Όπως είχα γράψει και σε παλαιότερο άρθρο οι μικροί πλάνοι αποτελούν ίσως την ιδανικότερη επιλογή τους ζεστούς μήνες προσφέροντας μας πολλά πλεονεκτήματα. Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι η θάλασσα αυτή την εποχή σφύζει από γόνο και τα μικρά σε μέγεθος πλανάκια τον μιμούνται άριστα. Παράλληλα πάρα το μικρό τους μέγεθος έχουν απίστευτες βολές ακόμα και με κόντρα καιρό ενώ το σημαντικότερο είναι ότι μπορούν να ψαρευτούν σε όλη την υδάτινη στήλη από αφρό, μεσόνερα έως και το βυθό στοχεύοντας σε όλα τα αρπαχτικά που αναζητούν με μανία το γόνο!

Μία ακόμη επιλογή για τις κασετίνες μας έρχεται να μας προσφέρει η Smartfishing και είναι τα πλανάκια Zenzai Zagaia του πορτογαλικού ομίλου Alferoti όπου ανήκει και η γνωστή πια στην χώρα μας Kashima.

rrem_soft

Πρόκειται για δύο διαφορετικά σε σχέδιο αλλά και σε βάρος πλανάκια σε 12 και 14 γραμμάρια αντίστοιχα κάτι που τα κάνει ιδανικά για την εποχή με hrf και όχι μόνο καλάμια. Πάμε όμως να δούμε τις διαφορές των δύο μοντέλων.

Zagaia 14gr

zenazai_zagaia2

Τα zagaia των 14 γραμμαρίων έχουν πιο πεπλατυσμένη σχεδίαση σώματος με περισσότερο βάρος από την μέση και πίσω κάτι που τους δίνει πολύ καλή βολή και ελικοειδή πτώση «leaf action fall» δηλαδή σαν ένα φύλλο που πέφτει. Είναι εφοδιασμένα με μια σαλιαγκιά με φούντα σαν επιπλέον θέλγητρο και διατίθενται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω ότι μοιάζουν αρκετά σε σχήμα με άλλα πλανάκια γνωστής Ιαπωνικής εταιρείας ώστε να μην υπάρξουν τυχόν παρεξηγήσεις.

Zagaia 12gr

zenazai_zagaia3

Τα zagaia των 12 γραμμαρίων έχουν πιο υδροδυναμικό σχεδιασμό σώματος με την ιδιαιτερότητα ότι δεν είναι ίσιο αλλά με την μορφή ανοικτού λατινικού «S». Η κάθοδος τους δεν είναι «leaf action» αλλά ακανόνιστη με διαδοχικές αλλαγές πορείας δεξιά-αριστερά.

zenazai_zagaia1

Η ιδιαίτερη μορφή τους σε σχήμα «S» τους δίνει ενδιαφέρουσα κίνηση ακόμα και με απλή ανάκτηση όπως τα κλασικά κουτάλια, ενώ πολλά χτυπήματα είχαμε κατά την διάρκεια της πορείας τους προς το βυθό πριν ακόμα ακουμπήσουν σε αυτόν. Διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς και είναι και αυτά αρματωμένα με σαλαγκιά που διαθέτει φούντα.

rrem_soft

H SmartfishingLRF λοιπόν μας δίνει μια πολύ καλή επιλογή στο χώρο των μικρών jigs με ιδιαίτερα δελεαστική τιμή κάτι που μας αφορά άμεσα αφού οι απώλειες πλάνων ειδικά εάν ψαρεύουμε κοντά στο βυθό είναι σύνηθες και όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά «πονάνε»!!

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

logo1-322x142