Το καλοκαίρι είναι εδώ κι ενώ οι περισσότεροι ονειρεύονται και σχεδιάζουν τις διακοπές τους εμείς οι λάτρεις του Light Rock Fishing ονειρευόμαστε να βρούμε... ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψουμε!!! Σχεδιάζουμε τι θα «σερβίρουμε» στα ψάρια για να τα ξεγελάσουμε, μιας και τα τεχνητά δολώματα που μπορούν να το κάνουν αυτό είναι πολλών διάφορων κατηγοριών και σε μεγάλη ποικιλία. Σε αυτό το κείμενο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μία λύση κατασκευασμένη από «μέταλλο», το SeaRide Mini της BlueBlue ...

Το SeaRide Mini, πρόκειται για μία σειρά από μικρά πλανάκια σε διαφορετικά βάρη, ενώ οι ιδιαίτεροι παιχνιδιάρικοι χρωματισμοί ποικίλουν. Tα συναντάμε σε 3γρ, 6γρ, 9γρ ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε 12γρ αλλά και 15γρ... μία ικανοποιητική γκάμα γραμμαρίων που μπορεί να καλύψει πολλά διαφορετικά Casting weight καλαμιών. Τέλος η βαφή είναι ποιοτική και δύσκολα θα δούμε το πλανάκι μας να ξεφλουδίζει.

blueblue_searide_mini1

Το SeaRide Mini έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα Attractive Darting και Falling action. Πιο συγκεκριμένα Attractive Darting σημαίνει ότι κατά την διάρκεια συνεχόμενων jerks αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση δεξιά κι αριστερά, δηλαδή side to side. Falling action σημαίνει η πολύ αργή οριζόντια τρεμουλιάρικη πτώση που έχει προς τον βυθό. Αυτό το vibrating που πραγματοποιεί στην πτώση του το κάνει να μοιάζει με ένα μικρόψαρο που αργοπεθαίνει. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συνδυαστικά είναι ικανά να ξεγελάσουν ακόμη και αρπαχτικά που δεν είναι δραστήρια και το κατατάσσουν σε ένα από τα πιο δελεαστικά πλανάκια του εμπορίου. Όλα αυτά οφείλονται στο μικρό εξόγκωμα που έχει στο κέντρο στην μία από τις επιφάνειές του.

blueblue_searide_mini5

Η BlueBlue αναφέρει πως ο καλύτερος τρόπος να το χρησιμοποιήσουμε είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω χαρακτηριστικών που διαθέτει. Δηλαδή άξαφνα ξεσπάσματα-jerk έτσι ώστε το SeaRide να κάνει έντονο Darting και στη συνέχεια να το αφήσουμε ελεύθερο να βυθιστεί με αυτήν την αργή τρεμουλιάρικη πτώση που πραγματοποιεί προς τον βυθό, όπου κι έρχεται το strike.

blueblue_searide_mini6

Τέλος είναι αρκετά χρήσιμο στην περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις στην ρίψη μας, κάτι που δεν προσφέρουν τα μικρά minnow και τα ελαφριά soft baits, ενώ αυτή η ρίψη του δεν επηρεάζεται ακόμη και σε κόντρα άνεμο. Στη συσκευασία θα το βρούμε αρματωμένο με μονό Assist hook στο μπροστινό μέρος, που είναι ναι μεν μικρό σε μέγεθος αλλά παράλληλα τόσο δυνατό ώστε να αντεπεξέλθει απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους δίχως να μας προδώσει, ενώ στο πίσω μέρος του βρίσκεται τοποθετημένη μία σαλαγκιά.

Σε πραγματικές συνθήκες

Η δοκιμή τους έγινε κατά κύριο λόγο με στόχο τα κοκκάλια. Ό,τι άλλο πιάστηκε ήταν «ξώφαλτσο» θα έλεγα. Τα δοκίμασα τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και τη νύχτα ενώ και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν θετικά.Πιάνοντας τα πράγματα από την αρχή οι ρίψεις που πέτυχα με τα SeaRide Mini ήταν... διαστημικές! Το πολύ καλό ζύγισμα τους με βοήθησε σε αρκετές περιπτώσεις να φτάσω το απομακρυσμένο κοπάδι με τα κοκκάλια. Ακόμη και τα 3 γρ είχαν ικανοποιητική ρίψη χρησιμοποιώντας ένα όχι και τόσο λεπτό νήμα για τα γραμμάρια αυτά (διάσταση νήματος 0,4 pe και 0,6 pe).

blueblue_searide_mini2

Τα χρησιμοποίησα με δύο διαφορετικούς τρόπους : ο ένας ήταν η απλή σταθερή ανάκτηση ενώ ο άλλος με jerking & fall με διάφορες παραλλαγές και στις δύο περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα με σταθερή ανάκτηση είτε άφηνα να βυθιστεί αρχικά το πλανάκι μου είτε απευθείας με το που έπεφτε στην θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να ανακαλύψω κάθε φορά σε πιο στρώμα του βυθού κινούνται τα κοκκάλια, αφρό, μεσόνερα ή στον πάτο. Στη συνέχεια αυτό που άλλαζε κάθε φορά στην σταθερή ανάκτηση που πραγματοποιούσα ήταν η ταχύτητα. Άλλοτε χρειαζόταν αργή και άλλοτε πιο γρήγορη. Επίσης μερικές φορές πραγματοποιούσα και μερικά stops μερικών δευτερολέπτων, στα οποία πολλές φορές ερχόταν το πολυπόθητο strike. Τέλος εάν δεν είχα αποτελέσματα με όλα τα παραπάνω δοκίμαζα να φέρνω το SeaRide mini με συνεχόμενη σταθερή γρήγορη ανάκτηση “τρεμουλιάζοντας” συγχρόνως και συνέχεια την κορυφή του καλαμιού. Αυτό ήταν κάτι που απέδωσε στο μέγιστο.

blueblue_searide_mini3

Jerking & Falling η αγαπημένη μου δράση με το SeaRide Mini. Η φαντασία παίζει πρωταρχικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Αυτός ο τρόπος χρήσης μου θυμίζει αρκετά τον τρόπο που χειρίζομαι τις σιλικόνες. Αυτό το αποδίδω στο γεγονός ότι τα SeaRide Mini έχουν πραγματικά πολύ αργή πτώση προς τον βυθό, δίνοντας έτσι πολύ χρόνο σε κάποιο ψάρι να του επιτεθεί. Άλλωστε είναι γνωστό πως όσο πιο αργό βύθισμα έχει το τεχνητό μας δόλωμα τόσο πιο φυσικό φαίνεται στα μάτια των ψαριών. Πιο συγκεκριμένα ο τρόπος που τα χρησιμοποίησα ήταν ο εξής : πραγματοποιούσα τρία με τέσσερα jerks (τόσο δυνατά ανάλογα με τα γραμμάρια του SeaRide που είχα περασμένο στη παραμάνα μου αλλά και τη δράση του καλαμιού μου) και στη συνέχεια το άφηνα να βυθιστεί έχοντας παράλληλα «το νου μου» περιμένοντας το strike.

blueblue_searide_mini4

Θα ήθελα να αναφέρω πως ο αριθμός των jerks δεν είναι συγκεκριμένος, απλά αυτό που προσπαθούσα να κάνω κάθε φορά ήταν να «τραβήξω-ανεβάσω» το πλανάκι μου 1-2 μέτρα ενώ πόνταρα κάθε φορά στην πτώση του προς τον βυθό, όπου κι έπαιρνα όλα τα χτυπήματα από τα κοκκάλια. Σε περίπτωση που μου το χτύπαγε κάποιο κοκκάλι μία φορά και δεν πιανόταν είχα την «σιγουριά» ότι θα το ξαναχτυπήσει, πραγματοποιώντας 1-2 jerks κοφτά και αφήνοντας το να βυθιστεί ξανά. Τέλος αυτός ο τρόπος ήταν αποδοτικός και κοντά στον βυθό αλλά και στα μεσόνερα, ανάλογα με το που κυνήγαγαν τα κοκκάλια κάθε φορά.

searide9g_2-470x470

Όσον αφορά τους χρωματισμούς οι αποδοτικότεροι στα ψαρέματα μου ήταν οι #01, #03, #04, #11. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω πως έχω την τύχη να ψαρεύω τα SeaRide Mini άπω το 2013 με αποτέλεσμα να είναι εμφανή στα μάτια μου η βελτίωση που έχει κάνει η BlueBlue στην αντοχή των χρωμάτων στα νέα της μοντέλα σε σχέση με τα παλιά που φθείρονταν πολύ πιο εύκολα τα χρώματα.

blueblue_searide_mini7

Τα SeaRide Mini αποτελούν μία αξιόπιστη καλοκαιρινή επιλογή που πρόκειται να σας συντροφεύσει με επιτυχία στα καλοκαιρινά και μη κοκκαλοψαρέματα σας. Ειδικά εάν σας αρέσει το dead slow falling ως χαρακτηριστικό στα πλανάκια.... το βρήκατε!!! Πραγματικά πιο slow «πεθαίνεις»..... αλλά είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!!!

SeaRide Mini και στα... γλυκά νερά!!

searidemini-blueblue

Το ψάρεμα στα γλυκά νερά για μένα είναι είναι κάτι άγνωστο και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα πολύ να είχα χρόνο να του αφιερώσω. Πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρία να ψαρέψω σε μία λίμνη για πρώτη φορά μαζί με τον καλό φίλο Βασίλη Κυρέζη που και αυτός δεν είχε καμία εμπειρία από γλυκά νερά. Τα τεχνητά μας δολώματα μας ήταν φυσικά... θαλασσινά αλλά αυτό δεν μας πτόησε! Μετά από πολύ ώρα και πολλές δοκιμές αποφασίσαμε να ψαρέψουμε κοντά στον βυθό οπότε η μόνη λύση ήταν τα SeaRide Mini...

searidemini-blueblue2

Στόχος δεν υπήρχε... αλλά βρέθηκε! Ζήσαμε μαγικές στιγμές, κόντρα σε έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο, τον βάρβο! Η ρεαλιστική πτώση του SeaRide Mini στον βυθό δεν άφησε αδιάφορο αυτό το είδος ψαριού με αποτέλεσμα όμορφες στιγμές αδρεναλίνης!!!

Πατήστε εδώ, για τιμές και διαθεσιμότητα :

rizoulis_banner_arthrou