Η ιδέα να δω μία «έκρηξη» στην επιφάνεια της θάλασσας από ένα μεγάλο λαβράκι με το surface να εξαφανίζεται από τα μάτια μου, ήταν αυτή που με εξίταρε να πραγματοποιήσω μία εξόρμηση χρησιμοποιώντας τεχνητά επιφανείας τα οποία είχα πεθυμήσει.

Το μόνο που απέμενε ήταν να βρω την κατάλληλη παρέα. Για καλή μου τύχη η ιδέα μου αυτή άρεσε σε δύο καλούς μου φίλους, τον Ανδρέα και τον Τρύφωνα που αγαπάνε το ψάρεμα του λαβρακιού με wading. Έτσι βρεθήκαμε σε μία πολύ ρηχή παραλία που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την έντονη φυκιάδα κατά μήκος της.

Σε καθαρά νερά

lavraki_cr

Οι συνθήκες που επικρατούσαν αρχικά ήταν ήπιες με διαυγή νερά, κακός οιωνός για το λαβρακοψάρεμα μας... Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να χωριστούμε, κρατώντας μία ασφαλή απόσταση εκατό περίπου μέτρων μεταξύ μας. Στόχος μας ήταν να μην τρομάξουμε τα τυχόν λαβράκια που θα είχαν επισκεφθεί την περιοχή για να τραφούν.Το πρώτο σημάδι ήταν ενθαρρυντικό, αφού ένα αξιόλογο λαβράκι ακολούθησε το surface του Ανδρέα, δίχως όμως να του επιτεθεί. Στη συνέχεια ο ίδιος κατάφερε να ξεγελάσει ένα πανέμορφο αλλά μικρό λαβράκι το οποίο και απελευθέρωσε.

lavraki_3

Έχοντας περπατήσει αρκετά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα. Εκείνη την χρονική στιγμή οι συνθήκες άλλαξαν με αποτέλεσμα το ελαφρύ νοτιαδάκι να γίνει 3-4 μποφόρ βοριάς. Τα ρηχά νερά της παραλίας άρχισαν να θολώνουν και να γίνονται σύμμαχος στη ψαρεύτρα μας.... Αφού ο καθένας ανέλαβε ξανά το «πόστο» του, αρχίσαμε το ψάρεμα.

Στην αλλαγή του καιρού

lavraki_5

Τα λαβράκια έκαναν επιτέλους την εμφάνιση και μάλιστα δεν ήταν καθόλου διστακτικά. Άκουσα ένα μεγάλο παφλασμό στη θάλασσα στα αριστερά μου. Ήταν ένα καλό λαβράκι που είχε επιτεθεί στο surface του Τρύφωνα, μα μετά τα πρώτα κεφάλια ξεψάρισε. Φαίνεται είχε πιαστεί επιπόλαια. Μετά από περίπου δέκα λεπτά η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα. Ένα αξιόλογο λαβράκι επιτέθηκε βίαια στο Lucky Craft Sammy 100 που είχα περασμένο στην παραμάνα μου, λυγίζοντας το καλάμι μου. lavraki_4

Ακολούθησε μία δυνατή μάχη μέχρι που κατέληξε στην απόχη μου. Η ανάκτηση που χρησιμοποίησα ήταν συνεχόμενο αργό και ανοιχτό walk the dog. Πανηγυρίσαμε την σύλληψη και αρχίσαμε το ψάρεμα ξανά με την ελπίδα ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τέτοια ή και μεγαλύτερα λαβράκια. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς μόνο μερικά μικρά λαβράκια τίμησαν τα surface μας όποτε κατευθυνθήκαμε προς το αυτοκίνητο, λήγοντας αυτήν την εξόρμηση. lavraki

Άπλετο γέλιο, πολλές ψαρευτικές συζητήσεις και ευχάριστη διάθεση είναι αυτά που θα μου μείνουν από αυτήν την εξόρμηση εκτός φυσικά από της εκρήξεις των λαβρακιών στον αφρό πίσω από τα surface μας. Είναι πολύ ωραίο να γνωρίζεις ανθρώπους που έχουν την ίδια ή και μεγαλύτερη αγάπη με σένα για το ψάρεμα. Να ανταλλάζεις απόψεις μαζί τους κι έτσι να μαθαίνεις πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν το ψάρεμά σου. Καλές εξορμήσεις!!

Tip: Σε περίπτωση που τα νερά είναι θολωμένα και υπάρχει κύμα, ένα θορυβώδες surface σε συνδυασμό με μία αργή ανάκτηση και ανοιχτό WTD, είναι αυτό που τις περισσότερες φορές μπορεί να κάνει την διαφορά!