Η ανάγκη για ένα jighead που θα μας εξασφαλίσει το απόλυτο κάρφωμα αλλά και την καταλληλότερη πλεύση, είναι μεγάλη στην τεχνική του LRF. Η λύση ακούει στο όνομα X-Fine από την Dragon και σίγουρα θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση του!

Σίγουρα στην αγορά κυκλοφορούν πολλές επιλογές στο θέμα jighead αλλά τα μεσογειακά ψάρια όπως τα σπαριδή, διαθέτουν μικρά και σκληρά στόματα που λόγω της υπεραλιεύση τους τσιμπάνε πολύ καχύποπτα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν πολύ το δόλωμα μέχρι να αποφασίσουν να τσιμπήσουν αποφασιστικά. Άρα οι ανάγκες μας για ένα jighead με ποιοτικό αγκίστρι είναι μεγάλες.

x-fine1

Η σειρά jighead V-Point της Dragon έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε όλη την Ευρώπη λόγω της απίστευτης ποιότητας των προϊόντων της σε όλες τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε softbaits. Για όσους ασχολούνται με το LRF η επιλογή είναι μία : το X-Fine, ένα καινοτόμο jighead που σίγουρα πρέπει να έχετε στις κασετίνες σας.

x-fine2

Στο Lurebites το δοκιμάσαμε πολύ και πολλοί, για αρκετό καιρό και σε διαφορετικά μέρη σε όλην την Ελλάδα. Το ψαρέψαμε τόσο στον βυθό με βιοδιασπώμενα, όσο και στην υπόλοιπη υδάτινη στήλη με μικρά shads και fish alike softbaits. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεγελάσουμε μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών ψαριών!!

x-fine3

x-fine8

Η διαφορά του σε απόδοση ήταν πολύ μεγάλη σε σχέση με οτιδήποτε άλλο!!! Προσωπικά, μετράω την αποτελεσματικότητα ενός jighead στα δύσκολα δηλαδή σε ψάρια με σκληρό στόμα όπως οι σαργοί και όχι σε άλλα ψάρια όπως το κοκκάλι που διαθέτει πολύ μαλακό στόμα. Στα δύσκολα λοιπόν, το X-Fine κάρφωνε με τέτοια ευκολία που πραγματικά δεκαπλασίασε τις συλλήψεις μου σε σχέση με το παρελθόν. Υπάρχει βέβαια και η εξήγηση...

x-fine

Το αγκίστρι τύπου Aberdeen είναι κατασκευασμένο από Hi-Carbon Steel που του προσδίδει ανθεκτικότητα ενώ η αιχμή του είναι ιδιαίτερα κοφτερή αλλά παράλληλα και πολύ ανθεκτική ώστε να αντέχει ακόμα και μετά από πολλές συλλήψεις. Η απίστευτη καινοτομία του όμως είναι ότι διαθέτει στο κοτσάνι δύο μικρά αρπάδια, τοποθετημένα αντιδιαμετρικά ώστε να συγκρατούν το softbait.

x-fine9

x-fine10

Αυτό σημαίνει ότι κρατάει το δόλωμα, ακόμα και όταν αυτό δέχεται από τα ψάρια... κατά πυράς τσιμπήματα με αποτέλεσμα να μας δίνει περισσότερο χρόνο να καρφώσουμε με ασφάλεια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αιχμηρότητα του, είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνονται κατακόρυφα οι τσιμπιές!

x-fine7

x-fine5

Ένα άλλο ατού του είναι η ποιότητα και το σχήμα του jighead. Πρόκειται για ένα ωοειδές (οβάλ) σχήμα από ανθεκτικό και λείο μολύβι το οποίο είναι νικελωμένο και με ακρίβεια κεντραρισμένο πάνω στο αγκίστρι. Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι το σχήμα αυτό δεν σκάλωνε τόσο εύκολα στον βυθό σε σχέση με άλλα σχήματα! Πραγματικά, σου δίνει εμπιστοσύνη να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και στον πιο δύσκολο βυθό!!

x-fine12

x-fine6

Τέλος, αυτό που το κάνει απαραίτητο στο LRF είναι η μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη αγκιστριών στο ίδιο βάρος jighead ώστε να μπορούμε να ψαρέψουμε όλα τα μικρά και μεσαία softbaits. Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την μεγάλη ποικιλία :

x-fine-pinakas

x-fine11

Το X-Fine δικαιώνει απόλυτα το όνομα του “φίνο jighead” και συνεχίζει την καλή παράδοση της Dragon σε αυτό τον τομέα. Αν θέλετε να ξεγελάσετε εκείνα τα ψάρια που σας τσακίζουν τις μικρές σας σιλικόνες, εμπιστευτείτε το! Εμείς το κάναμε και κερδίσαμε!!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou