Όλοι μας αναζητούμε ένα τεχνητό... “μπαλαντέρ” που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε χαμένες καταστάσεις, όταν τα αρπαχτικά αγνοούν επιδεικτικά τα υπόλοιπα τεχνητά μας. Ένα τέτοιο Minnow, το Gudari 170S της Spanish Lures, κατάφερε να με εντυπωσιάσει και θα σας εξηγήσω παρακάτω το γιατί...

Καταρχήν η ισπανική αυτή εταιρία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και κατασκευάζει αποκλειστικά σκληρά τεχνητά. Στην χώρα μας ο εισαγωγέας είναι η εταιρία Smart Fishing με έδρα το νησί της Λέσβου, και μας παρέχει τα συγκεκριμένα τεχνητά σε πολύ προσιτές τιμές με επάρκεια υλικών και αποστολή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

gudari2

Φτάνοντας στα χέρια μου το συγκεκριμένο τεχνητό για δοκιμή, στα δικά μου δύσκολα νερά, προστέθηκε στην συλλογή δίπλα στα άλλα μεγάλα minnow τα οποία μου είχαν αποδείξει την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα των λούτσων, είχα στην διάθεση μου τα τεχνητά που γνώριζα τις πλεύσεις που θα φέρουν το strike και το Gudari...

gudari1

Με λίγα λόγια, το τεχνητό αυτό θα έπρεπε πραγματικά να διαθέτει κάτι το μοναδικό ώστε να ανταγωνιστεί τα άλλα που ειδικά στους λούτσους έχουν αποδειχτεί λίρα εκατό!

gudari3

Η σχεδίαση του είναι μοναδική και δεν θυμίζει κάποιο άλλο minnow, ενώ πολύ σημαντικό για το δικό μου ψάρεμα, είναι ότι διατίθεται σε διάφανους χρωματισμούς που έχουν ισχυρό πλεονέκτημα τόσο στο ημερήσιο ψάρεμα, αλλά προπάντων στις βραδιές με καθαρά νερά, φώτα ή πανσέληνο που είναι οι κατεξοχήν συνθήκες για το κυνήγι τουλάχιστον των λούτσων.

gudari9

Ένα άλλο επίσης μεγάλο αβαντάζ, είναι η αναλογία μήκους-βάρους(17cm - 30gr) που δίνει μεγαλύτερες ρίψεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό και όλοι ξέρουμε πόσο βασικό πλεονέκτημα είναι αυτό στα ψαρέματα μας. Μαζί δε με την Slow sinking ιδιότητά του, με έκαναν να το εμπιστευτώ, ή τουλάχιστον να ασχοληθώ περισσότερο μαζί του, υποβάλλοντας το σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Ανακτήσεις

gudari7

Όταν δοκιμάζω ένα τεχνητό, του αφιερώνω πολύ χρόνο ώστε να παρατηρήσω την πλεύση του κάτω από διαφορετικές συνθήκες, ταχύτητες και τινάγματα, ώστε να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Το συγκεκριμένο τεχνητό όμως, είχε κάτι που δεν είχαν άλλα μεγάλα minnow : Εντονότερη σχετικά κίνηση στην αργή ανάκτηση, δηλαδή περισσότερο ρεαλιστική πλεύση με πολύ πιο έντονο rolling & wobbling.

gudari5

Αυτό εν τέλει ήταν και το μεγαλύτερο του αβαντάζ καθώς στα ψαρέματα που έκανα, οι λούτσοι το χτυπούσαν ακόμα και σε συνεχόμενη απλή ανάκτηση! Τέλος για να αποδείξω πρώτα φυσικά στον εαυτό μου την αποδοτικότητα του, έκανα ένα πείραμα που το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους για όλα μας τα τεχνητά.

gudari10

Μόλις οι κυνηγοί ήταν ενεργοί και αφού χτυπούσε κάποιο ψάρι, αμέσως το άλλαζα με άλλα δοκιμασμένα τεχνητά τα οποία όμως δεν μου έδωσαν κάτι, ενώ μόλις έβαζα πάλι το Gudari... σχεδόν αμέσως είχα σύλληψη!

gudari4

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα την διαφορετικότητα του, με μόνο μέλημά μου πλέον, αν τα ίδια ισχύουν και σε άλλους κυνηγούς. Από πληροφορίες πάντως από φίλους ψαράδες, ιδιαίτερα στο όμορφο νησί της Λέσβου, κυνηγούν, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία και άλλα είδη αρπαχτικών, όπως τις παλαμίδες και τα ρείκια.

Συμπεράσματα

gudari8

Gudari 170S και σε μια βραδιά που όλα μας πάνε στραβά, τολμήστε να το δοκιμάσετε και όχι μόνο σε συνθήκες και τεχνικές που εγώ προτείνω, αλλά και σε δικούς σας πειραματισμούς και θα εκπλαγείτε με τις δυνατότητες του, καθιστώντας το εντέλει θέλοντας και μη, σε έναν πιστό σας σύμμαχο.

gudari11

Σύντομα ρεαλιστικά νέα χρώματα!!

Για τιμές και πληροφορίες, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο :

logo1-322x142