Εδώ και αρκετά χρόνια τα προϊόντα της εταιρείας Zipbaits είναι διαθέσιμα στην χώρα μας, ήρθε η ώρα λοιπόν να σας παρουσιάσουμε ένα από αυτά αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, χάρη του καταστήματος Super Tuna Fishing. Πρόκειται για μία Ιαπωνική εταιρεία παγκόσμιας φήμης που διακρίνεται για την ποιότητα των τεχνητών δολωμάτων που κατασκευάζει. Σε αυτό το κείμενο λοιπόν θα ασχοληθούμε με ένα από αυτά, με το Zipbaits ZBL system minnow 139F. Ένα «κλασσικό» minnow με πρώτη ματιά.... με κάποια χαρακτηριστικά που του έχει δώσει η εταιρεία όμως, κατατάσσεται αυτόματα στα «κορυφαία» minnow που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.

Ξεκινώντας από τα βασικά χαρακτηριστικά του ZBL system minnow 139F, το μήκος του είναι 139mm, το βάρος του είναι 19,5 γραμμάρια και η πλευστότητα του είναι Floating. Είναι εφοδιασμένο με τρεις ποιοτικές κορυφαίες σαλαγκιές Owner Cultiva ST-46tn σε νούμερο #4 που δεν συγχωρούν και δεν σκουριάζουν εύκολα.

zipbaits_zbl_139f_7

Οι ποιοτικοί χρωματισμοί στους οποίους είναι διαθέσιμο είναι αρκετοί ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μας τόσο στα νυχτερινά όσο και στα ημερήσια μας. Επίσης είναι ποιοτικοί και δύσκολα θα πρέπει να τα ταλαιπωρήσετε αρκετά ώστε να φτάσουν στο σημείο να ξεφλουδίσουν.

zipbaits_zbl_139f_1

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι το σύστημα με το μαγνήτη που έχει στο εσωτερικό του σώματος του που η εταιρεία το ονομάζει MAG-DIVE system, με σκοπό την απόλυτη ισορροπία του τεχνητού στον αέρα κατά τη ρίψη ή αλλιώς «πτήση» θα λέγαμε. Ο μαγνήτης αυτός ανάλογα με τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τεχνητό μετατοπίζεται. Έτσι κατά τη ρίψη η θέση του είναι στο πίσω μέρος του σώματος του τεχνητού ενώ κατά την ανάκτηση μετατοπίζεται στο μπροστινό μέρος προς το κεφάλι του τεχνητού ώστε να έχει την σωστή πλεύση. Ακόμη ένα πλεονέκτημα του MAG-DRIVE είναι οι άσκοπες μετακινήσεις του κατά την διάρκεια της ανάκτησης. Το γεγονός αυτό το κάνει το ΑΘΌΡΥΒΟ.

zipbaits_zbl_139f_5

Τέλος η δράση που έχει στο νερό το ZBL system minnow 139F χαρακτηρίζεται από το έντονο wobbling και rolling συνδυαστικά. Μην ξεχνάμε ότι το πόσο έντονο είναι το wobbling και πόσο το rolling που πραγματοποιεί το minnow εξαρτάται τις περισσότερες φορές από εμάς τους ίδιους. Πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από την ταχύτητα της ανάκτησης που πραγματοποιούμε κάθε φορά.

Σε πραγματικές συνθήκες

zipbaits_zbl_139f_2

Μας δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσουμε σε διαφορετικά «τερέν». Έτσι το δοκιμάσαμε με spinning από συμβατικό φουσκωτό, με την τεχνική του wading σε ρηχές παραλίες καθώς και σε εκβολές ποταμών. Συλλογικά υπήρξε λοιπόν ένας ενθουσιασμός για το ZBL system minnow 139F αφού τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Καταφέραμε να ξεγελάσουμε αξιόλογου μεγέθους και διαφορετικού είδους ψάρια, όπως είναι το λαβράκι, το γοφάρι και η λίτσα.

zipbaits_zbl_139f_6

Όσον αφορά την κίνηση του στο νερό μας εντυπωσίασε το πολύ έντονο wobble rolling σε regular ταχύτητα ανάκτησης. Ήταν τόσο έντονο που δημιουργούσε δονήσεις αισθητές στα καλάμια μας. Κάτι ακόμα εντυπωσιακό ήταν το πόσο εύκολα ανταποκρινόταν στο Jerking αλλάζοντας κατεύθυνση κάθε φορά μία δεξιά και μία αριστερά μετά από το κάθε jerk. Κι επειδή σε αυτό το κομμάτι μεγάλο ρόλο παίζει το καλάμι που χρησιμοποιούμε θα ήθελα να αναφέρω οτι τα καλάμια που χρησιμοποιήσαμε ήταν Seabass, δηλαδή όχι και τόσο «σκληρά», της τάξεως Casting Weight το πιο σκληρό 10-35 γραμμάρια και το πιο μαλακό 5-28 γραμμάρια. Αξιοσημείωτο είναι πως δεν επηρεάζεται η πλεύση του σε συνθήκες έντονου κυματισμού και ρευμάτων.

zipbaits_zbl_139f_4

Ψαρεύοντας το, συλλογικά παρατηρήσαμε οτι βυθίζεται λίγο παραπάνω από μισό μέτρο που είναι η ανώτερη βύθιση που αναγράφεται στην συσκευασία από την κατασκευάστρια εταιρεία , οπότε προσοχή στα πολύ ρηχά σημεία.

zipbaits_zbl_139f_3

Το ZBL system minnow 139F της εταιρείας Zipbaits είναι ένα άκρως ποιοτικό και αποτελεσματικό minnow αφού εκ του αποτελέσματος το ιδανικό μήκος του σε συνδυασμό με την ρεαλιστική κίνηση που έχει στο νερό μπορούν να προσελκύσουν διαφορετικού είδους αρπακτικά. Αποτελεί μία δοκιμασμένη επιλογή για έναν αρχάριο που θέλει να εισέλθει στον μαγικό κόσμο του spinning ενώ στον πιο έμπειρο αποτελεί ένα «στανταράκι» στη κασετίνα του.

Για διαθεσιμότητα και τιμές, πατήστε εδώ :

tuna logo