Το spinning με την χρήση ολόσωμης αδιάβροχης στολής, δηλαδή Wading, αποκτά ολοένα και περισσότερο φανατικό κοινό. Ήταν αναμενόμενο αφού καμία άλλη τεχνική δεν μπορεί να προσφέρει αυτή την μαγική αίσθηση του να ψαρεύουμε μέσα στο νερό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αναζήτηση εξειδικευμένου εξοπλισμού, που απαιτεί η τεχνική, από τους spinners.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μία εξειδικευμένη απόχη για την τεχνική του Wading… ένα απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να έχουμε μαζί μας μέσα στο νερό. Δεν θα μιλήσουμε για εταιρείες, μάρκες κλπ αυτήν την φορά…. Γιατί πολύ απλά η απόχη είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου στην ΕΛΛΑΔΑ… μία άκρως ποιοτική ΕΛΛΗΝΙΚΗ πρόταση, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία….

Τι αναζητάμε σε μια απόχη για Wading

handmade_wading_net1

Μία απόχη για την τεχνική του Wading θα πρέπει να έχει μεγάλο στεφάνι έτσι ώστε την στιγμή του αποχιάσματος να μην δυσκολευτούμε. Το δίχτυ θα πρέπει να είναι από πετονιά ώστε να ξεμπερδεύεται εύκολα το τεχνητό μας ή κατασκευασμένο από σιλικόνη αυτό είναι κάτι που προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε spinner. Η λαβή της θα πρέπει να είναι εργονομική. Δηλαδή κοντή σε μήκος τόσο όσο να μας βολεύει να την βγάλουμε από την θέση της όταν την χρειαστούμε. Κάτι πολύ βασικό είναι να έχει χαμηλό βάρος σε γραμμάρια. Πολύ σημαντικό γιατί την μεταφέρουμε συνεχώς κατά την διάρκεια του ψαρέματος στην πλάτη μας. Τέλος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με τέτοια υλικά ώστε να αντέχουν το θαλασσινό νερό. Σε αυτή λοιπόν την απόχη που θα το πούμε ξανά ότι είναι κατασκευασμένη στην Ελλαδα, τα βρήκαμε όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά (από τον κατασκευαστή Κώστα Αλεξίου)

dav

"Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια απόχη η οποία είναι κατασκευασμένη από έναν ψαρά και όχι από μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία η κάποιο εργοστάσιο. Μιλάμε δηλαδή για μια αποχή η οποία είναι handmade.. κατασκευασμένη στο «χέρι» με πολύ αγάπη και μεράκι ώστε να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Μου πήρε πολύ χρόνο ώστε να βρω τα κατάλληλα υλικά κι αυτό επειδή αναζητούσα το άρτιο αποτέλεσμα.

dav

Πιο συγκεκριμένα έχουμε να κάνουμε με ένα συνδυασμό αλουμινίου (7075) που μας δίνει απίστευτη αντοχή και σκληρότητα. Η λαβή της απόχης είναι από υλικό Carbon επενδυμένη με υλικό EVA. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι είναι στεγανοποιημένο. Η βαφή της αποχής είναι ηλεκτροστατική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξασφαλίζει την αντοχή στις γρατζουνιές, σε τυχόν γδαρσίματα και φυσικά στα άλατα και στον χρόνο! Ιδιαίτερα χαρούμενος είμαι για το γεγονός ότι κατάφερα να κρατήσω το συνολικό βάρος της απόχης σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού ζυγίζει μόλις 400 γραμμάρια. Οι διαστάσεις από το στεφάνι είναι 700mm/500mm και το μήκος του Carbon είναι 280mm.

handmade_wading_net3

Το δίχτυ το οποίο θα προσαρμόσουμε στο στεφάνι είναι της αρεσκείας μας και μπορεί να αλλαχτεί πολύ εύκολα. Κάτι τελευταίο είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε χρώματα της αρεσκείας σας για τις λεπτομέρειες της λαβής."

Δοκιμάζοντας την σε πραγματικές συνθήκες μπορούμε να πούμε ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί ως μια εξαιρετική εξειδικευμένη απόχη για την τεχνική του Wading. Το γεγονός ότι κάτι τόσο ποιοτικό, εξειδικευμένο, λειτουργικό, κομψό, και "ντιζαϊνατο" κατασκευάστηκε στην Ελλάδα είναι κάτι που μας εξέπληξε…. Θετικά πάντα!!! Για όλους αυτούς τους λόγους σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Διάθεση από :

logo_fishingtime33