Μετά την παρουσίαση των καλαμαριέρων Egijya της Ιαπωνικής εταιρείας Gan Craft σειρά έχουν οι UO-jya. Πρόκειται για μια nude καλαμαριέρα δηλαδή χωρίς ύφασμα στο σώμα της και είναι ίσως η πιο αληθοφανή καλαμαριέρα που υπάρχει στο εμπόριο παγκοσμίως. Ότι πιο κοντά δηλαδή σε ζωντανό ψάρι! Πραγματικά δεν πιστεύεις στα μάτια σου και δεν χορταίνεις να την κοιτάζεις!!

Η Gan Craft λοιπόν με τις UO-jya θέλει να εντάξει στο χώρο του eging μια νέου τύπου καλαμαριέρα τελείως διαφορετική από τις ήδη υπάρχουσες με σούπερ ρεαλιστική εμφάνιση ψαριού σε σώμα και χρωματισμούς.

rrem

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν αφαίρεσαν το πανί και τα φτερά από το σώμα της ώστε να μειωθεί η αντίσταση της μέσα στο νερό και να μπορεί να επιτευχθεί μια γρήγορη ζιγκ-ζαγκ πλεύση (Dart action) με λιγότερη προσπάθεια από την μεριά μας.

gan_graft_uojya_2

Η λεία επιφάνεια ανεβάζει την ταχύτητα βύθισης κατά την ελεύθερη πτώση αλλά η ίδια σχεδίαση σώματος με τις Egijya και το επανασχεδιασμένο έρμα της διατηρεί την μακρά βύθιση σε οριζόντια θέση ανεπηρέαστη από τα ρεύματα και την ανοικτή side to side κίνηση κατά τα jerks.

gan_graft_uojya_1

Με την αφαίρεση του πανιού από το σώμα επιτυγχάνεται επίσης η κατακόρυφη αύξηση της ευαισθησίας με απώτερο αποτέλεσμα ο ψαράς να αισθάνεται και τα πιο ελαφριά αγγίγματα πλοκαμιού πάνω της. Τα οπτικά εφέ αντανάκλασης βρίσκονται στο εσωτερικό του σώματος ώστε να μην φθείρονται από κτυπήματα και γρατσουνιές και είναι δύο διαφορετικά ένα μεταλλικό σαν καθρέφτης και ένα ολογραφικό ιριδίζων.

bsh

Ο σταθερός κρίκος μπροστά στο σημείο ένωσης με την παραμάνα μας έχει αντικατασταθεί από στριφτάρι ώστε να μπορεί να μας προσφέρει ένα ελεγχόμενο rolling κατά την διάρκεια της ελεύθερης πτώσης αξιοποιώντας στο έπακρο της αντανακλάσεις του σώματος και σταθεροποίηση της καλαμαριέρας όταν αυτή φτάσει στο βυθό. Στην χώρα μας προς το παρόν έχει έρθει η Slow σειρά των UO-jya σε 3.5 egi μέγεθος με ρυθμό βύθισης 5sec/m και είναι διαθέσιμες σε 8 διαφορετικούς χρωματισμούς.

Σε Πραγματικές Συνθήκες

gan_graft_uojya_3

Στην διάθεση μας για δοκιμές είχαμε δύο διαφορετικούς χρωματισμούς έναν μεταλλικό τον Blue Jack Mackerel και έναν ολογραφικό τον Natural Holo Pink της slow έκδοσης. Ψαρεύτηκαν κατά κύριο λόγο σε ρηχά κομμάτια μέχρι 5 μέτρα βάθος είτε αυτά ήταν βραχώδη, είτε λιμάνια ακόμα και σε παραλία. Αποδείχθηκαν αποδοτικότερες σε συνθήκες επαρκούς φωτισμού δηλαδή στο σούρουπο κ το χάραμα, με γεμάτο φεγγάρι και σε λιμάνια με έντονο φωτισμό.

gan_graft_uojya_4

Κάποια καλαμάρια βέβαια ξεγελάστηκαν και στο σκοτάδι. Τα jerks ήταν σχετικά ήπια και όχι βίαια μιας και η έλλειψη αντίστασης βοηθούσε στην σωστή side to side πλεύση. Εντύπωση μεγάλη μου έκανε στις πρώτες δοκιμαστικές ρίψεις και κατά την διάρκεια της ημέρας σε διαυγή καθαρά νερά ώστε να έχω μια καλύτερη άποψη της πλεύσης τους οι δύο διαδοχικές επιθέσεις από ένα θρασύ κοκκάλι σε μέγεθος διπλάσιο της καλαμαριέρας. Όλο το σκηνικό εξελίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα ματιά μου και είμαι σίγουρος ότι η τόσο αληθοφανή εμφάνιση έπαιξε τον κυριότερο λόγο για αυτές τις δύο ανέλπιστες επιθέσεις!!

nor

Αυτά ήταν τα πρώτα δείγματα των UO-jya της Gan Craft στη χώρα μας κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι θα αγαπηθούν από όλους μας τόσο για την εκπληκτικά αληθοφανή εμφάνιση τους όσο και για την αποτελεσματικότητα τους σε «πονηρεμένα» καλαμάρια!!

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

logo1-322x142