Μιας και τα πρώτα κεφαλόποδα άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους στις ακτές της χώρας μας, επιλέξαμε να αφιερώσουμε την παρούσα παρουσίαση σε ένα αξεσουάρ που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο από όσους πραγματικά αγαπούν το ψάρεμα του καλαμαριού με την τεχνική του Eging δηλαδή με την γνωστή σε όλους μας “γαρίδα”.

Αυτό δεν είναι άλλο από την κασετίνα μεταφοράς της Ιαπωνικής εταιρίας Evergreen με την ονομασία E.G. Egi Box, μιας κασετίνας ειδικά σχεδιασμένης που στόχο έχει την εύκολη μεταφορά και αποθήκευση καλαμαριέρων τύπου Egi. Οι διαστάσεις του E.G. Egi Box είναι 22.5 εκατοστά μήκος, 19 εκατοστά πλάτος και 2.8 εκατοστά ύψος, δηλαδή όσο μια συνηθισμένη κασετίνα μεταφοράς τεχνητών δολωμάτων.

egi_box1

Το υλικό κατασκευής της είναι εξαιρετικής ποιότητας πλαστικό διάφανου χρώματος, ενώ το το κούμπωμα στο κάτω μέρος εξασφαλίζει ένα εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό κράτημα των δύο τμημάτων της κασετίνας, κάνοντας την διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος παιχνιδάκι.

egi_box2

Στο εσωτερικό της κασετίνας εντύπωση προκαλούν οι δύο λωρίδες από φελιζόλ, που ουσιαστικά είναι εκείνες που διαφοροποιούν την συγκεκριμένη από τις κοινές κασετίνες: Οι καλαμαριέρες τοποθετούνται κάθετα κοιτώντας προς το κούμπωμα, δηλαδή τοποθετώντας την ουρά με τα γκίνια μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα αυλάκια με το κεφάλι να ακουμπάει στην απέναντι, μεγαλύτερου πλάτους λωρίδα.

egi_box3

Με αυτόν τον τρόπο η E.G. Egi Box ταξινομεί άριστα τις καλαμαριέρες μας χωρίς να έρχονται σε επαφή η μία με την άλλη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δίνοντας τέλος στο φαινόμενο του μπλεξίματος την μιας με την άλλη όταν τις αποθηκεύουμε “χύμα”. Η κασετίνα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 10 καλαμαριέρες, μεγέθους 2.5, 3.0 και 3.5 αφήνοντας στο πλάτος κενό χώρο και για ακόμα μεγαλύτερες! Ένα πολύ πρακτικό αξεσουάρ από την Evergreen, που έρχεται να “λύσει τα χέρια” στον λάτρη της τεχνικής του Eging, μεταφέροντας λίγη από την τρέλα των φίλων μας από την Ιαπωνία για το ψάρεμα των κεφαλόποδων!

logo_biggame copy