Πόσες φορές είναι αυτές που το ψάρι έχει δαγκώσει βίαια την μικρή σιλικόνη μας αλλά δεν πιάστηκε ποτέ; Σε μένα τουλάχιστον έχει συμβεί πολλές φορές, ψαρεύοντας με την τεχνική του LRF, για αυτό πάντα έψαχνα να βρω το πιο κοφτερό αγκίστρι... Όλα αυτά όμως έγιναν παρελθόν όταν αντίκρισα για πρώτη φορά τα jigheads της ιαπωνικής Magbite με την ονομασία upper cut jighead & upper cut feel!!

Αυτό που κάνει την διαφορά και φαίνεται με γυμνό μάτι είναι η καινοτομία της αιχμής η οποία έχει μία κλίση προς τα επάνω σε αντίθεση με τα υπόλοιπα jigheads όπου η αιχμή είναι στην ευθεία ως συνέχεια του στελέχους.

magbite6

Κάτι ακόμα που εντυπωσιάζει είναι το σχετικά μεγάλο μέγεθος του αρπαδιού που μοιάζει δυσανάλογο για το μέγεθος του αγκιστριού. Στην ουσία, η όλη κατασκευή βοηθάει στο να καρφώνει τα ψάρια πιο εύκολα από το πάνω σαγόνι την ώρα που έχουν ρουφήξει το δόλωμα και ετοιμάζονται να βγάλουν το νερό από το στόμα τους.

pc20jsfg

Οι μελέτες έδειξαν ότι αυτός ο τύπος του αγκιστριού είναι πολύ πιο αποτελεσματικός ενώ μπορεί να διεισδύσει στο στόμα του ψαριού χωρίς να χρειάζεται από εμάς ιδιαίτερη δύναμη στο κάρφωμα. Επίσης, έχουμε λιγότερα ξεψαρίσματα κατά την διάρκεια της μάχης. Όλες αυτές οι μελέτες έγιναν πάνω στο ιαπωνικό κοκκάλι και στα ιαπωνικά ψάρια του βυθού (rockfish) κάτι που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο και για τα αντίστοιχα ψάρια της Μεσογείου.

magbite2

Η δικιά μου εμπειρία στο ψάρεμα τους, έδειξε ότι είναι ιδανικά για τα σπαριδή, ειδικά για ένα από αυτά : την τσιπούρα! Αυτό το είδος, προσωπικά πιστεύω ότι είναι το πιο δύσκολο να πιαστεί και για αυτό το upper cut αποτελεί το μόνο σύμμαχο απέναντι στα καχύποπτα τσιμπήματα της. Σε άλλα είδη ψαριών, απλώς κάνει την ζωή μας πιο εύκολη!

magbite4

Στα σπαριδή η απόδοση του είναι αξεπέραστη!

Αν μπορεί να βοηθήσει στο κάρφωμα αυτής της μικρής τσιπούρας τότε...

Αν μπορεί να βοηθήσει στο κάρφωμα αυτής της μικρής τσιπούρας τότε...

Η διαφορά των δύο τύπων έχει να κάνει μόνο με το σχήμα του jighead όπου στο upper cut jighead είναι υδροδυναμικό για ψάρεμα σε όλα τα βάθη και με έμφαση στην ρεαλιστική dart κίνηση της σιλικόνης ενώ στο upper cut feel τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το κομμένο σώμα μπάλας δημιουργεί αντίσταση μέσα στο νερό και κατά συνέπεια δονήσεις στο σώμα της σιλικόνης με αποτέλεσμα την πιο εκκεντρική παρουσία της στα μάτια των ψαριών.

pckjjasshdadhs

Επίσης, η αντίσταση αυτή μας δίνει καλύτερη αίσθηση (feel) του δολώματος, εξού και το όνομα του : “feel”! Προσωπικά το προτιμώ για ψάρεμα κοντά στον βυθό και με βιοδιασπώμενα δολώματα ή creatures.

magbite3

magbite7

Τέλος, η εκπληκτική ποικιλία σε διαφορετικά βάρη και μεγέθη αγκιστριών δεν θα αφήσει κανέναν φανατικό του LRF παραπονεμένο. Για την ακρίβεια το upper cut jighead διατίθεται σε τρία μεγέθη αγκιστριών : #6, #8 & #10 και σε μέγεθος : 0.5g / 0.8g / 1.0g / 1.2g / 1.5g & 2.0g.

magbite5

Αντίστοιχα το upper cut feel διατίθεται σε δύο μεγέθη αγκιστριών :#8 & #10 και σε μέγεθος : 0.5g / 0.8g / 1.0g & 1.5g. Όλες οι συσκευασίες περιέχουν πέντε τεμάχια και η τιμή τους είναι πολύ καλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ένα “Made in Japan” jighead που μπορεί να δώσει την λύση σε κάθε δύσκολη περίπτωση!!

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες :

  rizoulis_banner_arthrou