Από τους τόσους τύπους τεχνητών δολωμάτων που υπάρχουν για να ξεγελάσουμε το λαβράκι, υπάρχει ένας τα bucktail jigs ο οποίος τελευταία απασχολεί όλο και περισσότερο τους Έλληνες spinners. Δύο "Αποστόληδες" χρειάστηκαν για να δημιουργήσει η χώρα μας ένα ακόμα όπλο για το ψάρεμα μας : τα Jig Flies!!

Ο Αποστόλης Λαχανάς και ο Αποστόλης Νταλιάνης δούλεψαν πάνω σε ένα καινοτόμο project που ήδη έχει αρχίσει να δίνει καρπούς. Ο Λαχανάς κατασκευάζει τα Jig Flies και ο Νταλιάνης τα ψαρεύει!! Ο τρόπος ψαρέματος τους δεν διαφέρει πολύ από το ψάρεμα με σιλικόνες αλλά ενδεικτικά θα πούμε ότι μια μεσαία ανάκτηση με κοφτά και απότομα jerks χωρίς καμιά παύση μέχρι την έξοδο του από το νερό, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα σας κάνουμε μια μικρή γνωριμία με αυτά τα τεχνητά δολώματα και στο μέλλον θα έχουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση του ψαρέματος τους στο περιοδικό μας www.lurebites-mag.com.

Hybrid Jig Fly

flyjigs2

Το Hybrid Jig Fly είναι ένα τεχνητό δόλωμα που έρχεται να συνδυάζει τη φυσική τρίχα με την σιλικόνη! Τα σιλικονούχα δολώματα είναι γνωστά σε όλους για την προκλητική τους κίνηση! Η τρίχα από την ουρά ελαφιού έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πιο ελαφριά από το νερό, λόγω των μικροπόρων στο εσωτερικό της, και φυσική της κωνικότητα!

flyjigs3

Τα χαρακτηριστικά αυτά δίνουν τέλεια πλεύση στο τεχνητό δόλωμα μας και την καθιστούν ίσως καλύτερο και αναντικατάστατο υλικό για τα θαλασσινά δολώματα του fly fishing!

Ο τρίχα έρχεται και δίνει όγκο στο σώμα του σιλικονούχου δολώματος αλλά το σημαντικότερο είναι η έξτρα κίνηση που το κάνει ακόμα ποιο προκλητικό στα μάτια του ψαριού!

flyjigs4

Το Hybrid Jig Fly δημιουργήθηκε σε συνεργασία με έναν παθιασμένο και αξιόλογο ψαρά, τον Tόλη Νταλιάνη από τις Σέρρες, ο οποίος το χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία στο ψάρεμα του λαβρακιού από την ακτή με εξοπλισμό spinning!

  • Jig Head: Dragon V-Point Speed (Hi-Carbon steel αγκίστρι με ίσια Ultra Point™ μύτη τύπου O'Shaugnessy) #4/0
  • Βάρος: 10gr, 15gr
  • Σιλικονούχο προτεινόμενο δόλωμα: Delalande Lancon ZX 13cm

Διαθέσιμα Χρώματα: λευκό, κιτρινοπράσινο, μαύρο, καφέ, γκρί, μπλέ, λαδί, πορτοκαλί (Διαθέσιμη και διχρωμία με οποιοδήποτε από τα προηγούμενα χρωματα σε συνδυασμό με λευκή κοιλιά - Ράχη/Κοιλιά)

Deceiver Jig Fly

flyjigs1

Ένα από τα σπουδαιότερα άλλα και καλύτερα τεχνητά δολώματα του fly fishing για ψάρεμα στην θάλασσα είναι το Deceiver fly!

flyjigs7

O Αμερικάνος Lefty Kreh το κατασκεύασε περίπου το 1950 με 1960 με στόχο τα Αμερικάνικα λαβράκια (Striped Bass)... Σύντομα όμως έγινε διάσημο για την αποδοτικότητα του και χρησιμοποιήθηκε σε πολλά περισσότερα είδη ψαριών με τρομερή επιτυχία!

flyjigs5

Ο συνδυασμός φτερών με τρίχες από ουρά ελαφιού και λίγο συνθετικό flash δίνει μια ιδανική σιλουέτα ψαριού και μια τέλεια φυσική πλεύση...

Για να τα βρείτε, πατήστε εδώ :

banner_smart_flies