Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πιο διαδεδομένη κατηγορία τεχνητών δολωμάτων δεν είναι άλλη από αυτή των minnow. Πραγματικά οι επιλογές που μπορεί να κάνει ένας spinner είναι χαοτικά πολλές. Στο συγκεκριμένο κείμενο όμως πρόκειται να σας παρουσιάσω ένα νέο τεχνητό για τα ελληνικά δεδομένα που πιστεύω ότι ήρθε από την μακρινή Ιαπωνία για να... μείνει!

Μιλάμε για το Blooowin 140S της Ιαπωνικής εταιρείας BlueBlue και αποτελεί την πρόταση της σε αυτή την κατηγορία τεχνητών από τα βρεφικά της βήματα. Σημαντικό χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι ότι δοκιμάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα προϊόντα που έχει σκοπό να διαθέσει στην παγκόσμια αγορά, μέχρι να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά που οι ίδιοι θέλουν να τους δώσουν όπως είναι η απόσταση ρίψης, η χρησιμότητα καθώς και ο αριθμός των ψαριών που πιάνονται συγκρίνοντας τα παράλληλα με άλλα γνωστά επιτυχημένα τεχνητά δολώματα. Οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι πριν καταλήξουν στα χέρια μας περνάνε από «χίλια μύρια κύματα»...

Λίγα λόγια για το Blooowin

bloowin_2

Το Blooowin 140S, έχει την δομή μίας κεντροειδούς κίνησης στην οποία οι μπίλιες που έχει στο εσωτερικό του και είναι κατασκευασμένες από υλικό Tungsten, να μετατοπίζονται ανάλογα με τη κατάσταση που βρίσκεται. Δεδομένου ότι οι τρεις αυτές μεταλλικές μπίλιες μετατοπίζουν σταθερά το κέντρο βάρους με ακριβή ισορροπία, το Blooowin διατηρεί την εξαιρετική ρίψη που κατέχει ακόμη και σε κόντρα ή πλαϊνό άνεμο. Πραγματικά θα λατρέψετε την απόσταση ρίψης που καλύπτει!

bloowin140s_1-470x470

Όσον αφορά τη πλεύση έχει διπλή δράση, έναν συνδυασμό S κίνησης και έντονου δυνατού wobbling & rolling. Το μήκος του είναι δεκατέσσερα εκατοστά και το βάρος εικοσιτρία γραμμάρια ενώ το πλαισιώνουν τρεις σαλαγκιές μέγεθος #4 τύπου ST-46. Με σταθερή ανάκτηση το ελάχιστο βάθος στο οποίο μπορεί να κινηθεί είναι το ένα μέτρο και έχει Sinking πλευστότητα με μέτρια ταχύτητα βύθισης. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη γλώσσα του αλλά και την εξαιρετική ισορροπία που του έχει αποδώσει η BlueBlue, του δίνει την δυνατότητα να κολυμπάει εξαιρετικά ακόμη και σε βαθιά στρώματα του βυθού που επικρατούν δυνατά ρεύματα αλλά και μέσα σε έντονο κυματισμό.... πραγματική ΠΡΟΚΛΗΣΗ για ένα minnow.

blueblue2

Όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο, ένας προτεινόμενος αποτελεσματικός τρόπος πλεύσης από τον Masanori Muraoka, ιδρυτή της BlueBlue, είναι το συνεχόμενο jerking.

 

Σε πραγματικές συνθήκες

bloowin_6

Το Blooowin 140S λόγο του μήκους του αλλά και της δράσης του, αποτελεί ένα minnow που προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διάφορα «τερέν». Επίσης χρησιμοποιώντας το μπορούμε να στοχεύσουμε σε πολλών ειδών διαφορετικά ψάρια όπως είναι το λαβράκι, γοφάρι, λίτσα, λούτσος, πελαγίσια και άλλα. Το δοκίμασα σε παραλίες, σε εκβολές ποταμών καθώς και στα τρελά νερά της Χαλκίδας στην παλαιά γέφυρα. Οι παραλίες που επέλεξα να το δοκιμάσω θα ήθελα να διευκρινίσω πως είχαν τέτοιο βάθος που επέτρεπαν στο Blooowin 140S να κινηθεί σωστά και να μην βρίσκει στο βυθό. Για wading επέλεξα κάποια παραλία που σχηματίζει αποχή ψαρεύοντας πάνω σε αυτήν. Στην περίπτωση που ήθελα να ψαρέψω χωρίς στολή κάποια παραλία, επέλεξα το βάθος της να ξεκινούσε από το ένα μέτρο.

bloowin_3

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποίησα ήταν ένα καθαρόαιμο seabass καλάμι το Apia Foojin AD Metro Knight 86lx σε συνδυασμό με τον μηχανισμό Daiwa Certate 2510 pe-h. Οι ρίψεις που πετύχαινα ήταν πολύ παραπάνω από ικανοποιητικές, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Σε αυτό το κομμάτι με εντυπωσίασε το γεγονός ότι δεν έχανε την αεροδυναμική του όταν το δοκίμασα σε πολύ δυνατούς κόντρα ανέμους που άγγιζαν ή ξεπερνούσαν σε μερικές περιπτώσεις τα τρία μποφόρ.

bloowin_1

Το ψάρεψα τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και τη νύχτα με επιτυχία. Οι τρόποι πλεύσεις που απέδωσαν καλύτερα στα ψαρέματα μου, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, ήταν δύο. Ο πρώτος ήταν η κλασσική σταθερή ανάκτηση. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν οι έντονες δονήσεις που μεταδίδονταν στο καλάμι μου από την κίνηση του Bloowin 140S στο νερό κατά αυτόν τον τρόπο. Ο δεύτερος τρόπος ήταν το συνεχόμενο Jerking. Κατά αυτόν τον τρόπο το Blooowin είχε μία ιδιαίτερα δελεαστική πλεύση στο νερό. Με το κάθε δυνατό Jerk που πραγματοποιούσα άλλαζε η κατεύθυνση του μία δεξιά και μία αριστερά εναλλάξ. Στην ουσία με συνεχόμενο Jerking κινείται ζικ-ζακ μέσα στο νερό.

bloowin_7

Το μόνο που διαφέρει ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα όσον αφορά τις αποτελεσματικότερες πλεύσεις είναι η ταχύτητα ανάκτησης. Την μέρα αποδοτικότερες ήταν οι γρήγορες σταθερές ανακτήσεις με απότομες εναλλαγές ταχύτητας καθώς και το πολύ γρήγορο, δυνατό Jerking. Το αντίθετο συνέβη τις μεταμεσονύχτιες ώρες που οι αργές ανακτήσεις και το ήπιο νωχελικό Jerking με παύσεις κυριάρχησαν.

bloowin_4

Το Blooowin 140S είναι διαθέσιμο σε χρωματισμούς αληθοφανείς όπως για παράδειγμα αυτοί με κωδικό #07 Konoshiro Gizzard Shad, #16 BOSHU Horse Mackerel, αλλά και πιο έντονους όπως είναι αυτοί με κωδικό #03 Chartreuse Back & Pearl, #18 Pink Glow & Big Lens Holo. Είναι αρκετοί ώστε να καλύψουν τις ανάγκες στα ψαρέματα μας στις διαφορετικές συνθήκες που συναντάμε κάθε φορά στην ψαρεύτρα μας. Τέλος, οι σαλαγκιές που είναι τοποθετημένες στο Blooowin 140S δεν με πρόδωσαν ποτέ κατά τη διάρκεια της μάχης με ένα καλό ψάρι. Είναι πολύ ποιοτικές με αποτέλεσμα να αντέχουν στη σκουριά και πραγματικά αιχμηρές... δεν συγχωρούν!

Συμπέρασμα

bloowin_5

Τα minnow μπορεί να είναι μία κατηγορία τεχνητών δολωμάτων που σε αρκετές περιπτώσεις τα διάφορα είδη ψαριών έχουν συνηθίσει την όψη τους μέσα στο νερό. Από εκεί και πέρα όμως αν τα ψαρέψουμε στις σωστές συνθήκες και προπαντός με τον τρόπο που αποδίδει καλύτερα το κάθε minnow, αποτελούν σίγουρα ένα «όπλο» στις κασετίνες μας. Το Blooowin 140S είναι ένα από αυτά τα δυνατά «όπλα» και καλό θα ήταν να μην λείπει από τις κασετίνες μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou