Οι καλαμαριέρες Egijya της Gan Craft αποτελούν μια ακόμη επιλογή στην κατηγορία των Ιαπωνικών EGI ανώτερης ποιότητας και κατασκευής και όπως σας πληροφορήσαμε πρόσφατα είναι πλέον διαθέσιμες και στην χώρα μας! Ας πάμε όμως να τις δούμε και να τις γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

Αρχικά να αναφέρουμε ότι οι Egijya αποτελούν το «ντυμένο» μοντέλο της Gan Craft, δηλαδή αυτό που έχει εξωτερική επένδυση από πανί όπως και οι περισσότερες καλαμαριέρες που έχουμε στις κασετίνες μας.

nor

Τα μεγέθη που είναι διαθέσιμα είναι τα δύο πιο δημοφιλή στο ψαρευτικό κοινό δηλαδή το 3.0 και το 3.5, ενώ διατίθενται και σε 3.5 deep για πιο βαθιά νερά και ισχυρότερα ρεύματα και το σπάνιο 4.0 για την ελληνική αγορά και μάλιστα με αξιόπιστη πλεύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βαρύτερο εξοπλισμό και γιατί όχι και για θράψαλα μεγάλου μεγέθους που γυαλώνουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας και προσφέρουν εντυπωσιακές μάχες και μεγάλες συγκινήσεις!

egijya_gan_craft_8

Οι Egijya έχουν σχεδιαστεί από την αρχή δηλαδή από λευκό χαρτί ώστε να μπορούν να επιτυγχάνουν μια «Slow Dart» κίνηση δηλαδή αργή αλλαγή κατεύθυνσης μετά από κάθε jerk και όχι απότομο ζικ-ζακ με στόχο να μην “τρομάζει” αλλά να κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον των καλαμαριών. Επίσης η ιδιαίτερη σχεδίαση μας προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη κίνηση και επαφή μαζί της σε όλη την διάρκεια της καθόδου προς τον βυθό.

egijya_gan_craft_2

Αυτό επιτυγχάνεται χάρις το πιο φαρδύ σχεδιαστικά σώμα της καλαμαριέρας σε σχέση με τις υπόλοιπες στην αγορά και την επίπεδη «flat» ράχη. Η επίπεδη ράχη βοηθάει τον ψαρά να καταλαβαίνει καλύτερα την αλλαγή κατεύθυνσης των ρευμάτων αλλά και την ακριβή θέση και κίνησή της μέσα στο νερό. Μια αίσθηση εντελώς πρωτόγνωρη σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες καλαμαριέρες που χρησιμοποιούν διαφορετικής σχεδίασης και φιλοσοφίας σώμα.

nor

Όλα τα επιμέρους υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της δηλαδή το σώμα, το έρμα, τα αρπάδια και τα φτερά την διατηρούν σε απόλυτη ισορροπία αποφεύγοντας το φαινόμενο του «ρολλαρίσματος» δηλαδή της περιστροφικής κίνησης δεξιά-αριστερά στον άξονα της.

dav

Η ιδιαίτερη σχεδίαση των Egijya τους επιτρέπει να φτάνουν στο βυθό γρήγορα(ανάλογα τον τύπο) κατά την διάρκεια της ελεύθερης πτώσης μετά την ρίψη, ενώ μετά τα πρώτα jerks και με μια ελάχιστη τάση στο νήμα από εμάς ώστε να διατηρούμε την επαφή με την καλαμαριέρα αποκτούν πιο οριζόντια θέση στο νερό και πιο αργή καθοδική πορεία μένοντας έτσι περισσότερη ώρα στο πεδίο δράσης των καλαμαριών!!

egijya_gan_craft_7

Όλα τα υλικά των Egijya είναι άκρως ποιοτικά αλλά ιδιαίτερα τα αρπάδια έχουν μια πιο λεπτή σχεδίαση από τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το καλαμάρι θα καρφωθεί ακόμα και με απλό ακούμπησα κάτι το οποίο διαπιστώσαμε κι εμείς ίσως ακόμα και με χάιδεμα θα προσθέταμε!!!

SMARTFISHING_cataloque_WEB_mikrh14

  • Οι 3.0 έχουν βάρος 15.5g και ρυθμό βύθισης 3.7s/m ενώ είναι διαθέσιμες σε 19 διαφορετικούς χρωματισμούς.
  • Οι 3.5 έχουν βάρος 23g και ρυθμό βύθισης 4.1s/m ενώ είναι διαθέσιμες σε 20 διαφορετικούς χρωματισμούς.
  • Οι 3.5 deep έχουν βάρος 25g και ρυθμό βύθισης 2.8s/m ενώ είναι διαθέσιμες σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς.
  • Και τέλος οι σπάνιες και ιδιαίτερες 4.0 έχουν βάρος 26g και ρυθμό βύθισης 3.4m/s ενώ το διαθέσιμο χρώμα είναι ένα προς το παρόν αναμένοντας περισσότερα χρώματα στο μέλλον.

Σε πραγματικές συνθήκες

nor

Στην διάθεση μου για αυτή την παρουσίαση είχα της Egijya Normal σε μέγεθος #3.0 & #3.5 και σε χρωματισμούς glow και έναν “special color”. Τα μέρη που τις δοκίμασα ήταν βράχια και λιμάνια με βάθος που κυμαινόταν από τα έξι έως το πολύ δέκα μέτρα ενώ αλλού υπήρχαν φώτα και αλλού όχι. Όλα τα μέρη βρίσκονται στην ανατολική Αττική όπου βρίσκεται και ο τόπος διαμονής μου. Στην Δυτική Αττική που τα νερά είναι πιο ρηχά τις δοκιμές έκανε ο καλός φίλος Μωυσής Λιάσκος.

dav

Στα δικά μου νερά, το πρώτο πράγμα που αντιλήφθηκα ψαρεύοντας τες, ήταν η αίσθηση! Μιλάμε για πραγματική επαφή με την καλαμαριέρα που δεν σε κάνει να νιώθεις απλά ένα “βάρος” όπως με άλλες αλλά ούτε και τα κενά επαφής που αφήνουν ακόμα και μερικές ακριβές καλαμαριέρες. Πραγματική αίσθηση που δεν χάνεται ακόμα και με τα πιο δυνατά jerks! Η απόδοση τους στα ψαρέματα μου ήταν κάτι παραπάνω από καλά.

egijya_gan_craft_3

Πολλά καλαμάρια ξεγελάστηκαν ενώ μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα αρπάδια της είναι όντως τόσο κοφτερά που δεν συγχωρούν. Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι τα δύο διαφορετικά μεγέθη απαιτούσαν διαφορετικό χειρισμό για να αποδώσουν : το #3.0 ήθελε έντονα jerks ενώ το #3.5 ήθελε πιο μαλακό χειρισμό και ανακτήσεις.

egijya_gan_craft_11

Γεγονός πάντως είναι ότι δεν βυθίζονται όπως καμία άλλη καλαμαριέρα αλλά διαγραφούν την δική τους μοναδική πορεία προς τον βυθό. Σαφώς πιο οριζόντια κίνηση ενώ λόγω του πιο φαρδιού κεφαλιού τους, η “S” κίνηση είναι πολύ πιο χαλαρή και “γλυκιά” στα jerks.

egijya_gan_craft_1

Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξε και ο Μωυσής ενώ ο χρωματισμός που του απέδωσε ήταν ένας μαύρος-μοβ με την ονομασία “Night Shrimp”. Αυτά ήταν τα πρώτα δείγματα στην χώρα μας της Egijya από την Gan Craft και στο μέλλον πιστεύω ότι θα αγαπηθεί από όλους μας όπως άλλωστε αυτό ήδη συμβαίνει στην μακρινή Ιαπωνία!!

 

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

logo1-322x142