Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως πλέον μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά μία ακόμη κορυφαία Ιαπωνική εταιρεία τεχνητών δολωμάτων που ακούει στο όνομα Blueblue. Τα καινοτόμα προϊόντα που κατασκευάζει ήρθαν για να εμπλουτίσουν την ελληνική αγορά. Φρέσκες ιδέες, προτεινόμενοι τρόποι χρήσης των τεχνητών της δολωμάτων από καταξιωμένους Ιάπωνες ψαράδες που έχει επιλέξει η ίδια, είναι κάτι από αυτά που την εκφράζει σαν εταιρεία και έχουν σκοπό να μας μαγέψουν.

Το 2017 αποτελεί τον έκτο δημιουργικό χρόνο της BlueBlue. Πρόεδρος της είναι ο καταξιωμένος στον χώρο και παγκόσμιας φήμης Ιάπωνας Pro Angler, ο Masanori Muraoka. Ο ίδιος είναι και Pro Staff στην κορυφαία Ιαπωνική εταιρεία APIA μόλις από το 2002. Ο ίδιος αναφέρει πως η BlueBlue αυτά τα έξι χρόνια λειτουργίας έχει προσπαθήσει πολύ για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση σήμερα, χωρίς να επαναπαύεται. Η αναπτυξιακή της περίοδο είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες μάρκες και κατασκευαστές. Αναφέρει επίσης πως τα πρωτότυπα τεχνητά δολώματά της τεστάρονται τόσες πολλές φορές, ολόγυρα της Ιαπωνίας από τους testers και staffs της BlueBlue, μέχρι να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά που οι ίδιοι θέλουν να τους δώσουν όπως είναι η απόσταση βολής, η χρησιμότητα και ο αριθμός των ψαριών που πιάνονται, συγκρίνοντας τα παράλληλα με άλλα γνωστά επιτυχημένα τεχνητά δολώματα. Δεν τα διαθέτουν στην αγορά μέχρι να φέρουν σε πέρας την αυθεντικότητα και να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα τους στον προσδιορισμό της ποιότητας.

blueblue1

Αλλά ακόμη και όταν τα έχει διαθέσει στην αγορά η BlueBlue, εξακολουθεί να τα τεστάρει καθώς και να τα βελτιώνει χωρίς την ευαισθητοποίηση του χρήστη. Σε κάθε περίπτωση εγγυάται την αυθεντικότητα και μας προσφέρει ό,τι θεωρεί για εμάς καλύτερο. Τέλος αναφέρει πως δημιούργησε τα τεχνητά δολώματα της χωρίς να απευθύνεται σε συγκεκριμένα αλιεύματα ή περιοχές ή καταστάσεις, με απώτερο σκοπό εμείς οι ίδιοι οι ψαράδες να ανακαλύψουμε πως να τα χρησιμοποιήσουμε, κυνηγώντας όλα τα είδη ψαριών σε οποιαδήποτε χώρα. Το απέραντο μπλε της θάλασσας καθώς και το απέραντο μπλε του ουρανού είναι τα δύο στοιχεία που σέβεται στο έπακρο, ενώ αποτελούν την φιλοσοφία απόδοσης του ονόματος της εταιρείας, το οποίο είναι BlueBlue. Ήρθε πιστεύω η ώρα να δούμε αναλυτικά τα καλούδια που έχει κατασκευάσει για εμάς η BlueBlue, τα οποία θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

Bloowin 140S & Bloowin 80S

Φώτο 3

Προσωπικά νιώθω τυχερός, γιατί έτυχε να αγοράσω ένα Bloowin 140S το 2013 με αποτέλεσμα να γνωρίσω την αποτελεσματικότητα του στα νερά μας, κάτι που θα αναλύσουμε στο μέλλον. Τα Bloowin έχουν την δομή μίας κεντροειδούς κίνησης στην οποία οι μπίλιες που έχουν στο εσωτερικό τους και είναι κατασκευασμένες από υλικό Tungsten, να μετατοπίζονται ανάλογα με τη κατάσταση που βρίσκονται. Δεδομένου ότι οι τρεις αυτές μεταλλικές μπίλιες μετατοπίζουν σταθερά το κέντρο βάρους με ακριβή ισορροπία, τα Bloowin διατηρούν την εξαιρετική βολή που κατέχουν ακόμη και σε κόντρα ή πλαϊνό άνεμο.

blueblue2

Θα λατρέψετε την απόσταση βολής που καλύπτουν. Επίσης έχουν διπλή δράση, έναν συνδυασμό S κίνησης και έντονου δυνατού wobbling & rolling. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με απλή ανάκτηση καθώς και με Jerk & twich. Στην κατηγορία του Medium Spinning ανήκει το Bloowin 140S. Έχει μήκος δεκατέσσερα εκατοστά και βάρος εικοσιτριών γραμμαρίων. Το πλαισιώνουν τρεις σαλαγκιές μέγεθος #3 τύπου ST-46. Με σταθερή ανάκτηση το βάθος στο οποίο κινείται είναι το ένα μέτρο. Από την άλλη ο μικρός του αδερφός, Bloowin 80S, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τεχνική του LRF, HRF, Light Spinning αφού έχει μήκος μόλις οχτώ εκατοστά και οχτώ γραμμάρια βάρος.

blueblue3

Το πλαισιώνουν δύο σαλαγκιές τύπου ST-46 σε μέγεθος #8. Έχουν πλευστότητα sinking ενώ η BlueBlue αυτή την στιγμή επεξεργάζεται νέα μοντέλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ώστε να τα διαθέσει στην αγορά το συντομότερο δυνατόν. Διατίθενται σε πολλές διαφορετικές ποιοτικές-μοναδικές αποχρώσεις, που είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες μας σε όποιες συνθήκες βρεθούμε. Ανήκουν στην κατηγορία τεχνητών που απευθύνονται στην τεχνική του Medium Spinning με σκοπό να ξεγελάσουν αρκετά είδη ψαριών που βρίσκονται στις θάλασσες μας.

SNECON 130S & 90S

blueblue4

Έχει αποδειχθεί ότι τεχνητά που κατά την κίνηση τους στο νερό σχηματίζουν το χαρακτηριστικό “S”, είναι αποτελεσματικά σε πολλά είδη ψαριών. Τα Jointed Lures ( σπαστά τεχνητά) θα ήταν σίγουρα η πρώτη επιλογή, αλλά δεν μας προσφέρουν καθόλου μακρινή βολή. Το SNECON όμως είναι το τεχνητό που πετυχαίνει εξαιρετικές βολές παρόμοιες με αυτές των Sinking Pencils και έχει την επιθυμητή κίνηση «φιδιού» S μέσα στο νερό, όπως έχουν τα Jointed Lures. blueblue5

Λόγο του χαρακτηριστικού εξογκώματος που έχει στο πάνω μέρος του κεφαλιού του, ακριβώς στη μέση, καθώς και της εξαιρετικής ισορροπίας που του έχει αποδώσει η BlueBlue, πετυχαίνει αυτή την κίνηση μεταξύ 20-80 εκατοστών σε συνδυασμό με μία μέτριας ταχύτητας σταθερή ανάκτηση. Επίσης αν βρεθούμε σε σημείο με δυνατά ρεύματα μπορούμε να το αφήσουμε να κινείται μόνο του μέσα στα ρεύματα χωρίς να το ανακτούμε, όπως δηλαδή ακριβώς κινείται ένα μικρόψαρο στα ρεύματα. Το SNECON 130S ανήκει στην κατηγορία του Medium Spinning.

blueblue6

Έχει μήκος δεκατριών εκατοστών και βάρος εικοσιτριών γραμμαρίων. Το πλαισιώνουν δύο ποιοτικές σαλαγκιές τύπου ST-46 σε μέγεθος #3. Από την άλλη το SNECON 90S μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο HRF & Medium Spinning. Έχει μήκος εννέα εκατοστά, βάρος δεκαπέντε γραμμαρίων και είναι εφοδιασμένο με δύο σαλαγκιές τύπου ST-46 σε μέγεθος #6. Η BlueBlue για το 2017 έχει ετοιμάσει δύο νέα μοντέλα για offshore & rock shore ψάρεμα, πρόκειται για τα SNECON 180S & 220S. Βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν τα διαθέσει στην αγορά, αναμένουμε λοιπόν.

GABOZ 90

blueblue7

Πιστεύετε πως τα Popper είναι μόνο για Popping; Δεν θεωρείται ενδιαφέρον το γεγονός ένα Popper να μπορεί να κινηθεί στο νερό όπως ένα minnow; Η BlueBlue αυτήν την ιδέα την έκανε πραγματικότητα και ακούει στο όνομα GABOZ!! Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα Swimming Popper με δύο διαφορετικές δράσεις στο νερό, την Popping δράση καθώς και αυτή που έχει ένα Minnow. Κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί όλες τις δράσεις που μπορεί να έχει ένα Popper.

blueblue8

Αυτές είναι γρήγορο Popping στην επιφάνεια με ελάχιστο θόρυβο, μεσαίο Popping με ισχυρότερο θόρυβο και έντονο Popping σε συνδυασμό με μακριά βύθιση μέσα στο νερό όπως κάνει δηλαδή ένα πολύ μεγάλο Popper. Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε αλλάζοντας την συχνότητα των χτυπημάτων του καλαμιού μας καθώς και την ταχύτητα ανάκτησης κάθε φορά. Σαν minnow το GABOZ έχει μία μοναδική rolling κίνηση ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας.

blueblue9

Το γεγονός ότι είτε με Popping είτε με απλή ανάκτηση το Gaboz μένει πάντα στην επιφάνεια της θάλασσας, σημαίνει πως σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητα τα ψάρια στο πέρασμα του αφού δημιουργεί ελαφρύ κυματισμό και φυσαλίδες. Το μήκος του είναι 9 εκατοστά, έχει βάρος 11gr και είναι εφοδιασμένο με δύο σαλαγκιές τύπου ST-46 σε μέγεθος #6. Το χρωματολόγιο είναι πραγματικά τέτοιο που μπορεί να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς spinner, αφού αποτελείται από μοναδικούς χαρακτηριστικούς χρωματισμούς που αντιπροσωπεύουν το χαρακτήρα της BlueBlue.

NARAGE 65 & 50

blueblue10

Η BlueBlue συνεχίζει με τις καινοτόμες ιδέες της και μας παρουσιάζει το Narage. Πρόκειται για ένα Vibration με εξαιρετική βολή, διατηρεί το κολύμπι του σε βαθιά νερά ακόμη και όταν κινείται πολύ αργά στον βυθό και τέλος διατηρεί την οριζόντια θέση του σώματος του ακόμη και κατά την διάρκεια της βύθισής του. Όπως θα δείτε έχει μία μικρή γλώσσα στο μπροστινό μέρος του που είναι και το κυριότερο χαρακτηριστικό που το πλαισιώνει. Ενώ τα περισσότερα vibrations οφείλουν την κίνηση τους στην πίεση που δέχεται το πλατύ κεφάλι τους από το νερό και το πίσω μέρος τους, στο Narage προστίθεται ακόμη ένα σημείο στο οποίο οφείλει την κίνηση του που είναι η γλώσσα του.

blueblue11

Εξαιτίας των τριών σημείων που δέχεται την αντίσταση από το νερό το Narage, αυτό το κάνει να κινείται με δυσκολία προς τα εμπρός αλλά να ανεβαίνει προς τα επάνω με πολύ ευκολία. Η ισορροπία ανάμεσα στο σημείο που περνάμε την παραμάνα μας και στην γλώσσα του το κάνουν να κολυμπάει σε οριζόντια θέση, μοιάζοντας πιο αληθοφανές στα μάτια των ψαριών. Το σώμα του είναι επίπεδο. Το γεγονός ότι συγκεντρώνει το βάρος στο κέντρο του, το κάνει να χάνει την ισορροπία του αμέσως μόλις σταματήσουμε να το ανακτούμε κάνοντας το να πλαγιάζει, κάτι που διεγείρει την επιθετικότητα των ψαριών.

blueblue12

Επειδή το Narage δεν κολυμπάει γρήγορα σε ευθεία, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την άνοδό του και την κάθοδό του προς τον βυθό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα το βρούμε σε δύο μεγέθη αυτό 6,5 εκατοστά και 5 εκατοστά με αντίστοιχα βάρη 17gr & 12gr. Είναι εφοδιασμένα με δύο σαλαγκιές τύπου ST-46 σε μεγέθη #8 & #10 αντίστοιχα. Ιδιαίτερους και πολλές επιλογές σε χρωματισμούς θα συναντήσουμε και στο Narage.

SeaRide mini

blueblue13

Ήρθε η ώρα για τους λάτρεις του Light Rock Fishing, πιο συγκεκριμένα Light Jigging. Τα SeaRide είναι μία σειρά από μικρά πλανάκια 3gr, 6gr, & 9gr, που είναι ικανά να ξεγελάσουν πολλών διαφορετικών ειδών ψάρια όπως είναι τα κοκκάλια-σαφρίδια, και πατόψαρα. Το κυριότερο κατόρθωμα-χαρακτηριστικό που έχει καταφέρει να του δώσει η BlueBlue είναι το λεγόμενο Falling action, δηλαδή η πτώση του προς τον βυθό. Βυθίζεται σε οριζόντια θέση πολύ αργά, πραγματοποιώντας μικρές δονήσεις. Όλα αυτά οφείλονται στο μικρό εξόγκωμα που έχει στο κέντρο στην μία από τις επιφάνειές του. Αυτό το vibrating που έχει στην πτώση του το κάνει να μοιάζει με ένα μικρόψαρο που αργοπεθαίνει.

blueblue14

Το συστατικό της επιτυχίας του είναι ο συνδυασμός ενός άξαφνου ξεσπάσματος-Jerk και αμέσως στη συνέχεια η αργή τρεμουλιάρικη πτώση του. Αυτά είναι ικανά να ξεγελάσουν ακόμη και ένα αρπαχτικό που δεν είναι δραστήριο. Τέλος είναι αρκετά χρήσιμο στην περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις με τη βολή μας, κάτι που δεν προσφέρουν τα μικρά minnow και τα ελαφριά soft baits. Στη συσκευασία θα το βρούμε αρματωμένο με ένα Assist hook στο μπροστινό μέρος καθώς και μία σαλαγκιά στο πίσω μέρος του.

SeaRide

blueblue15

Οι Ιάπωνες testers της BlueBlue του έχουν δώσει το παρατσούκλι “Dolphin action”…. Το παρομοιάζουν με ένα δελφίνι που κινείται ελεύθερα στον ωκεανό. Αναφέρουν πως είναι ανεξέλεγκτο, πως δεν «κοντρολάρεται» εύκολα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι ένα χτύπημα και στη συνέχεια το SeaRide ολισθαίνει στο νερό ανεξέλεγκτα, πότε αριστερά και πότε δεξιά ή και τα δύο μαζί. Είναι φορές που προσγειώνεται σαν ένα φύλλο που πέφτει από ένα δέντρο και φορές που προσγειώνεται με ελικοειδή κίνηση. Αυτές οι απροσδόκητες δράσεις που έχει κατά την πτώση του αυξάνουν δραματικά τα χτυπήματα από τα διαφορετικά είδη ψαριών που μπορεί να προσελκύσει.

blueblue16

Με την μεταβολή της ταχύτητας ανάκτησης του, τις παύσεις που πραγματοποιούμε καθώς και τις διαφορετικές κινήσεις του καλαμιού μας, μπορούμε να δώσουμε στο SeaRide οποιαδήποτε κίνηση εμείς θελήσουμε. Προτεινόμενο σημείο να περάσουμε την παραμάνα μας, για να έχουμε αυτό το “Dolphin action”, είναι στο σίδερο που βγαίνει μέσα από τον πλάνο στο μπροστινό σημείο που έχει τα δύο μάτια. Τέλος αν θελήσουμε να πετύχουμε μακρινότερη ρίψη μπορούμε να περάσουμε την παραμάνα μας από το πίσω μέρος, στην ουρά, κάνοντας έτσι πισώβαρο το SeaRide και πετυχαίνοντας παράλληλα μία πιο γρήγορη πτώση του προς τον βυθό. Θα το συναντήσουμε στα 20gr, 30gr, 40gr & 60gr. Στη συσκευασία θα το βρούμε έτοιμο αρματωμένο με δύο Assist Hook στο μπροστινό μέρος του.

Fallten

blueblue17

To όλο concept του Fallten είναι «Φτάσε μακριά, προσγειώσου γρήγορα». Το πισώβαρο αυτό Jig μας δίνει την δυνατότητα να στοχεύσουμε ακόμη και σε ψάρια που φτάνουν ακόμη και πάνω από τα 100 μέτρα βάθος. Το χαρακτηριστικό του να βυθίζεται γρήγορα, προκαλεί την επιθετική αντίδραση των ψαριών. Επίσης φτάνει γρηγορότερα στο βάθος που στοχεύουμε να ψαρέψουμε. Σαν πρώτο βήμα αρκεί να του κάνουμε κάποιο Jerk. Αλλάζοντας την ταχύτητα στα Jerk που πραγματοποιούμε, τον χρόνο παύσης, το πλάτος του Jerking ή ο συνδυασμός όλων των παραπάνω του δίνουν μία ξεχωριστή κίνηση στο νερό. Σε ποιες περιπτώσεις επιλέγουμε το Fallten και σε ποιες το Searide;

blueblue18

Το Fallten το επιλέγουμε στην περίπτωση που τα ψάρια είναι σε μεγάλα βάθη, κινούνται γρήγορα ή χτυπάνε σε γρήγορα Jigs. Το Searide όταν τα ψάρια χτυπάνε σε ακανόνιστες κινήσεις, κινήσεις ευθύβολες ή σε αργά πεσίματα του πλάνου μας πραγματοποιώντας κατά το βύθισμα του κινήσεις άλλοτε δεξιά κι άλλοτε αριστερά ή και τα δύο μαζί συνδυαστικά. Θα το συναντήσουμε στα 20gr, 30gr & 40gr. Στη συσκευασία διατίθεται με ένα μονό Assist Hook στο πάνω μέρος ενώ στο πίσω μέρος του έχει τοποθετημένη μία σαλαγκιά.

SpinBit

blueblue19

Αν το συγκρίναμε με άλλους πλάνους θα παρατηρούσαμε πως είναι πολύ πιο κοντός σε σχέση με τα γραμμάρια του, αφού το SpinBit συγκεντρώνει το βάρος του στο κέντρο του σώματός του. Αυτό του δίνει την εξής ιδιότητα. Εφόσον πραγματοποιήσουμε το Jerk εύκολα και γρήγορα παίρνει και πάλι την οριζόντια θέση κατά την πτώση του. Το γεγονός αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της κίνησης του πλάνου μας στο νερό.

blueblue20

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την οριζόντια πτώση του πραγματοποιεί μικρές δονήσεις που προσελκύουν ακόμη και τα ψάρια που δεν είναι και πολύ δραστήρια. Θα το συναντήσουμε σε διάφορα βάρη όπως 60gr, 90gr, 120gr, 150gr, 180gr. Είναι ιδανικό για τις τεχνικές του Shore Jigging αλλά και ψάρεμα από σκάφος.

Conifer

blueblue21

Για τελευταίο αφήσαμε ένα βαρύ όπλο που απευθύνεται σε μεγάλα θηράματα και ψάρεμα κυρίως από βάρκα, το Conifer. Κύριος στόχος του είναι τα μαγιάτικα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ξεγελάσει και άλλα είδη ψαριών. Αφορά τις τεχνικές Slow και Fast Jigging. Λόγο του μακρόστενου σχήματος που έχει θα φτάσει πολύ γρήγορα στον βυθό ακόμη και με την ύπαρξη πολύ δυνατών ρευμάτων.

blueblue22

Όσο περισσότερο χαλαρό είναι το νήμα μας μετά τα jerk που πραγματοποιούμε τόσο αυξάνεται η διάρκεια της οριζόντιας βύθισης του κάτι που εξιτάρει τα ψάρια. Θα το βρούμε σε 130gr, 160gr, 190gr, 250gr, 310gr, 370gr και σε διάφορους χρωματισμούς για μικρά και πολύ μεγάλα βάθη.

Για τιμές και περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou