους λάτρεις του fluorocarbon παράμαλλου η εταιρεία διαθέτει ανάμεσα σε άλλα μια πολύ καλή οικονομική πρόταση με σχέση τιμής-ποιότητας που θα σας εκπλήξει! Πολύ καλή αντοχή στην τριβή και χαμηλή ελαστικότητα, θα σας ικανοποιήσει σε ψαρέματα του spinning, eging & shore jigging. Διατίθεται στις παρακάτω διαμέτρους με τα αντίστοιχα μέτρα :

UNITIKA EGI S2Β

sxhma ellinika

Η Egi S2Β αποτελεί την πρόταση της εταιρείας σε καλαμαριέρα και όπως καταλαβαίνεται μια κλωστουφαντουργία μπορεί να μας προσφέρει ότι καλύτερο σε «ρούχο» καλαμαριέρας. Εξαιρετικά ανθεκτικό και με υφή που δεν θα προβληματίσει ακόμα και το πιο καχύποπτο καλαμάρι ή σουπιά. Πέρα από αυτό όμως η όλη σχεδίαση του σώματος και του έρματος είναι πολύ πρωτοποριακή και ανταποκρίνεται αρκετά καλύτερα στα ρεύματα σε σχέση με ίδιου τύπου καλαμαριέρες. Μπορείτε να την ψαρέψετε εύκολα με διαφορετικού τύπου jerks, μικρά, μεγάλα, συνεχόμενα, με αρκετά καλή απόκριση. Τα γκίνια της είναι από άκαμπτο ποιοτικό μέταλλο και διατηρούν για πολύ καιρό την αιχμηρότητα τους ενώ παράλληλα δείχνουν μεγάλη αντοχή στην οξείδωση. Διατίθενται σε μέγεθος 3.0 και 3.5 με κανονική βύθιση (normal) καθώς και αργή (slow) σε 3.5 μέγεθος.

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

logo1-322x142