Η παρουσίαση μας αφορά ένα τεχνητό δόλωμα της ιταλικής Molix που παρουσιάστηκε μόλις πριν λίγους μήνες και αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία των… τεράστιων minnow. Πρόκειται για το Jugulo Jerk 180 LC το οποίο σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από λευκό χαρτί ώστε να κάνει την διαφορά στο ψάρεμά μας!

Το Jugulo Jerk 180 LC είναι ένα minnow που αναλύοντας την ονομασία του, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του. Το “180” παραπέμπει στο μήκος του, τα δεκαοχτώ εκατοστά, και το κατατάσσει -στην δημοφιλή τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας- κατηγορία των μεγάλων minnow. Λογικό λοιπόν είναι να έχει αρματωθεί με τρεις σαλαγκιές οι οποίες είναι ενισχυμένου τύπου.

jugulo-peiragmenopinakas-jugulo

To “LC” είναι συντομογραφία του “Long Casting” και σημαίνει ότι το τεχνητό είναι κατασκευασμένο ώστε να μπορούμε εύκολα να επιτύχουμε μακρινές ρίψεις. Αυτό εξασφαλίζεται από το νέο εσωτερικό σύστημα μετακινούμενου βάρους το οποίο ονομάζεται Molix D.L.S. (Dynamic Load System) αλλά και από τα τριάντα γραμμάρια βάρους του τεχνητού. Το D.L.S. λειτουργεί με μετακινούμενες μπίλιες από tungsten, ένα υλικό πιο ανθεκτικό και βαρύ από το κοινό μολύβι, ενώ επίσης του έχουν τοποθετηθεί και πλαστικές μπίλιες εσωτερικά, που παράγουν ένα επιπλέον κροτάλισμα κατά την διάρκεια της πλεύσης.

jugulo6

Ανάγλυφα βράγχια και ρεαλιστικά μάτια, κάνουν το τεχνητό πολύ αληθοφανές!

Τέλος το “Jerk” παραπέμπει στο γεγονός ότι το Jugulo 180 είναι ειδικά σχεδιασμένο για ψάρεμα με jerks δηλαδή πλεύση με τινάγματα η οποία είναι απαραίτητη στα μεγάλα minnow ώστε να γίνουν αληθοφανή στα μάτια των αρπαχτικών. Την αληθοφανή εμφάνιση ενισχύει η slim σιλουέτα του τεχνητού με ανάγλυφες λεπτομέρειες στο κεφάλι όπως τα βράγχια και τα 3D μάτια. Επίσης διαθέτει ανάγλυφο σώμα, με χαραγμένα λέπια και πλευρική γραμμή ενώ η ολογραφική βαφή του προσδίδει ζωντάνια με έντονες αντανακλάσεις.

jugulo2

Ανάγλυφα λέπια και πλευρική γραμμή

Πέρα από όσα καταλαβαίνουμε από την ονομασία, το νέο αυτό τεχνητό ποιοτικά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα με ατσάλινο σύρμα να ενώνει εσωτερικά το κρικάκι στο κεφάλι μέχρι την σαλαγκιά της ουράς, βαφή που αντέχει στο χρόνο και στην σκληρή χρήση και χρήσιμους χρωματισμούς για το ψάρεμα της Μεσογείου.

jugulo7

Η γωνία και το σχήμα της γλώσσας είναι υπεύθυνα για την rolling κίνηση του τεχνητού με το κεφάλι να βλέπει προς τον βυθό

Αυτό πιστεύω είναι και το ατού του τεχνητού δηλαδή ότι έχει σχεδιαστεί στην Ιταλία και έχει δοκιμαστεί στα δικά μας είδη ψαριών όπως ο λούτσος, το λαβράκι και το γοφάρι. Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία για την πλεύση του τεχνητού που οι Ιταλοί σχεδίασαν με γνώμονα την αποδοτικότητα στα νερά της Μεσογείου.

jugulo5

Επιτέλους χρωματισμοί για την Μεσόγειο!

Όσον αφορά το βάθος πλεύσης, η Molix υποστηρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε όλα τα βάθη: Σε ρηχά νερά δουλεύουμε το τεχνητό με την μύτη του καλαμιού ψηλά, ενώ σε βαθύτερα μέρη το δουλεύουμε με την μύτη του καλαμιού χαμηλά. Κίνηση μέσα στο νερό μπορεί να αποδώσει με όλους τους τρόπους όμως αφού μιλάμε για minnow τύπου jerkbait, εκεί που εντυπωσιάζει είναι με έντονα και δυνατά jerks και twiches.

 Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει απότομα κατευθύνσεις δεξιά-αριστερά προσομοιάζοντας πολύ πιστά ένα τραυματισμένο ψάρι. Έχοντας υπόψιν μας ότι χρειαζόμαστε ανάλογο εξοπλισμό για να το ψαρέψουμε, τότε το πεδίο δράσης του είναι πολύ μεγάλο δηλαδή από εκβολές μέχρι λιμάνια και από ήρεμη θάλασσα μέχρι πολύ ταραγμένη! Επίσης, για όποιους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν στην συρτή από σκάφος τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί να ψαρευτεί μέχρι και με... 12 κόμβους!!

jugulo4

Η Ιταλική εταιρεία Molix αποτελεί ένα ισχυρό παίχτη στην γείτονα χώρα στον τομέα σχεδίασης τεχνητών δολωμάτων και όχι μόνο. Οι Ιταλοί σχεδιάζουν τεχνητά και εφευρίσκουν καινούργια εσωτερικά συστήματα ενώ η κατασκευή γίνεται εξ΄ολοκλήρου σε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα εργοστάσια της Κίνας. Μην σας προβληματίζει το γεγονός "Made in China" καθώς πια η ποιότητα των τεχνητών δολωμάτων που φτιάχνονται εκεί, ξεπερνούν ακόμα και αυτά που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Το ενδιαφέρον το δικό μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στο ψαρευτικό κομμάτι καθώς μοιραζόμαστε με τους Ιταλούς τα ίδια ψάρια όποτε το Jugulo είναι ένα νέο minnow που έρχεται να ταράξει τα νερά και να αναμετρηθεί με μεγάλους αντιπάλους, χαρίζοντας μας στιγμές αδρεναλίνης!


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

molix_delfini

Ρουμπάκης Βασίλης, Λουδοβίκου 28 Πειραιάς Τ.Κ. 18531

Τηλ. 210 4176692, Fax. 210 4176692

Στο Facebook :

logo6