Η σεζόν για τα καλαμάρια και τις σουπιές ξεκίνησε για εμάς τους παράκτιους και η ανανέωση του οπλοστασίου μας είναι ένα από τα κύρια μελήματά μας. Ιδιαίτερα όμως για όποιους ψαρεύουν με ελαφρύ εξοπλισμό οι αποδοτικές καλαμαριέρες είναι ένας πονοκέφαλος που σίγουρα προβληματίζει. Όχι πια! Ηρθαν οι HTO Ika Hunter!

Οι νέες καλαμαριέρες της ΗΤΟ με την ονομασία Ika Hunter είναι εδώ στο κατάστημα του Άκη Τηνιακού, δίνοντάς μας ένα μεγάλο αβαντάζ στο ψάρεμα των κεφαλόποδων. Το μέγεθος που θα τις βρούμε είναι στο 2.5#, ίσως στο καλύτερο μέγεθος για το ψάρεμά τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έχει μήκος 10,5 πόντους και είναι κατασκευασμένες από πλαστικό διάφανο σώμα, επενδεδυμένο με ένα ύφασμα σε αραιή πλέξη με πολύ καλή υφή ώστε να μην διστάζει το καλαμάρι όταν το αγκαλιάζει με τα πλοκάμια του. Ένα ατού αυτής της κατασκευής είναι ότι αφήνει να περνά από μέσα της το φως και τα χρώματα του φυσικού περιβάλλοντος, δίνοντάς της μια όψη χαμαιλέοντα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατασκευαστικά τώρα στο εμπρός μέρος διαθέτουν ένα σταθερό κρικάκι για σύνδεση με την παραμάνα μας. Στην βάση του δένει το ύφασμα της και ακολουθεί ένα ευμεγέθης κοκκινό-μαύρο μάτι, ευδιάκριτο ανάμεσα στα υπόλοιπα απαλά χρώματα. Από πίσω ακολουθούν τα φτεράκια σε καφέ χρώμα.

ika_hunter2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από κάτω είναι καλά στερεωμένο το έρμα, με δύο πολύ χρήσιμες τρύπες που μπορούμε να του προσθέσουμε βάρος για χρήση σε ρεύματα ή πιο βαθιά νερά. Στο πίσω μέρος τώρα βρίσκεται μια ανακλαστική ταινία και ακολουθούν τα γκίνια. Διπλά με καμπύλη και καλά ακονισμένα διαθέτουν στο τελείωμα τους μια ανακλαστική βούλα.

ika_hunter3

Το βάρος τους είναι στα 10 γραμμάρια, ιδανικό για χρήση σε καλάμια LRF, καθώς και σε όλα τα ελαφριά καλάμια του egi ή του spin. Το βύθισμα και το κάθισμά τους στο βυθό είναι σωστό με τα γκίνια ψηλά, αποφεύγοντας το ξάπλωμα, ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό που συναντάμε σε μερικές χαμηλού κόστους καλαμαριέρες. Διατίθενται σε τρεις χρωματισμούς : GLO Shirmp, Prawn & Shirmp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η σειρά των καλαμαριέρων της ΗΤΟ έρχεται να δώσει ένα ακόμα βέλος στην φαρέτρα μας στην αναζήτηση των κεφαλόποδων, ενώ η χαμηλή τιμή της είναι ένα μεγάλο ατού!

Για τιμή και περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

Tiniakos