Όλες οι σοβαρές εταιρίες παραγωγής egi δολωμάτων έχουν προσθέσει τα τελευταία χρόνια μια κατασκευαστική καινοτομία παραγωγής ήχου στην γκάμα των τεχνητών τους με την κοινή ονομασία RATTLE. Έτσι λοιπόν και η Tsuriken δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της «κροταλία» στην σειρά Egista.

Οι Egista Rattle μας προσφέρει εκτός από το οπτικό και το θερμικό ερέθισμα που προσφέρουν όλα τα egi jigs απέναντι στο κοινό μας «εχθρό» τα καλαμάρια ένα επιπλέον ερέθισμα το ηχητικό!!! Όχι όμως έναν οποιονδήποτε ήχο αλλά ένα ειδικό σε συγκεκριμένη συχνότητα ίδια μ’ αυτήν που παράγει ένα τραυματισμένο ψάρι και όπως ισχυρίζεται η εταιρία είναι ο αγαπημένος ήχος των καλαμαριών : “Ika’s favorite croquet sound” γράφει χαρακτηριστικά!!

rrem

Το ηχητικό εφέ της συγκεκριμένης καλαμαριέρας προέρχεται από μια εσωτερική κοιλότητα όπου μέσα της εδρεύουν μικρές μεταλλικές μπίλιες οι οποίες με την σειρά τους παράγουν το χαρακτηριστικό «κροτάλισμα» σε κάθε jerk που πραγματοποιούμε με το καλάμι μας.

egista-rattle_3

Η σειρά Rattle έχει 7 χρωματισμούς διαθέσιμους σε μεγέθη 3.0 και 3.5 με ρυθμό βυθίσεως normal δηλαδή 3.5 – 45 sec/m και 3 – 3.5sec/m αντίστοιχα. Κανένας χρωματισμός δεν είναι εξ ολοκλήρου glow αλλά μόνο τα μάτια και το πίσω μέρος της ουράς πριν τα αρπάδια. Αυτό δεν αποτελεί όμως μειονέκτημα όπως πολλοί μπορεί να θεωρήσουν γιατί το χαρακτηριστικό ηχητικό σήμα που δίνει κατά την διάρκεια της ανάκτησής της προς την ακτή μόνο «αόρατη» δεν την καθιστά αλλά προδίδει διαρκώς την θέση της!!!

egista-rattle_1

Μετά τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε οι Egista Rattle μας φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες στην αναζήτηση νέων τόπων που δεν είχαμε επισκεφτεί παλιότερα εξαιτίας της δύσκολης φετινής χρονιάς που διανύουμε και της πολυκοσμίας των γνωστών σημείων.

egista-rattle_5

Εκεί λοιπόν σ΄ ένα άγνωστο προς εμάς τόπου όπου δεν ξέραμε που μπορεί να εδρεύει το κοπάδι βρήκαμε έναν αξιόλογο σύμμαχο. Έτσι νιώθαμε ότι δεν είμασταν οι μόνοι που ψάχναμε τα καλαμάρια αλλά και αυτά με την σειρά τους αναζητούσαν την πηγή του υποβρύχιου ήχου.

egista-rattle_6

Επίσης ιδιαίτερα αποδοτικές αποδείχτηκαν και σε σχετικά βαθιά νερά με απουσία τεχνητού φωτισμού και παρότι δεν φωσφορίζουν πολύ μείναμε έκπληκτοι απ’ την βιαιότητα που τους επιτίθονταν τα καλαμάρια.

egista-rattle_7

Αυτό μας έκανε να πιστέψουμε ότι ο ήχος την έκανε «ορατή» από αρκετά μακριά μιας και όπως ξέρουμε μεταδίδεται πολύ γρηγορότερα και μακρύτερα στο νερό απ’ ότι στον αέρα και ότι τα καλαμάρια στην βιασύνη τους να μην χάσουν την ευκαιρία ενός εύκολου γεύματος όπως είναι ένα τραυματισμένο ψάρι επιτίθονταν με περισσότερα μανία!!

egista-rattle_4

Το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι μιας και οι ηχοβολιστικές καλαμαριέρες έχουν μπει για τα καλά στον μαγικό κόσμο του eging και αποδεδειγμένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας… Δεν θα πρέπει να λείπει και ο «κροταλίας» της Tsuriken από τις κασετίνες μας!!! Προσοχή μόνο γιατί… ΔΑΓΚΩΝΕΙ!!!

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou