Σε αυτή την παρουσίαση θα γνωρίσουμε όλα τα σκληρά τεχνητά δολώματα της Ιταλικής εταιρίας Molix. H συγκεκριμένη εταιρεία παρότι είναι πασίγνωστη στην γείτονα χώρα, αρκετά γνωστή σε όλη την Ευρώπη και εξαιρετικά δημοφιλής στις Η.Π.Α. και στην Ιαπωνία, δυστυχώς στην χώρα μας δεν ιδιαίτερα διαδεδομένη στο ευρύ κοινό των spinners. Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη εταιρεία, γνωστή κυρίως για την μεγάλη ποικιλία τεχνητών δολωμάτων για την θάλασσα και τα γλυκά νερά, την κατασκευή καλαμιών και αναλώσιμων - αξεσουάρ όπως π.χ. πετονιές, νήματα, fish grip κ.α..

Σε δυο κύρια χαρακτηριστικά θα σταθούμε και πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας, σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνητά της Molix: Το πρώτο είναι ότι τα τεχνητά της δεν είναι “αντιγραφές” αμφιβόλου ποιότητας από άλλες ακριβότερες φίρμες που κατασκευάζονται σωρηδόν από ένα εργοστάσιο στην Κίνα, αλλά πρόκειται για μοναδικά τεχνητά, δηλαδή εξ΄ ολοκλήρου ιταλικής σχεδίασης, που φέρουν νέες τεχνολογίες και άριστα υλικά κατασκευής. Μάλιστα κάποια από αυτά έχουν βραβευτεί στις δύο μεγαλύτερες εκθέσεις ειδών αλιείας στον κόσμο, την ICast στις Η.Π.Α. και στην ευρωπαϊκή Efttex.

molix_proti

Το δεύτερο είναι ότι αφού μιλάμε για μάρκα ιταλικής προελεύσεως, μεγάλο μέρος των τεχνητών της δολωμάτων έχει μελετηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να απευθύνεται στα ψάρια του αλμυρού νερού και ειδικότερα της Μεσογείου με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή μιλάμε για τεχνητά τα οποία δοκιμάστηκαν και απευθύνονται στα ψάρια μας όπως λαβράκια, λούτσους, γοφάρια, λίτσες, τονοειδή κτ.λ.. Ας πάμε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα ένα προς ένα τα περισσότερα από τα τεχνητά της εταιρίας Molix έτσι ώστε να διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι αυτά που αναφέραμε παραπάνω :

Jugulo Jerk 180 Long Casting

molix-jugulo180

Πρόκειται για το ολοκαίνουριο δημιούργημα της εταιρίας στην κατηγορία των minnows μεγάλου μεγέθους. Το Jugulo Jerk 180 LC έχει μήκος 18 εκατοστά, βάρος 30 γραμμάρια και slow sinking πλευστότητα. Πολύ αληθοφανές τεχνητό, slim σιλουέτας, με ανάγλυφες λεπτομέρειες στο κεφάλι όπως τα βράγχια και τα 3D μάτια. Επίσης διαθέτει ανάγλυφο σώμα, με χαραγμένα λέπια και πλευρική γραμμή ενώ η ολογραφική βαφή του προσδίδει ζωντάνια με έντονες αντανακλάσεις. Οι σαλαγκιές που φέρει είναι τρεις στον αριθμό και είναι ενισχυμένου τύπου. Εσωτερικά διαθέτει σύστημα που η Molix το ονομάζει με τα αρχικά D.L.S. (Dynamic Load System) δηλαδή με μετακινούμενες μπίλιες από tungsten που προσδίδουν στο τεχνητό εξαιρετικές πτητικές ικανότητες κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Επίσης του έχουν τοποθετηθεί και πλαστικές μπίλιες εσωτερικά, που παράγουν ένα ελαφρύ κροτάλισμα κατά την διάρκεια της πλεύσης. Όσον αφορά το βάθος πλεύσης, η Molix υποστηρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε όλα τα βάθη: Σε ρηχά νερά δουλεύουμε το τεχνητό με την μύτη του καλαμιού ψηλά, ενώ σε βαθύτερα μέρη το δουλεύουμε με την μύτη του καλαμιού χαμηλά. Κίνηση μέσα στο νερό μπορεί να αποδώσει με όλους τους τρόπους όμως αφού μιλάμε για minnow τύπου jerkbait, εκεί που εντυπωσιάζει είναι με έντονα και δυνατά jerks και twiches. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει απότομα κατευθύνσεις δεξιά-αριστερά προσομοιάζοντας πολύ πιστά ένα τραυματισμένο ψάρι. Στοχεύει σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη αρπαχτικών του αλμυρού νερού.

Darter Minnow 120

molix_DM120

Η πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των lipless minnows ακούει στο όνομα Darter Minnow 120. Πρόκειται για τεχνητό slim σιλουέτας με αρκετά “επιθετική” όψη που σύμφωνα με τους σχεδιαστές της Molix εμπνεύστηκε από το πασίγνωστο ιαπωνικό τρένο μεγάλων ταχυτήτων με την ονομασία Shinkasen! Το μήκος του τεχνητού ανέρχεται στα 12 εκατοστά, βάρους 11,5 γραμμαρίων και floating πλευστότητας. Εξωτερικά διαθέτει ανάγλυφο κεφάλι με 3D μάτια ενώ κατά μήκος του σώματος του έχει επικολληθεί μια καινοτόμα ολογραφική ταινία που παράγει έντονες αντανακλάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις που η εταιρία την ονομάζει M.V.T. (Molix Virtual Texture). Εσωτερικά διαθέτει σύστημα με μετακινούμενες μπίλιες που σε συνδυασμό με την slim σιλουέτα και την lipless φύση του τεχνητού, του προσδίδουν εξαιρετικές δυνατότητες ρίψης και είναι σίγουρο ότι θα καλύψει πολλά μέτρα ακόμα και με κόντρα ή πλάγιο άνεμο. Αφού όπως προείπαμε πρόκειται για lipless minnow τεχνητό, που σημαίνει ότι διαθέτει χαμηλό βύθισμα κατά την πλεύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοποθεσίες με μικρό βάθος όπως ρηχοπατιές και εκβολές ποταμών χωρίς τον φόβο να μας σκαλώσει κάτω. Ακόμα και σε μικρές ταχύτητες ανάκτησης παράγει έντονες δονήσεις που θα το κάνουν αντιληπτό στα αρπακτικά της περιοχής ακόμα και σε συνθήκες απόλυτου σκότους και μηδενικής ορατότητας. Ιδανική επιλογή για το ψάρεμα του λαβρακιού, του γοφαριού αλλά και της παλαμίδας και του κυνηγού.

WTD 110

molix_wtd110

Η πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των WTD τεχνητών δολωμάτων. Το μήκος του είναι 11 εκατοστά και το βάρος του 26 γραμμάρια. Διαθέτει αρκετά ενδιαφέρουσα εξωτερικά χαρακτηριστικά, με αρκετές καμπύλες και έντονες ανάγλυφες ακμές κατά μήκος του σώματος του, που το καθιστούν ένα τεχνητό επιφανείας με μοντέρνο σχεδιασμό και μοναδική εμφάνιση! Διαθέτει 3D μάτια ενώ έχει εφοδιαστεί με δυο σαλαγκιές στο μέσο και στο πίσω μέρος του τεχνητού κατάλληλες για χρήση σε αλμυρό νερό. Εσωτερικά, οι τρεις κρίκοι (εκείνος της συγκράτησης και οι δύο που υποδέχονται τις σαλαγκιές) είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με ενιαίο σύρμα βαρέως τύπου για μέγιστη αντοχή. Επίσης διαθέτει σύστημα με μετακινούμενες μπίλιες που έχουν διπλό ρόλο: Πρώτον, την βέλτιστη ρίψη του τεχνητού και δεύτερον την παραγωγή ήχου κατά την πλεύση, χαρακτηριστικό που είναι θεμιτό για πολλούς ψαράδες που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνητά. Το WTD 110 μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με μεγάλα jerks είτε με κοφτά twiches αποδίδοντας μια εκκεντρική πλεύση που μπορεί να ξεγελάσει και το πιο δύσπιστο αρπαχτικό. Ιδανικό για τα περισσότερα αρπαχτικά του θαλασσινού νερού.

S Popper 110 & 65

molix_popper

Ένα τεχνητό της κατηγορίας των popper θα ήταν αδύνατον να απουσιάζει από την γκάμα της εταιρίας. Το S Popper 110 ανήκει σε αυτόν τον γνώριμο τύπο τεχνητών επιφανείας με εμφάνιση όμως που... ξεφεύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα! Το μήκος του είναι 11 εκατοστά ενώ το βάρος του 38 γραμμάρια. Όσον αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο σχεδιαστικά τεχνητό, με έντονες και ευδιάκριτες καμπύλες που προσωπικά στα μάτια μου μοιάζει με ένα “εξωγήινο” popper από τον πλανήτη Άρη! Το σώμα του δεν έχει κωνική μορφή αλλά διαθέτει χοντρό μπροστινό και πίσω μέρος ενώ είναι λεπτότερο στη μέση. Στο καλοσχηματισμένο κεφάλι έχουν τοποθετηθεί μεγάλα 3D μάτια ενώ η μεγάλη διαμέτρου κοιλότητα στο μπροστινό μέρος έχει ως αποτέλεσμα να παράγει παφλασμούς μεγάλης έντασης κατά την πλεύση. Οι σαλαγκιές του είναι κατάλληλες για αλμυρό νερό ενώ εσωτερικά διαθέτει συμπαγές σώμα με το σύρμα βαρέως τύπου κατά μήκος του να συγκρατεί τους τρεις κρίκους (της συγκράτησης του τεχνητού και οι δύο που υποδέχονται τις σαλαγκιές) για μέγιστη αντοχή και την αποφυγή απροόπτων.

molix_Spopper65

Επίσης το συμπαγές σώμα του προσδίδει την απαιτούμενη σταθερότητα που το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως με ταραγμένη θάλασσα. Το S Popper μπορεί να δουλευτεί με δύο τρόπους: Ο πρώτος είναι ο κλασσικός με χτυπήματα του καλαμιού ενώ ο δεύτερος είναι με σταθερή και γρήγορη ανάκτηση σχηματίζοντας μια γραμμή από φυσαλίδες στην επιφάνεια της θάλασσας. Το S Popper 110 απευθύνεται σε μεγάλα και πανίσχυρα αρπαχτικά όπως μαγιάτικα, λίτσες, τονοειδή και μεγάλα γοφάρια ενώ όσοι αναζητούν κάτι μικρότερο σε διαστάσεις με λιγότερο βάρος υπάρχει και η “μικρή” έκδοση S Popper 65 με μήκος 6,5 εκατοστά και βάρος 8,5 γραμμάρια που είναι ιδανικό για ψάρια όπως το λαβράκι.

Stick Bait 117

molix_sb117

Το SB117 αποτελεί την πρόταση της Molix στην κατηγορία των jig minnows για το ψάρεμα των πελαγίσιων ειδών όπως η τούνα και το μαγιάτικο. Το μήκος του είναι 11,7 εκατοστά, βάρους 42 γραμμαρίων και fast sinking πλευστότητας. Διαθέτει καλοσχηματισμένο κεφάλι με 3D μάτια και ανάγλυφα βράγχια, ενώ και το υπόλοιπο σώμα έχει χαραγμένα κατά μήκος του ανάγλυφα λέπια. Χαρακτηριστικό του SB117 που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η πολύ μικρή γλώσσα που διαθέτει, που κατά την εταιρία προσδίδει στο τεχνητό μια πιο νευρική πλεύση με σταθερή ανάκτηση, ενώ με παύσεις βυθίζεται με τέτοιο τρόπο όπως ένα ζαλισμένο μικρόψαρο που έχει ξεκόψει από το υπόλοιπο κοπάδι. Κατά τα άλλα εσωτερικά το βάρος είναι σταθερά τοποθετημένο στην μέση βοηθώντας το τεχνητό να ταξιδέψει πολλά μέτρα μακρυά μετά την ρίψη ακόμα και σε κόντρα άνεμο ενώ όπως είναι φυσικό ο κρίκος συγκράτησης με την κρίκο του αγκιστριού στο πίσω μέρος είναι συνδεδεμένοι με σύρμα βαρέως τύπου. Το SB117 εκτός των ειδών που προαναφέραμε μπορεί να ψαρέψει θαυμάσια και άλλα είδη όπως καρβούνια, παλαμίδες και λούτσους.

Piper

molix_piper

To Piper είναι ένα μικρό σε διαστάσεις και βάρος lipless τεχνητό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Το μήκος του είναι 6,5 cm, βάρους 9 γραμμαρίων ενώ είναι sinking πλευστότητας. Εσωτερικά στο μπροστινό μέρος διαθέτει δύο μπίλιες σταθερά φωλιασμένες που του προσδίδουν φυσική κίνηση μέσα στο νερό ακόμα και όταν έχουμε σταματήσει την ανάκτηση “πέφτοντας” αργά και φυσικά προσομοιώνοντας ένα τραυματισμένο ψάρι. Επίσης με σταθερή ανάκτηση και ενδιάμεσα jerks, το τεχνητό πραγματοποιεί κίνηση δεξιά-αριστερά κοντά στον αφρό προκαλώντας το αρπαχτικό να επιτεθεί. Όπως γίνεται αντιληπτό, με το Piper μπορούμε να αναζητήσουμε τα ψάρια κυριολεκτικά σε όλα τα στρώματα του βυθού από την επιφάνεια μέχρι τον πυθμένα δίνοντας του αναλόγως την κίνηση που επιθυμούμε. Οι σαλαγκιές που διαθέτει είναι δύο σε αριθμό και είναι κατάλληλες για χρήση σε γλυκό νερό. Το Piper είναι ένα τεχνητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψαρέματα γλυκού και αλμυρού νερού, ενώ λόγω των πολλών κινήσεων που μπορεί να πραγματοποιήσει μπορεί να ξεγελάσει και πολλά είδη “πονηρών” ψαριών όπως για παράδειγμα το λαβράκι και την τούρνα.

Finder Jerk 150 & 110

molix-finder150

To Finder Jerk αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά και καταξιωμένα τεχνητά της ιταλικής εταιρίας στην κατηγορία των minnows. Το μήκος του είναι 15 εκατοστά, με βάρος 22 γραμμάρια και πλευστότητας για το αλμυρό νερό να είναι slow floating ενώ για το γλυκό slow sinking. Διαθέτει πολύ αληθοφανή εξωτερική εμφάνιση με λεπτομέρειες όπως τα 3D μάτια, και τα ανάγλυφα χαραγμένα βράγχια και λέπια. Εσωτερικά διαθέτει σύστημα με μετακινούμενες μπίλιες για βέλτιστη ρίψη ενώ είναι εφοδιασμένο με τρεις σαλαγκιές κατάλληλες για χρήση στο αλμυρό νερό. Όσον αφορά την κίνηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με σταθερή ανάκτηση πραγματοποιώντας έντονο wobling είτε με κοφτά twiches και jerks πραγματοποιώντας πιο νευρική κίνηση δεξιά-αριστερά.

molix_finderjerk

Λόγω της πλατιάς γλώσσας, το βάθος πλεύσης μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο νερό ενώ μπορεί να κρατά σε ισορροπία το τεχνητό κόντρα στα ισχυρά ρεύματα. Το Finder Jerk 150 αποτελεί αναμφίβολα minnow γενικής χρήσης που στοχεύει σε όλα τα αρπαχτικά του αλμυρού και γλυκού νερού. Εκτός της έκδοσης των 15 εκατοστών, υπάρχει και η μικρότερη έκδοση των 11 εκατοστών και βάρους 9,5 γραμμάρια που μπορεί επίσης να ψαρέψει θαυμάσια όλα τα είδη των αρπαχτικών.

Audace 130 & 65

molix_audace130

To Audace 130 αποτελεί μια επιπλέον πρόταση της Molix στην κατηγορία των minnows. Πρόκειται για τεχνητό slim σιλουέτας, με μήκος 13 εκατοστά, βάρους 15 γραμμαρίων ενώ η suspending πλευστότητα του το κατατάσσει σε ένα τεχνητό για πολλές και διαφορετικές τοποθεσίες ψαρέματος με το βάθος να ποικίλει όπως λιμάνια, εκβολές, ρηχοπατιές, κάβους κ.α.. Αρκετά αληθοφανές τεχνητό, με λεπτομέρειες στο κεφάλι όπως τα 3D μάτια και ανάγλυφα βράγχια ενώ όσον αφορά τους χρωματισμούς, ανάμεσα στους συνηθισμένους όπως σαρδέλα, κέφαλος, κολιός κτλ. υπάρχει και ένας ακόμα αρκετά πρωτότυπος χρωματισμός που διαθέτει μάτι στη μέση του τεχνητού προσομοιώνοντας...ένα καλαμάρι! Εσωτερικά διαθέτει το σύστημα D.S.L.(Dynamic Load System) με μετακινούμενες μπίλιες από tungsten, που σε συνδυασμό με το λεπτό προφίλ προσδίδουν στο τεχνητό εξαιρετική ρίψη ακόμα και με πλάγιους ή κόντρα ανέμους.

molix_audace65

Το Audace μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σταθερή ανάκτηση εκεί όμως που εντυπωσιάζει είναι στα jerks και twiches, αποδίδοντας μια πολύ προκλητική κίνηση με έντονες αλλαγές κατεύθυνσης δεξιά-αριστερά όπως ένα καθαρόαιμο jerkbait. Οι σαλαγκιές που φέρει είναι τρεις στον αριθμό που είναι κατάλληλες για χρήση σε αλμυρό νερό. Το Audace απευθύνεται σε όλα τα είδη ψαριών που στοχεύει η τεχνική του spinning. Επίσης το Audace παράγεται και σε μικρότερο μέγεθος 6.5 εκατοστών και βάρους 3.5 γραμμαρίων κατάλληλο για τους λάτρεις του LRF.

Proteus 130 & 90

molix_proteus

To Proteus είναι από τα πρώτα τεχνητά δολώματα επιφανείας που σχεδίασε η Molix και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση της εταιρίας προς όλους τους λάτρεις των topwater τεχνητών δολωμάτων. Το μήκος του τεχνητού είναι 9 εκατοστά με βάρος 16 γραμμάρια. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ ξεχωριστός και ιδιαίτερος, που πάει εντελώς κόντρα στα καθιερωμένα. Ενώ στα περισσότερα τεχνητά επιφανείας το σχήμα τους είθισται να είναι μορφής σταγόνας, δηλαδή πιο χοντρά στο κεφάλι και λεπτένοντας ομαλά προς την ουρά, στο Proteus ισχύει ακριβώς το αντίθετο θυμίζοντας ένα... ευτραφές topwater τεχνητό! Το διογκωμένο πίσω μέρος συνεισφέρει στους μεγαλύτερης έντασης παφλασμούς κατά την ζιγκ ζαγκ κίνηση του, συνδυασμός που φαίνεται ότι εξοργίζει αρπαχτικά όπως το λαβράκι, το γοφάρι και ο κυνηγός. Εσωτερικά το βάρος είναι σταθερά τοποθετημένο στο πίσω μέρος του τεχνητού, γεγονός που του προσδίδει μακρινές ρίψεις ενώ σε κατάσταση ηρεμίας επιπλέει υποδειγματικά με το κεφάλι έξω από το νερό. Επίσης εσωτερικά διαθέτει μπίλιες που παράγουν το χαρακτηριστικό κροτάλισμα κατά την πλεύση. Το Proteus είναι εφοδιασμένο με δύο σαλαγκιές κατάλληλες για χρήση σε αλμυρό νερό. Εκτός της παρούσας έκδοσης υπάρχει και η επιλογή μιας μεγαλύτερης και βαρύτερης με μήκος 13 εκατοστά και βάρους 47 γραμμαρίων που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους ψαράδες της λίτσας και του γοφαριού.

Hard Shrimp 45

molix_shrimp

To Hard Shrimp 45 είναι ένα πολύ μικρό σε διαστάσεις τεχνητό που προσομοιάζει τέλεια τον γόνο γαρίδας. Το μήκος της είναι 4.5 εκατοστά, με βάρος 4 γραμμάρια και sinking πλευστότητας. Εξωτερικά διαθέτει πολύ ρεαλιστική εμφάνιση με έμφαση στην λεπτομέρεια όπως το ανάγλυφο σώμα της γαρίδες στο κεφάλι και στο κέλυφος. Εσωτερικά διαθέτει σταθερό τοποθετημένο βάρος στο κεφάλι, ενώ στο ίδια σημείο εξωτερικά έχει τοποθετηθεί ένα μικρό έρμα που βοηθάει στην φυσικότερη παρουσίαση της γαρίδας κατά την βύθιση. Κατά την βύθιση, η Hard Shrimp παράγει έντονες δονήσεις και αντανακλάσεις δείχνοντας την εικόνα μιας νόστιμης λιχουδιάς στα μάτια των ψαριών! Διαθέτει δύο σαλαγκιές που είναι κατάλληλες για χρήση στο γλυκό νερό. Πρόκειται για άριστη επιλογή τεχνητού για τους φίλους της τεχνικής του LRF, για ψάρεμα στο λιμάνι ή αμμουδερές παραλίες καθώς η γαριδούλα σε αυτά τα μέρη αποτελεί βασική τροφή των ψαριών όπως τα λαβράκια, ο σαργός, ο κακαρέλος, το κοκκάλι κ.α.

Jugulo Fast Sinking & Casting jig

molix_planoi

H σειρά Jugulo έρχεται να εμπλουτίσει την γκάμα της Molix στην κατηγορία των μεταλλικών τεχνητών δηλαδή τους γνωστούς σε όλους μας πλάνους. Ο μεν Fast Sinking είναι πισώβαρος πλάνος που του δίνει ένα πλεονέκτημα στην απόσταση ρίψης, με μήκος 7.5 εκατοστά και βάρος 33 γραμμάρια. Ο δε Casting έχει το βάρος του κατανεμημένο στην μέση, με μήκος 9 εκατοστά και βάρος 40 γραμμάρια. Και οι δύο πλάνοι διαθέτουν πανομοιότυπο μακρόστενο προφίλ, με έντονους ολογραφικούς χρωματισμούς, ενώ οι ανάγλυφες λεπτομέρειες στο κεφάλι και τα 3D μάτια βοηθούν αρκετά στην καλύτερη προσομοίωση ενός μικρόψαρου. Διαθέτει ενισχυμένη μονή σαλαγκιά στο πίσω μέρος που είναι κατάλληλη για χρήση στο αλμυρό νερό ενώ όσοι προτιμούν το assist hook μπορούν να την αφαιρέσουν και να το προσθέσουν άφοβα. Και οι δύο πλάνοι αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της τεχνικής του heavy spinning αλλά και του shore jigging και στοχεύουν σε όλα τα πελαγίσια αρπαχτικά όπως καρβούνια, παλαμίδες, μαγιάτικα, συναγρίδες, στήρες κ.α..

WTD 150 Tarpon

molix_WTD150T

Όντας κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Jack Fin, το WTD 150 Tarpon είναι πραγματικά ένα απίστευτο τεχνητό απαράμιλλης κατασκευαστικής ποιότητας και ομορφιάς! Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο είναι κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου στο χέρι, αλλά πλέον με τις νέες τεχνολογίες και τα μηχανικά μέσα αιχμής με σχεδόν μηδενικές ανοχές, μπορεί να παραχθεί μαζικά χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από το αρχικό, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαίας κατασκευαστικής ποιότητας τεχνητά στον κόσμο! Το WTD 150 T έχει μήκος 15 εκατοστά, με βάρος 45 γραμμάρια και ανήκει στην κατηγορία των surface τεχνητών και πιο συγκεκριμένα τύπου walk the dog. Εξωτερικά από που να αρχίσει και να τελειώσει κανείς! Σώμα, κεφάλι και μάτια είναι εντελώς ανάγλυφα, πιστά στην παραμικρή λεπτομέρεια ενώ ολόκληρο το τεχνητό είναι καλυμμένο με ένα είδος βερνικιού που το κάνουν πραγματικά άφθαρτο στα δαγκώματα και τα χτυπήματα.

wtd150_lepromereia

Εσωτερικά, ο κρίκος συγκράτησης του τεχνητού με εκείνους της υποδοχής των σαλαγκιών, συνδέονται με σύρμα βαρέως τύπου για μέγιστη αντοχή στην τάση. Επίσης είναι συμπαγές, με το βάρος να είναι σταθερά τοποθετημένο στη μέση και προς τα πίσω βοηθώντας το τεχνητό να πετάξει μακριά κατά την ρίψη, ενώ ταυτόχρονα να ισορροπεί σωστά στην επιφάνεια της θάλασσας. Είναι εφοδιασμένο με δύο μεγάλου πάχους και δύναμης αιχμηρές σαλαγκιές που είναι κατάλληλες για χρήση στο αλμυρό νερό. Το WTD 150 T μπορεί να μας φέρνει στο μυαλό ψαρέματα μακριά από την πατρίδα μας, δηλαδή σε απέραντους ωκεανούς με εξωτικά είδη ψαριών, όμως με λίγη φαντασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα νερά της μεσογείου όταν αποσκοπούμε σε πραγματικά... μεγάλους και πανίσχυρους αντιπάλους όπως μεγάλα γοφάρια, μαγιάτικα και τόνους!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

molix_delfini

Ρουμπάκης Βασίλης, Λουδοβίκου 28 Πειραίας Τ.Κ. 18531

Τηλ. 210 4176692, Fax. 210 4176692

Στο Facebook :

logo6