Η περίοδος για το ψάρεμα του καλαμαριού έχει αρχίσει και η αποτελεσματικότητα μας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την καλαμαριέρα μας. Η Shimatsu έχει την λύση, προσφέροντας μας αποδοτικές καλαμαριέρες και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή! Με μέση τιμή γύρω στα 2,5 ευρώ και με ποιότητα άριστη για αυτά τα λεφτά, αποτελούν μια... βαθιά ανάσα για το πορτοφόλι μας, σε μια τεχνική που οι απώλειες από τα σκαλώματα είναι καθημερινότητα! Ας τις γνωρίσουμε...

Οι καλαμαριέρες της εταιρείας καλύπτουν όλη την γκάμα ψαρεμάτων τόσο από την ακτή όσο και από το σκάφος και στην πράξη χωρίζονται σε δυο οικογένειες : την Cobra και την στάνταρ. Οι Cobra καλαμαριέρες διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους με ποιότητα ένα κλικ πάνω από την στάνταρ κατηγορία η οποία έχει στην γκάμα της πέντε πολύ αξιόλογους τύπους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρόλα αυτά, η οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δυο οικογένειες είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα όλες μαζί να κατέχουν μια από τις καλύτερες σχέσεις τιμής-απόδοσης-ποιότητας στην ελληνική αγορά! Όσον αφορά τους φίλους του eging από την ακτή, όλες οι καλαμαριέρες γαρίδες διακρίνονται από το πολύ καλό ζύγισμα που βοηθάει στην μακρινή ρίψη ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να βυθίζονται και να στέκονται στον βυθό υπό γωνία. Το γεγονός αυτό δεν είναι δεδομένο σε αυτήν την κατηγορία τιμής και δείχνει ότι η εταιρεία θέλει να προσφέρει μια αποδοτική καλαμαριέρα στον καταναλωτή-ψαρά.

shimatsu_kalamarieres2

Όμως το πιο θετικό από όλα είναι ότι σχεδόν όλοι οι τύποι προσφέρονται σε μία απίστευτα μεγάλη γκάμα διαφορετικών χρωματισμών, πολλοί από τους οποίους συναντώνται μόνο σε ακριβές καλαμαριέρες. Αυτό δεν το βρίσκουμε εύκολα σε καμία καλαμαριέρα, πόσο μάλλον σε αυτές της οικονομικής κατηγορίας. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά οκτώ διαφορετικούς τύπους κατάλληλους για το Eging από την ακτή και το σκάφος που στοχεύουν σε καλαμάρια αλλά και σουπιές, ξεκινώντας από την οικογένεια Cobra.

Shimatsu Cobra Squid Jig

egi_cobra

Η Cobra Squid Jig είναι μια egi καλαμαριέρα τύπου γαρίδας δηλαδή ο πιο δημοφιλής τύπος στο ψάρεμα από την ακτή και θα την βρείτε σε δύο μεγέθη : 3.0 με μήκος 10,5 εκ. και 3.5 με μήκος 12,5 εκ... Διαθέτει 3D μάτια σε διάφορα εντυπωσιακά χρώματα (μπλε, κόκκινο & μαύρο), αιχμηρά και ανθεκτικά γκίνια σε διπλή σειρά, φτερά για πτερύγια, ύφασμα με απομίμηση λεπιών που δεν θα χαλάσει εύκολα από την χρήση και τα δαγκώματα των καλαμαριών, ανθεκτικό κρικάκι ενώ σε κάποιους χρωματισμούς το έρμα είναι φωσφορούχο.

cobra_egi1

Αυτό όμως που θα εκτιμήσουν όσοι γνωρίζουν από Eging είναι η λεπτή σιλουέτα του κεφαλιού της που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πολλά jerks ώστε να κινήσουμε την καλαμαριέρα σε πλεύση ζικ-ζακ. Μια πλεύση που διεγείρει απίστευτα τα καλαμάρια αλλά και τις σουπιές!

cobra_egi_enidrio

Ένα άλλο ατού της είναι ότι στέκεται στο βυθό σε γωνία 45 μοιρών όπως όλες οι καλές καλαμαριέρες. Το βάρος και των δύο μεγεθών είναι ίδιο με των άλλων ακριβών normal καλαμαριερών της αγοράς ενώ ο ρυθμός βύθισης σχετικά γρήγορος ώστε να φτάνει αρκετά άμεσα σε μεγάλα βάθη. Ενδεικτικά, το μέγεθος 3.0 ζυγίζει 14 γραμμάρια.

xromatologio_cobra_egi_jig2

Το πλούσιο χρωματολόγιο της θα καλύψει όλες τις προτιμήσεις, ακόμα και των πιο απαιτητικών, με κλασσικούς, ιδιαίτερους και natural χρωματισμούς. Πραγματικά ένα από τα μεγαλύτερα χρωματαλόγια που έχουμε δει!

Shimatsu LQ3085 Cobra Squid Jig

cobra_goyrounaki

Η συγκεκριμένη καλαμαριέρα είναι τύπου γουρουνάκι με την ιδιότητα όμως να βυθίζεται οπότε μπορεί να ψαρευτεί και από την ακτή. Η διαφορά της από τα λιγοστά γουρουνάκια-καλαμαριέρες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι το ποιοτικό ύφασμα του σώματος αλλά και το χρωματολόγιο του που είναι μεγάλο και με πρωτότυπους χρωματισμούς.

gourounaki_enidrio

Άλλη μια καινοτομία της είναι ότι εσωτερικά διαθέτει μεγάλες μπίλιες που κροταλίζουν ελαφρώς και βοηθούν στην άριστη πλεύση της μέσα στο νερό. Διαθέτει αληθοφανή "φυσικά" μάτια σε ρεαλιστικό και κόκκινο χρώμα, κρικάκι από ανοξείδωτο ατσάλι στο μπροστινό μέρος ενώ στο πίσω μέρος διαθέτει διπλή σειρά από κοφτερά γκίνια.

xromatologio_cobra_gourounaki

Έχει μέγεθος 3.0 με μήκος 11 εκ. και βάρος 14 γραμμάρια ενώ ο ρυθμός βύθισης της είναι αρκετά γρήγορος ώστε να μας επιτρέπει να ψαρέψουμε ακόμα και σε βαθιά νερά.


Shimatsu Cobra Trolling Squid Jig

cobra_trolling

Πρόκειται για μια καλαμαριέρα τύπου minnow δηλαδή διαθέτει γλώσσα και κάνει πλεύση σαν ένα τεχνητό δόλωμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από το σκάφος με συρτή αλλά και από την ακτή όταν τα καλαμάρια κυνηγούν την λεία τους στην επιφάνεια του νερού. Το σώμα είναι φτιαγμένο από balsa και έχει περαστεί με πολλές στρώσεις βαφής και μερικοί χρωματισμοί διαθέτουν φωσφόρο ώστε να λάμπουν στο σκοτάδι! Διαθέτει δυο σειρές αιχμηρά γκίνια καλού μεγέθους, ρεαλιστικά αυτοκόλλητα μάτια, και γλώσσα από ανθεκτικό πλαστικό.

trolling_xromatologio

Το μήκος της είναι 10,5 εκ. και το βάρος της 14 γραμμάρια αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πλευστότητα της η οποία είναι sinking και μας δίνει την δυνατότητα να ψαρέψουμε σε όλα τα στρώματα της θαλάσσιας υδάτινης στήλης. Επίσης, είναι τόσο καλά ζυγισμένη που βυθίζεται με τα γκίνια προς τα κάτω ενώ κατά την πλεύση κάνει wobbling και rolling στις μεγάλες ταχύτητες. Ιδανική για την συρτή από το σκάφος σε αρματωσιά.

Shimatsu Cobra Squid Lure Silicon

silicon

Το τελευταίο μέλος της οικογενείας Cobra είναι μια σιλικονούχα καλαμαριέρα για ψάρεμα από σκάφος. Οι καλαμαριέρες Cobra Squid Lure Silicon είναι κατασκευασμένες από πρωτοποριακά υλικά, μετά από πολλές δοκιμές στο ψάρεμα των καλαμαριών.

xromatologio_cobra-squid-silicon1

Το κύριο υλικό κατασκευής τους είναι η ειδικά επεξεργασμένη σιλικόνη και σε συνδυασμό με την επικάλυψη από ανάγλυφο μεταξωτό ύφασμα αλλά και τα τρισδιάστατα μάτια τους, προκαλούν τα καλαμάρια σε.. επίθεση! Για την σύλληψη τους, υπάρχει διπλή σειρά από ανοξείδωτες βελόνες, ενώ για την σύνδεση τους στην αρματωσιά υπάρχει ειδική πλαστική υποδοχή.

silicon2

Το μήκος τους είναι 7,5 εκ. και το χρωματολόγιο τους απίστευτα μεγάλο με 28 διαφορετικές προτάσεις καθώς για την σεζόν 2016-17 προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα 13 νέα χρώματα!!

Shimatsu Egi

egi

Ξεκινώντας την παρουσίαση της στάνταρ σειράς, θα μιλήσουμε για μια καλαμαριέρα τύπου γαρίδας η οποία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην ελληνική αγορά για το Eging! Με την ονομασία Egi, θα την βρείτε σε τέσσερα μεγέθη 2.5, 3.0, 3.5 & 4.0 και σε δεκαεφτά διαφορετικούς ολογραφικούς χρωματισμούς σε πορώδες ανάγλυφο ύφασμα που θα καλύψουν όλα τα γούστα.

egi_enidrio

Με γνώμονα κυρίως τα ψάρεμα των καλαμαριών, είναι ζυγισμένες ώστε να στέκονται σε γωνία 45 μοιρών πάνω στον βυθό της θάλασσας, χωρίς να μπλέκουν στα εμπόδια και φυσικά να μας προσφέρουν μακρινή ρίψη. Οι δύο σειρές γκίνια πέρα από την καλή αιχμηρότητα τους, έχουν και το κατάλληλο μέγεθος ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα χάσουμε κάποιο καλαμάρι. Στα επιμέρους χαρακτηριστικά, έχουμε τα 3D μάτια, το υδροδυναμικό έρμα που είναι γερά κολλημένο στο σώμα και ύφασμα πολύ καλής ποιότητας.

xromatologia_shimatsu-egi

Η καινοτομία της όμως είναι η λωρίδα φωσφόρου που βρίσκεται στο κάτω μέρος της και κατά μήκος του σώματος η οποία την κάνει πολύ πιο ευδιάκριτη στα μάτια όλων των κεφαλόποδων!

Shimatsu Egi LED

egi_led

Άλλη μια καινοτόμα καλαμαριέρα από την εταιρεία Shimatsu είναι η Egi LED. Εσωτερικά διαθέτει κύκλωμα που ενεργοποιείται με την επαφή της καλαμαριέρας με το θαλασσινό νερό και ανάβει ένα έντονο λαμπάκι το οποίο αναβοσβήνει μέσα στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσελκύσουμε τα καλαμάρια από μεγάλες αποστάσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας!

egi_led_enidrio

Τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά είναι το ίδιο καλά με τα υπόλοιπα προϊόντα δηλαδή διπλά αιχμηρά γκίνια, στρογγυλά υπερμεγέθη ελαφρώς φωσφορούχα μάτια, ανθεκτικό στριφτάρι στο μπροστά μέρος και το κυριότερο... ζύγισμα με βύθιση στις 45 μοίρες ώστε να μην σκαλώνει στον βυθό! Τα μεγέθη στα οποία διατίθεται είναι 3.0 & 3.5 με μήκος 11 εκ. & βάρος 14 γρμ. και μήκος 13 εκ. και βάρος 20 γρμ., αντίστοιχα.

xromatologio_led-squids

Το χρωματολόγιο αποτελείται από τους τέσσερις βασικούς χρωματισμούς του Eging : μπλε, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο με διάφανο σώμα από το οποίο εκπέμπεται κόκκινο φως.

Shimatsu γουρουνάκι

gourounaki

Η απλή καλαμαριέρα γουρουνάκι, πέρα από την χαμηλότερη τιμή στην ελληνική αγορά, διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε άλλου. Καταρχήν έχει πολύ αργό ρυθμό βύθισης και όταν ακουμπήσει στο βυθό στέκεται με τα γκίνια ψηλά δηλαδή σε μια ρεαλιστική και δελεαστική στάση που παράλληλα μας γλυτώνει από τα σκαλώματα.

gourounaki_lorida

Επίσης, διαθέτει σώμα που φωσφορίζει και έξτρα λωρίδα φωσφόρου στο κάτω μέρος για να γίνεται περισσότερο αντιληπτή στα μάτια των καλαμαριών που ως γνωστόν “βλέπουν” στο υπεριώδες φάσμα. Κατά τα άλλα τα γκίνια είναι διπλής σειράς, το πορώδες ύφασμα αρκετά ποιοτικό, μάτια απλά υπερμεγέθη και στριφτάρι στην μύτη της.

xromatologio_gourounakia

Θα την βρείτε σε τέσσερα μεγέθη SS, S, M & L με μήκος 7,5, 8,5, 9,5 & 10,5 εκατοστά και σε τέσσερις βασικούς χρωματισμούς : μπλε, πράσινο, κόκκινο και πορτοκαλί.

Shimatsu Σουπιδιέρα

soupidiera

Για το τέλος αφήσαμε την πρωτότυπη καλαμαριέρα που προορίζεται για ψάρεμα σουπιών αλλά και χταποδιών. Το χαρακτηριστικό της είναι το μονό τεράστιο γκίνι το οποίο έχει το άνοιγμα που χρειάζεται ώστε να καρφώσουμε με ασφάλεια την πονηρή σουπιά η οποία, εννέα στις δέκα φορές, αγκαλιάζει το σώμα από τα πλάγια και δεν καρφώνεται στα συμβατικά γκίνια.

soypidiera_enidrio

Το ίδιο συμβαίνει και με το χταπόδι το οποίο δεν μπορεί να κρατηθεί χωρίς τέτοιο μέγεθος γκίνι, ειδικά αν το μέγεθος του είναι μεγάλο. Αυτό που όμως προσθέτει αξία στην αποδοτικότητα της είναι το καλό ζύγισμα! Όταν η σουπιδιέρα πατώσει, το μεγάλο γκίνι αιωρείται κατά πολύ πάνω από τον βυθό ώστε να κάνει το σκάλωμα πολύ πιο δύσκολο και την εμφάνιση της πολύ πιο δελεαστική.

xromatologio_soupidiera

Διαθέτει τετράγωνο έρμα, φωσφορούχο σώμα με έξτρα λωρίδα φωσφόρου στο κάτω μέρος, καλό ύφασμα και κολλήσεις και 3D μάτια. Θα την βρείτε σε ένα μόνο μέγεθος 2.5 με ολικό μήκος 11 εκ. και βάρος 10 γρμ. ενώ τρεις είναι και οι διαθέσιμοι χρωματισμοί.

Για περισσότερες πληροφορίες :

sxoinas_banner_arthrou