Επί χρόνια υπάρχει ένα μυστικό καλά κρυμμένο που αφορά το ψάρεμα με softbaits και συγκεκριμένα όσον αφορά το λαβράκι. Οι Γάλλοι ψαράδες κρατούν τα σκήπτρα σε αυτό το ψάρεμα και το μυστικό του επί χρόνια είναι οι διάφορες γεύσεις και προσελκυστικά που βάζουν στις σιλικόνες τους ώστε να δαγκώσει το ψάρι πολύ πιο εύκολα την μαλακιά σιλικόνη. Το Lure booster ήρθε να μας πάει ένα βήμα ακόμα παραπέρα από αυτήν την παλιά πρακτική!

Έτσι λοιπόν, αντί να εμποτίζουμε τις σιλικόνες μας σε διάφορα "μαγικά ματζούνια" μπορούμε απλά να κάνουμε μια απλή επάλειψη με το στικ της Tera και ευθύς το δόλωμα μας να αποκτήσει την μυρωδιά που θέλουμε.

booster14

Η χρήση του όμως δεν περιορίζεται στα soft baits αλλά επεκτείνεται σε κάθε τύπο τεχνητού δολώματος που χρησιμοποιούμε και σε όλες τις τεχνικές ψαρέματος! Ας δούμε πρώτα όμως για τι πράγμα μιλάμε..

Κολλάει παντού!

booster8

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ότι το Lure Booster είναι μια αδιάβροχη πάστα που κολλάει σε οποιαδήποτε επιφάνεια όσο λεία και αν αυτή είναι. Για παράδειγμα μπορεί να κολλήσει πάνω στην επιφάνεια ενός minnow ή κάποιου πλάνου και κάτω από προϋποθέσεις, να μείνει εκεί για ώρες. Ένα ενισχυτικό σε έξι δυνατές γεύσεις (αίμα, σκόρδο, σαρδέλα, καβούρι, γαρίδα & τυρί) που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα τεχνητά δολώματα μας είτε αυτά είναι σκληρά, μαλακά, μεταλλικά ή καλαμαριέρες.

booster11

Δυο ακόμα γεύσεις προστέθηκαν στον κατάλογο πρόσφατα και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες για εμάς : αχινός και killer mix (μίξη αρωμάτων). Η χρήση του είναι πολύ απλή καθώς βιδώνουμε το κάτω μέρος την βαλβίδα και η πάστα εμφανίζεται μπροστά ενώ ξεβιδώνοντας η πάστα εισχωρεί πάλι πίσω στην συσκευασία όπως δηλαδή λειτουργεί ένα lipstik. Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζουμε όση ποσότητα θέλουμε χωρίς να ποτέ να λερωθούμε ενώ η αποθήκευση του είναι πολύ εύκολη και μπορούμε να το έχουμε ακόμα και στην... τσέπη μας! Το κάθε στικ περιέχει 22 γραμμάρια πάστας.

Στο Eging

booster12

Σε αυτήν την τεχνική, το Lure Booster δοκιμάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη λόγω ότι η εποχή με τα καλαμαριά είναι... τώρα! Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά καθώς το καλαμάρι χτυπούσε την καλαμαριέρα και στην συνέχεια την άρπαζε χωρίς δισταγμό αφού ως γνωστόν όλοι οι γευστικοί κάλυκες του βρίσκονται στην άκρη των δύο μεγάλων πλοκαμιών του.

booster13a

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τα επιπόλαια χτυπήματα που πολλές φορές ούτε καν καταλαβαίνουμε ότι συμβαίνουν. Ακόμα πιο βίαιες ήταν οι επιθέσεις από σουπιές αλλά και χταπόδια τα οποία δεν άφηναν την καλαμαριέρα σε ησυχία.

booster11

Η μυρωδιά πάντα ήταν ατού για τα κεφαλόποδα τα οποία εξερευνούν την σάρκα του “θύματος” τους με τα μεγάλα πλοκάμια τα οποία είναι εφοδιασμένα με γευστικούς κάλυκες.Το άρωμα σε όλες τις περιπτώσεις διαρκούσε για πολλές μέρες πάνω στο ρούχο της καλαμαριέρας, χωρίς να το βάφει ιδιαίτερα όπως άλλες πάστες, αλλά για να φύγει εντελώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σίγουρα ζεστό νερό και οδοντόκρεμα.

Στο Spinning με σκληρά τεχνητά

booster3

Επιτέλους μπορούμε να δώσουμε γεύση στα σκληρά τεχνητά δολώματα μας, χάρις το Lure Booster!! Λόγω της ιδιότητας του να κολλάει και να είναι αδιάβροχο, μπορούμε να το επαλείψουμε σε οποιοδήποτε επιφάνεια όπως τα minnow, τα popper αλλά ακόμα και τους πλάνους ή τα κουτάλια μας. Πολλοί αναζητούσαν μια τέτοια λύση και να που τώρα η Tera μας τι δίνει! Αλλά ας πάμε στο πρακτικό κομμάτι του ψαρέματος που όλους ενδιαφέρει. Οποιοδήποτε γεύση και αν επιλέξετε ώστε να ενισχύσετε τα τεχνητά σας, για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να τα επαλείψετε μερικές ώρες πριν ώστε να δώσετε χρόνο στην κόλλα να δράσει.

booster4

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ενισχύετε το τεχνητό κάθε δέκα ρίψεις ώστε η μυρωδιά να μένει πάντα έντονη. Αν τώρα θέλετε να το πάτε ένα βήμα πιο πέρα, μπορείτε να κολλήσετε μια μικρή γάζα στο κάτω μέρος του τεχνητού και να απλώσετε εκεί το Lure Booster ώστε η μυρωδιά του να παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο. Η χρησιμότητα του, ειδικά στο ψάρεμα του λούτσου, θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη για το πόσο παίζει ρόλο η μυρωδιά ή όχι του τεχνητού ώστε να προκαλέσει το αρπαχτικό να δαγκώσει με βία το τεχνητό μας.

Στο spinning με σιλικόνες

booster1

Η εφαρμογή του Lure Booster στις σιλικόνες γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ευκολία καθώς το υλικό αυτό είναι σαν σφουγγάρι οπότε η πάστα μπορεί όχι μόνο να σταθεί στην επιφάνεια αλλά και να απορροφηθεί. Δίνοντας άρωμα στην σιλικόνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και εκείνες τις πολύ φθηνές που το υλικό τους μυρίζει πολύ άσχημα σαν να έχει εμποτιστεί σε... πετρέλαιο!

booster2

Ένα καλό πέρασμα με το Lure Booster και η άσχημη μυρωδιά της σιλικόνης θα εξαφανιστεί. Στην πράξη τώρα, αποκτώντας γεύση η σιλικόνη μας βοηθάει ώστε όταν το ψάρι δαγκώσει, να συνεχίσει τις επιθέσεις ακόμα και αν δεν πιαστεί την πρώτη φορά. Μεγαλύτερη απόδειξη είναι οι καχύποπτοι λούτσοι που δελεάζονται μεν από την έντονη κίνηση της σιλικόνης αλλά οι επιθέσεις τους είναι πολύ προσεχτικές και διστακτικές. Με την επάλειψη του Lure Booster, το ψάρι δαγκώνει και στην συνέχεια επιτίθεται κανονικά!

booster9

Μετά από δοκιμές σε εκβολές ποταμών όπου το έντονο ρεύμα μπορεί να διώξει οποιαδήποτε πάστα από την σιλικόνη, είδαμε ότι το Lure Booster άντεξε! Πράγματι αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα που μας δείχνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ακόμα και στις πιέσεις σε μεγάλα βάθη δηλαδή στο softbait spinning από σκάφος.

Στο LRF

booster5

Γεύσεις όπως είναι η γαρίδα, το καβούρι, ο αχινός, το τυρί και το σκόρδο, αυτόματα μας παραπέμπουν στο ψάρεμα του βυθού με σιλικόνες τύπου creatures και σκουλήκια. Άρα με το Lure Booster μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε μικρή σιλικόνη να έχει γεύση όπως ένα βιοδιασπώμενο δόλωμα!! Μουρμούρες, σαργοί και τσιπούρες θα επιτεθούν με μεγαλύτερη ένταση αν το δόλωμα μας έχει γεύση παρά αν δαγκώσουν απλά μια σιλικόνη. Όποτε εδώ το Lure Booster βρίσκει την απόλυτη του εφαρμογή και σίγουρα τα αποτελέσματα σας θα είναι πολύ καλύτερα.

booster6

Η μόνη ένσταση σε αυτό το πεδίο είναι πως μια απλή σιλικόνη δεν έχει σχεδιαστεί για βρώση από τα ψάρια οπότε το Lure Booster θα γεμίσει τις κοιλιές τους με κομματάκια σιλικόνης που δεν χωνεύονται αλλά απορρίπτονται όπως είναι στο περιβάλλον. Για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε πολύς καλής ποιότητας σιλικόνες και να στοχεύουμε πάντα σε μεγάλα ψάρια και όχι σε μικρά.

booster7a

Πέρα από το ψάρεμα στον βυθό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για ψάρια όπως είναι τα μελανούρια, τα κοκκάλια αλλά και τα λαβράκια. Μπορούμε να κάνουμε επάλειψη στα πλανάκια μας αλλά και στα assist, στα μικρά minnow και γενικά παντού!

booster10

Το Lure Booster είναι πραγματικά ένα πολύ επαναστατικό προϊόν που είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα περάσει τα στενά σύνορά της χώρας και γρήγορα θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα η χρήση του δεν σταματάει εδώ αφού σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις τεχνικές του σκάφους επαλείφοντας assist ή τις τρέσες των Τai Rubber αλλά και σιλικόνουχα δολώματα. Είναι αυτό όμως που θα μας φέρει το αποτέλεσμα; Φυσικά και όχι καθώς στα ψαρέματα με τεχνητά δολώματα πρέπει όλοι οι παράγοντες να συμβάλουν εξίσου ώστε να κάνουμε ένα αρπαχτικό να δαγκώσει ένα άψυχο δόλωμα. Όμως αν το καλοσκεφτεί κανείς τελικά η μυρωδιά δίνει ρεαλιστικότητα άρα και ζωή στο οποιοδήποτε τεχνητό οπότε...

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ :

tera_banner