Η APIA τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά της χώρας μας προσφέροντας high-end προϊόντα ιαπωνικής κατασκευής, ειδικά στην κατηγορία των spinning καλαμιών. Η γκάμα των προϊόντων της όμως δεν περιορίζεται εκεί, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς όπως τα τεχνητά δολώματα.

Δυο από αυτά θα γνωρίσετε σε αυτή την παρουσίαση, που ανήκουν και τα δύο στην κατηγορία των minnow αλλά το ένα έχει κάποιες μικρές τροποποιήσεις από το άλλο. Μιλάμε για το Lammtarra και το Lammtarra Badel! Επίσης, τα δύο αυτά τεχνητά που είχαμε την τύχη να κρατάμε στα χέρια μας ήταν εκτός του standard χρωματολόγιου και αποτελούν “limited edition” χρωματισμούς που παρήγαγε η APIA για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια ζωής της.

lammtarra_geniges_1

Limited Edition χρωματισμοί!

Ο κάθε ένας από αυτούς φέρει την υπογραφή ενός καταξιωμένου Ιάπωνα spinner και επίσης field tester της εταιρίας! Σημαντική παράμετρος που πρέπει να γνωρίζετε από την αρχή αυτής της παρουσίασης είναι ότι τα συγκεκριμένα τεχνητά και γενικότερα όλα τα τεχνητά της APIA κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου στο εργοστάσιο της IMA, εξασφαλίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την άρτια διαδικασία κατασκευής αλλά και την επιλογή πρώτων υλών κορυφαίας ποιότητας. Ας πάμε όμως να τα εξετάσουμε ξεχωριστά...

Lammtarra

lammtarra_studio

To Lammtarra πρόκειται για ένα minnow με μήκος 13 εκατοστά, βάρος 18 γραμμάρια και floating πλευστότητας. Πρόκειται για τεχνητό εξαιρετικής κατασκευαστικής ποιότητας με ανάγλυφες λεπτομέρειες στο κεφάλι όπως τα μεγάλα 3D μάτια, αλλά και τα χαραγμένα βράγχια.

lammtarra_3

Εξαιρετική ποιότητα με ανάγλυφα λέπια, βράγχια και 3D κόκκινα μάτια

Επίσης το σώμα μέχρι περίπου τη μέση διαθέτει ελαφριές λοξές χαρακιές, προσδίδοντας επιπλέον ρεαλιστικότητα στο τεχνητό. Εκεί που θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι η καλοσχεδιασμένη καμπυλωτή γλώσσα, που είναι κατασκευασμένη από παχύ πλαστικό καθιστώντας την εξαιρετικά ανθεκτική στις κακουχίες όπως χτυπήματα σε βράχια, πέτρες ή από απροσεξία του χρήστη όπως χτύπημα του τεχνητού στο τσιμέντο.

lammtarra_4

Εσωτερικά το βάρος έχει κατανεμηθεί ομαλά στο σώμα του Lammtarra με την βοήθεια πέντε σφαιρών, βοηθώντας το να πλέει ανεπηρέαστο ακόμα και αν το χτυπούν δυνατά πλαϊνά ρεύματα.

lammtarra_esoteriko_systima

Αναλυτικότερα, η μια είναι σταθερά φωλιασμένη στο ύψος της πρώτης σαλαγκιάς, οι άλλες δύο μικρότερου όγκου είναι σταθερά φωλιασμένες στο πίσω μέρος της ουράς ενώ οι υπόλοιπες δύο μετακινούνται μέσα στον ειδικά σχεδιασμένο διάδρομο στην μέση του τεχνητού. Ο ρόλος των μετακινούμενων σφαιρών είναι διπλός: Προσδίδουν επιπλέον φόρα στο τεχνητό κατά την ρίψη, καλύπτοντας περισσότερα μέτρα απόστασης και δημιουργούν έντονο κροτάλισμα κατά τα jerks και twiches.

lammtarra_5

Τώρα όσον αφορά την πλεύση, η εταιρία προτείνει αυτή να γίνεται με αργό ρυθμό ανάκτησης, με το τεχνητό να πραγματοποιεί κυρίως wobbling κίνηση και ελαφρύ rolling, συνδυασμός που παράγει υποβρύχιες δονήσεις, κάνοντας την παρουσία του τεχνητού άμεσα αντιληπτή στα γύρω αρπαχτικά. Αν συνυπολογίσουμε και το μικρό βάθος πλεύσης που μπορεί να φτάσει περίπου τους 30 πόντους νερό, τότε έχουμε ένα άριστο τεχνητό για περιβάλλον ψαρέματος όπως μια εκβολή ποταμού, μια ρηχοπατιά ή μια παραλία.

lammtarra_6

Το Lammtarra είναι εφοδιασμένο με τρεις σαλαγκιές τύπου ST-46, νούμερο 4, που είναι κατάλληλες για χρήση στο αλμυρό νερό.

Hamamoto_Kunihiko

O limited edition χρωματισμός που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μια έμπνευση του Hamamoto Kunihiko.

Lammtarra Badel

studio_lamttarra_badel

To Badel αποτελεί ουσιαστικά τον δίδυμο αδελφό του Lammtarra, δηλαδή ένα ακριβώς ίδιο τεχνητό -εξωτερικά και εσωτερικά- με τις εξής όμως τρεις διαφορές: Η πρώτη είναι το αυξημένο βάρος του που είναι στα 20 γραμμάρια, η δεύτερη είναι η suspending πλευστότητα του τεχνητού και τρίτη το βάθος πλεύσης του τεχνητού που κυμαίνεται στους 60 πόντους νερό.

lammtarra_badel_1

Από τα παραπάνω, μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει ότι το Badel αποτελεί καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν ένα minnow γενικής χρήσης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες όπως τα λιμάνια, τα βράχια, βαθιές παραλίες κ.τ.λ. αλλά και για να καλύψουμε μεγαλύτερη απόσταση ή να ψαρέψουμε κόντρα σε δυνατό αέρα.

lammtarra_badel_3

Η suspending πλευστότητα μας δίνει την δυνατότητα να το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακίνητο μέσα στο νερό κατά την σταθερή ανάκτηση ή μετά από κάποιο jerk.

lammtarra_badel_4

Οι πιθανότητες να ξεγελάσουμε κάποιο αρπαχτικό με αυτόν τον τρόπο είναι πάρα πολλές και αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται πολύ στην Γαλλία με στόχο τα λαβράκια.

lammtarra_badel_2

Αυτή την φορά, τον πολύ ενδιαφέρον διάφανο limited edition χρωματισμό, υπογράφει ο Ιάπωνας Matsuo Michihiro και πραγματικά η πινελιά με το κόκκινο χρώμα στο κεφάλι το κάνει εντυπωσιακό!

matsuo_michihiro

Το Lammtarra αποτελεί ένα εξειδικευμένο τεχνητό που έχει σχεδιαστεί για το ψάρεμα του ιαπωνικού λαβρακιού αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει αποδείξει την αξία του και στο λαβράκι της μεσογείου με άριστα αποτελέσματα.

lammtarra_geniges_3

Για τους μοναδικούς αυτούς χρωματισμούς δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη καθώς είναι υποκειμενικό σε ποιους θα αρέσουν και σε ποιους όχι, αλλά για την ποιότητα των τεχνητών, ένα πράγμα μόνο μπορούμε να πούμε: Άριστη!!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:

logo_fishingtime
www.Fishingtime.gr

Ελ . Βενιζέλου 351 Καλλιθέα Τ.Κ.: 17674, Αθήνα

Tηλ. 210 9514529 - Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.