H Shad GT από την Delalande είναι μια σειρά σιλικονούχων τεχνητών δολωμάτων αρκετά γνωστή στο ευρύ κοινό των ψαράδων καθώς έκανε την εμφάνιση της στην αγορά το 2013. Πρόκειται για μια σειρά softbaits για την οποία η ίδια η εταιρία δηλώνει πολύ περήφανη!

Πράγματι, στα χρόνια που μεσολάβησαν απέδειξε την αξία της στα ψάρια του γλυκού αλλά και του αλμυρού νερού. Παρότι η σειρά περιλαμβάνει και τα κλασσικά “μικρά” μεγέθη των 9, 11 και 13 εκατοστών εμείς επιλέξαμε να εστιάσουμε στα “¨τέρατα” που ξεκινάνε από τους 15 πόντους ενώ μπορούν να ξεπεράσουν και τους... 20 πόντους μήκος!

yoann_8

Στην ουσία εκτός από το μήκος τους, δεν διαφέρουν σχεδιαστικά σε κάτι από τα μικρότερα μοντέλα απλώς σκοπεύουν σε μεγαλύτερα αρπαχτικά όπως συναγρίδες, στήρες, ροφούς, σφυρίδες, βλάχους κ.α.

shad_gt2

Εξωτερικά η Shad GT διαθέτει εξαιρετικά αληθοφανή εμφάνιση, με ανάγλυφα σχηματισμένο κεφάλι στα βράγχια και 3D μάτια, ενώ το ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σώμα που είναι και το μυστικό της επιτυχίας της. Διαθέτει τριγωνικό σχήμα που ξεκινάει από την ράχη και λεπταίνει ομαλά προς την περιοχή της κοιλιάς.

shad_gt3

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνει στην σιλικόνη πρώτον μια πολύ αληθοφανή πλεύση ανεξαρτήτως της μολυβοκεφαλής που θα προσαρμόσει ο ψαράς και δεύτερον, λόγω του λεπτού σώματος την απαιτούμενη ευκινησία μέσα στο νερό.

yoann_1

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται από έντονο rolling, ενώ αν υπολογίσουμε το εξαιρετικό φινίρισμα που παράγει έντονες λάμψεις αλλά και το τακούνι στο πίσω μέρος, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ξυπνήσουν τα κυνηγετικά... ένστικτα και του πιο υποτονικού αρπακτικού!

yoann_3

Επίσης η γόμα της σιλικόνης πέρα από την ευκινησία εξασφαλίζει και ικανοποιητική αντοχή στην σκληρή χρήση είτε από χτυπήματα στον βυθό είτε από το δάγκωμα των ψαριών. Τέλος όσον αφορά το χρωματολόγιο τον πρώτο λόγο έχουν οι έντονοι χρωματισμοί και λιγότερο οι φυσικοί, πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς στα βάθη που απευθύνονται οι συγκεκριμένες σιλικόνες.

yoann_5

Όσον αφορά τα jigheads η Delalande δίνει η ίδια την λύση, με το GT jighead να αποτελεί το τέλειο ταίριασμα καθώς βγαίνει σε δύο διαφορετικά νούμερα αγκιστριών ενώ το βάρος ποικίλει. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ξεκινάει από 50 και μπορεί να φθάσει τα 150 γραμμάρια ενώ μπορείτε να το βρείτε σε διάφορους τύπους δηλαδή με σταθερό αγκίστρι ή με σύστημα για επιλογή του αγκιστριού της προτίμησης σας! Εκτός από το GT, η εταιρεία προτείνει και το τριγωνικό jighead Ange Articulated το οποίο επίσης θα το βρείτε σε μεγάλα μεγέθη και... θα εκπλαγείτε από την φανταστική πλεύση που δίνει στην οποιαδήποτε σιλικόνη.

shad_gt1yoann_11

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το Shad GT έχει δοκιμαστεί στην Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία δηλαδή σε Μεσογειακά νερά, με απίστευτη επιτυχία! Είναι το μυστικό δόλωμα πολλών ψαράδων και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο. Η Delalande έχει ρίξει όλο το βάρος της σε δοκιμές για ψάρεμα μεγάλων αρπακτικών του βυθού όπως ο ροφός και η συναγρίδα και σύντομα θα δούμε πολλά στο θέμα καινοτομίας αλλά και καινούργιων δολωμάτων!

yoann_10

Οι λάτρεις των τεχνικών από το σκάφος όπως το slow jigging, της βαθιάς συρτής κ.α. έχουν ακόμη άλλο ένα βέλος στην φαρέτρα με τα τεχνητά δολώματα! Με την Shad GT μπορείτε να κάνετε την διαφορά στο ψάρεμα σας!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

arcofil_logo