Το ψάρεμα με την χρήση τεχνητών δολωμάτων ως γνωστόν έχει υψηλές απαιτήσεις. Μονόδρομος είναι η επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού, ενώ δεν αφήνουμε στην τύχη ακόμη και την επιλογή του μικρότερου αντικειμένου του εξοπλισμού μας…. της παραμάνας. Σε αυτό το κείμενο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μια αξιόπιστη και πρόταση της εταιρείας DRAGON πάνω στο θέμα παραμάνες.

Μέσα στα πολλά διαφορετικά προϊόντα που κατασκευάζει η πολωνική εταιρεία DRAGON ανήκουν και οι παραμάνες. Χαρακτηρίζονται για την ποιότητα τους και την αντοχή τους στο θαλασσινό νερό, αφού είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι. Η μεγάλη δύναμη που έχει το υλικό αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της διαμέτρου ενώ παράλληλα αυξάνεται η αντοχή σε κιλά.

 

Η DRAGON έχει κατασκευάσει τρία διαφορετικά μοντέλα με ονομασίες Spinn Lock Snap, Super Lock Snap καθώς και Quick Lock Snap. Τα τρία αυτά μοντέλα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Ας πάμε να τα γνωρίσουμε.

Spinn Lock snap

dragon_snaps1

Σχηματικά όπως μπορούμε να δούμε είναι από τις κλασσικές παραμάνες. Το άνοιγμα τους στο σημείο που περνάμε το τεχνητό μας είναι αρκετό δίνοντας του το περιθώριο που χρειάζεται ώστε να κινείται σωστά μέσα στο νερό.

dragon_snaps2

Με την χρήση δύσκολα θα δούμε να μαλακώνει το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί με αποτέλεσμα να μία παραμάνα να μας «βγάζει» αρκετά ασφαλή ψαρέματα. Είναι διαθέσιμες σε πέντε διαφορετικά μεγέθη ικανά να καλύψουν τα διάφορα παρακλάδια του spinning όπως το Light Rock fishing, light spinning, medium spinning, heavy spinning κλπ.

Super Lock snap

dragon_snaps3

Το συγκεκριμένο μοντέλο όπως αναφέρει και η ονομασία του άλλωστε, έχει «super» κούμπωμα ασφαλείας. Το σχήμα τους είναι «Θ» και δεν εμποδίζει τις κινήσεις των τεχνητών μας δολωμάτων στο νερό. Επίσης είναι διαθέσιμες σε 6 διαφορετικά μεγέθη. Επιλέξαμε να κάνουμε ένα τεστ αντοχής στην μικρότερη παραμάνα που είχαμε στα χέρια μας γενικά και από τα τρία διαφορετικά μοντέλα.

dragon_snaps4

Αυτή ήταν η Super Lock snap σε μέγεθος 22 με την εταιρεία να αναγράφει ότι έχει 7 κιλά αντοχή. Όμως το «τεστ» έδειξε ότι ξεπέρασε κατά πολύ τα 7 κιλά αντοχής σε δύναμη. Η μέγιστη δύναμη σε κιλά που κατέγραψε η ζυγαριά έφτασε τα 9,570κιλά. Σε αυτό το σημείο η παραμάνα παραμορφώθηκε αλλά δεν….. άνοιξε.

dragon_snaps5

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέγεθος που δοκιμάσαμε είναι πάρα πολύ μικρού μεγέθους και κατάλληλο για την τεχνική του LRF. Ιδανικό για πολύ μικρά jigheads, minnows, surface, vibrations κλπ. Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μας δυσκόλεψε στο πέρασμα των λίγο μεγαλύτερων jigheads που είχαν πιο χοντρό αγκίστρι.

Quick Lock snap

quick-lock4

Οι Quick Lock snaps σχεδιάστηκαν με σκοπό την γρήγορη αλλαγή του τεχνητού μας δολωμάτος. Πράγματι το σχήμα βοηθάει πολύ με αποτέλεσμα ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόζεται το τεχνητό να μετατρέπεται σε…. Παιχνιδάκι!!!

dragon_snaps6Βέβαια η Dragon δεν αμέλησε την ασφάλεια με αποτέλεσμα να έχει συνδυάσει γρήγορη αλλαγή τεχνητών με την απαραίτητη ασφάλεια όταν ασκούνται μεγάλες δυνάμεις. Τέλος είναι διαθέσιμες σε τρία διαφορετικά μεγέθη.

dragon_snaps7

Αυτό που ψάχνει ένας spinner σε μία παραμάνα είναι η ανθεκτικότητα όταν ασκούνται μεγάλες δυνάμεις, το σχήμα τους να μην επηρεάζουν αρνητικά την κίνηση του τεχνητού δολώματος μας στο νερό, να είναι ναι μεν μαλακές για εύκολη χρήση αλλά να αντέχουν στις πολλές αλλαγές των τεχνητών δολωμάτων που πραγματοποιούμε στην κάθε εξόρμηση, την αντοχή στο αλάτι και τέλος την αξιοπιστία και τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να ανοίξει είτε κατά τη διάρκεια της ρίψης, είτε κατά τη διάρκεια της μάχης με έναν δυνατό αντίπαλο. Τα τρία αυτά μοντέλα της εταιρίας Dragon τα έχουν όλα αυτά και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Τιμές και διαθεσιμότητα, εδώ :

rizoulis_banner_arthrou