Η Dragon είναι μια καινοτόμα εταιρία ψαρέματος που τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναδεικνύει την αξία της και στην χώρα μας. Μέσα από το LureBites έχουμε δει πολλά προϊόντα της εταιρίας ενώ κάποια από αυτά τα έχουμε γνωρίσει καλύτερα δοκιμάζοντας τα. Ήρθε όμως η στιγμή να δούμε και την... “μαλακή πλευρά” της που δεν είναι άλλη από τα σιλικονούχα δολώματα! Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε δέκα από αυτά που υπάρχουν στην λίστα της εταιρίας και δουλεύουν στις θάλασσες μας.

Το υλικό κατασκευής το οποίο φτιάχνονται τα συγκεκριμένα softbaits είναι άριστης ποιότητας έτσι ώστε να είναι λειτουργικά στα χέρια του κάθε spinner. Αυτά δεν είναι άλλα από την αντοχή που πρέπει να έχουν στην συνεχής χρήση, την ανθεκτικότητα στα δαγκώματα, την μαλακή υφή ώστε να έχουν άριστη κίνηση και πλεύση κατά τα jerks και twiches που κάνουνε στις ανακτήσεις μας!

dragon_silicones6789

Όμως, πέρα από αυτά τα προτερήματα, οι V-Lures σιλικόνες έχουν πολλοί προσιτή τιμή, κάτι που στους καιρούς που διανύουμε είναι άκρως απαραίτητο... Επίσης, διατίθενται και σε συσκευασίες με mix χρώματα ώστε να μην χρειάζεται να αγοράσετε όλα τα χρώματα ξεχωριστά για να δείτε ποιο από αυτά θα σας δουλέψει. Πάμε όμως να τις γνωρίσουμε, μία-μία!

Dragon V-Lures Larva

larva

Η Larva είναι μια νέα σιλικόνη που ανήκει στην κατηγορία των worms και ψαρευέτε σαν jerkbait δηλαδή με τινάγματα του καλαμιού. Έχει μακρύ και στενό σώμα που μοιάζει με σκουλήκι με μαλακή υφή για τέλεια κίνηση κατά τα jerks στην ανάκτηση. Με άρωμα γαρίδας και με το... “ζωντανό μάτι” δεν θα αφήσει κανένα ψάρι ασυγκίνητο. Μπορεί να δεχτεί πολλούς τύπους jig heads και να δελεάσει πολλών ειδών ψάρια, ειδικά λαβράκια και λούτσους. Αυτός ο τύπος σιλικόνης είναι από τους πιο αποδοτικούς στα νερά μας, ειδικά στο ψάρεμα του λούτσου και η αποτελεσματικότητα του θα σας εκπλήξει! Διατίθεται σε συσκευασία 15 τεμαχίων σε ειδικό σακουλάκι που τα κρατάει σε άριστη κατάσταση. Μπορείτε να την βρείτε σε τρία διαφορετικά χρώματα.

Dragon V-Lures Belly Fish

belly_fish

Η συγκεκριμένη σιλικόνη διατίθεται σε πολλά μεγέθη των 5, 8.5 και 10 εκατοστών. Όσο για τα χρώματα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα χρωμάτων που θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς. Τα Belly Fish ανήκουν στην κατηγορία των Shad και έχουν σώμα που προσομοιάζει σε γόνο ψαριού με μια πολύ λεπτή ουρά που καταλήγει σε ένα τακούνι. Η ιδιαιτερότητα που έχει η ουρά της σιλικόνης είναι να δημιουργεί έντονες δονήσεις στο νερό προσελκύοντας ακόμα και τα πιο διστακτικά ψάρια. Αυτό συμβαίνει λόγω του πάχος της το οποίο είναι πολύ μικρό και λόγω των ραβδώσεων που έχει κατά μήκος της.

soft_dragon2

Η ποιότητα από την οποία έχει κατασκευαστεί η σιλικόνη είναι πολύ καλή με την απαιτούμενη ελαστικότητα που πρέπει να έχει ένα σιλικονούχο δόλωμα άλλα και την κατάλληλη σκληρότητα ώστε να μπορεί να συγκρατήσει τα jighead μας χωρίς να φεύγουν από την θέση τους στις ρίψεις αλλά και στα jerks. Τα Belly Fish μπορούν να αρματωθούν με τον πιο απλό τύπο μολυβοκεφαλής που είναι η μπάλα μέχρι με bullet, τριγωνικές κεφαλές τύπου nine, sabot κεφαλές για τον βυθό αλλά και πιο εξειδικευμένες αρματωσιές όπως με cheburashka, Dropshot και Texas.

Dragon V-Lures Jerky Pro

jerky_pro

Το μοντέλο Jerky Pro είναι μια σιλικόνη που ανήκει στην κατηγορία των jerksbait με σώμα 15 εκατοστών που προσομοιάζει σε ψάρι και καταλήγει σε μια λεπτή ουρά ενώ διαθέτει ειδική υποδοχή για μολυβωμένα offset αγκίστρια. Μια σιλικόνη που παρά το μεγάλο της μέγεθος μπορεί να αρματωθεί και με μικρά jig heads όπως και με swimbait ή off set αγκίστρι, έτσι ώστε με τις ακανόνιστες κινήσεις που κάνει κατά το βύθισμα να προσελκύσει τα ψάρια. Θα την βρείτε σε συσκευασία 5 τεμαχίων σε ειδικό σακουλάκι που τα κρατάει σε άριστη κατάσταση. Διατίθεται σε 15 εκατοστά μήκος και σε διάφορα ρεαλιστικά και μη χρώματα.

Dragon V-Lures Baby Roach

baby_roach

Τα Baby Roach είναι μια σιλικόνη με πεπλατυσμένο σώμα και διχαλωτή ουρά που μοιάζει με ψάρι. Διαθέτει σχισμή για να μπορεί να δεχτεί off set αγκίστρι αλλά μπορούμε να την αρματώσουμε με πολλούς διαφορετικούς τύπους jig heads. Στα 12,5cm και σε συνδυασμό με την μαλακή υφή της μπορεί να ξεγελάσει οποιοδήποτε θηρευτή. Υπάρχει σε συσκευασία 10 τεμαχίων και σε διάφορα χρώματα.

Dragon V-Lures Worm

worm

Η σιλικόνη έχει σχήμα που μιμείται πιστά γόνο (ή μικρό ψαράκι), με αρκετά πεπλατυσμένο και πολύ λεπτό σώμα που καταλήγει σε μυτερή ουρά και μικρές ωραίες λεπτομέρειες όπως 3D μάτια που την κάνουν να φαίνεται πολύ αληθοφανή στα μάτια των ψαριών. Επίσης, η V-Lures Worm έχει πλεύστοτητα floating που σημαίνει ότι αν την αφήσουμε πάνω στο νερό αυτή επιπλέει οπότε όταν την αφήνουμε στο βυθό, η ουρά της αιωρείται φυσικά σαν ψάρι που ψάχνει για την τροφή του. Στο κάτω μέρος της κοιλιάς διαθέτει ένα μικρό και ρηχό αυλάκι που χρησιμεύει σαν οδηγός για το αρμάτωμα της με offset αγκίστρι.

soft_dragon

Οι συνδυασμοί αρματώματος που μπορούμε να κάνουμε με την V-Lures Worm είναι πολλοί αλλά σε γενικές γραμμές με λίγα γραμμάρια βάρος. Το σχήμα της σιλικόνης μας επιτρέπει να το ψαρέψουμε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους : με offset αγκίστρι, με jighead μπάλα, με τριγωνικό jig head και με Czeburaszka. Το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της σιλικόνης το οποίο είναι άριστης ποιότητας και συνδυάζει την χρυσή τομή ελαστικότητας για κίνηση και απαραίτητης σκληρότητας που πρέπει να έχει ώστε να συγκρατιέται πάνω στο jighead μας.

Dragon V-Lures MINNOW

minnow

Η Minnow είναι ένα μοντέλο άριστης ποιότητας σιλικόνης με πεπλατυσμένο και λεπτό σχήμα σώματος που μοιάζει με γόνο ή μικρό ψαράκι. Μπορεί να αρματωθεί με Aberdeen αγκίστρι με την μέθοδο της καθοδήγησης. Επίσης μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με την τεχνική Drop shot αλλά και να αρματωθεί με μικρά jig heads, έχοντας άριστα αποτέλεσμα. Μια σιλικόνη για light εξοπλισμό που πραγματικά πρέπει να έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με LRF ή HRF. Υπάρχει σε συσκευασία 20 τεμαχίων σε ειδικό σακουλάκι ''άνοιξε/κλείσε'' που τα κρατάει σε άριστη κατάσταση. Το μήκος της είναι 7,5 εκατοστά και θα την βρείτε σε ποικιλία χρωμάτων.

Dragon V-Lures Lunatic

lunatic

Τα V-Lures Lunatic είναι μια σειρά από σιλικονούχα ψαράκια που ανήκουν στην κατηγορία των Shad καθώς στο τελείωμα της ουράς τους φέρουν ένα τακούνι το οποίο κάνει την σιλικόνη μας να έχει ένα συνεχόμενο rolling κατά την ανάκτηση. Μια σειρά που μπορεί να σας καλύψει από εξοπλισμό lrf έως και shore jigging καθώς τα μεγέθη που βγαίνει ξεκινούν από 7,5 εκατοστά μέχρι και 15 εκατοστά. Επίσης διαθέτει ειδική υποδοχή για Jig Heads καθώς και δείκτες μεγέθους αγκιστριού. Θα την βρείτε σε συσκευασία 5 τεμαχίων σε ειδικό σακουλάκι ''άνοιξε/κλείσε '' που τα κρατάει σε άριστη κατάσταση και σε διάφορα χρώματα.

Dragon V-Lures BANDIT

bandit

Άλλη μια σιλικόνη που ανήκει όμως στην κατηγορία των Shad είναι η BANDIT. Άριστης ποιότητας σιλικόνη με μικρο σώμα που φτάνει τα 6 εκατοστά σε κλασικό σχήμα ψαριού και με μαλακή υφή για άριστη πλεύση. Και αυτή διαθέτει ειδική υποδοχή για Jig Heads καθώς και δείκτες μεγέθους αγκιστριού. Είναι ιδανική για light εξοπλισμό και θα την βρείτε σε συσκευασία 15 τεμαχίων (με 3 τεμάχια επί 5 χρώματα) σε ειδικό σακουλάκι ''άνοιξε/κλείσε '' που τα κρατάει σε άριστη κατάσταση.

Dragon V-Lures Chucky

chuccky

Το Chucky είναι ένα σιλικονούχο δόλωμα νέας τεχνολογίας και ανήκει στην κατηγορία των Shads. Σχεδιασμένο να μοιάζει με ψάρι και με ανάγλυφο σώμα του ClearThru3D ™ (ειδικό βερνίκι που δίνει πραγματικά ρεαλιστική υφή) το οποίο είναι κούφιο εσωτερικά για να δίνει περισσότερη φωτεινότητα, δεν θα αφήσει κανένα αρπαχτικό αδιάφορο! Επίσης μας δίνει την δυνατότητα γεμίσματος με άρωμα Shock Bite το οποίο αφήνει κατά την πλεύση στο νερό ώστε να προσελκύσει τα ψάρια με την μυρωδιά. Έχει μάτια με τρισδιάστατη τεχνολογία LivEYE και τα μεγέθη που θα το βρείτε είναι 7,5cm, 10cm και 12,5cm σε συσκευασίες των 5 τεμαχίων.

Dragon V-Lures Demon

demon

Το Demon είναι ένα Shad που η όψη του προσομοιάζει σε ψάρι και το τελείωμα της ουράς να καταλήγει σε ένα τακούνι το οποίο δίνει ένα έντονο rolling στην πλεύση του. Έχει μαλακή υφή για καλή πλεύση και διαθέτει ειδική υποδοχή για Jig Heads καθώς και δείκτες μεγέθους αγκιστριού. Θα το βρείτε σε δυο μεγέθη των 5cm και 7,5cm αντίστοιχα. Μπορεί να αρματωθεί με Jig Heads πολλών τύπον όπως μπάλα, διάφορα fish heads, τύπου nine jigs heads, czeburaszka και σε dropshot αρματωσιές. Θα το βρείτε σε συσκευασία 20 τεμαχίων σε ειδικό σακουλάκι που κλείνει εύκολα και τα κρατάει σε άριστη κατάσταση όλο το χρόνο ενώ διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών χρωματισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou