Ένα βασικότατο κομμάτι του εξοπλισμού και υπεύθυνο για την άμεση και ασφαλή συγκράτηση των κυνηγών είναι φυσικά το αγκίστρι, που για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει να πληρεί ορισμένες προδιαγραφές που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Πιστεύω δε ακράδαντα ότι στο συγκεκριμένο, αν και κατασκευάσθηκε για την τεχνική του Casting, θα βρούμε ένα πιστό σύμμαχο που δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ, σε οποιεσδήποτε ακραίες ή μη καταστάσεις.

inova_hooks3

inova_hooks9

inova_hooks10

Η INOVA είναι μια καινούργια εταιρία από την Αγγλία που εξειδικεύεται σε διάφορα αξεσουάρ της τεχνικής του Casting ιδιαίτερα στην κατασκευή παρελκόμενων για αρματωσιές. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τον εισαγωγέα και καταστηματάρχη, γνωστό στους ψαρευτικούς κύκλους, Άκη Τηνιακό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

inova_hooks4

Τα Kamisori είναι αγκίστρια τύπου Aberdeen, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον μακρύ κορμό τους. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ιδανικός και στην δικιά μας τεχνική, όταν θα χρειαστεί να αρματώσουμε μεγάλου μήκους σιλικόνες. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν και άλλες γνωστές εταιρίες αυτού του είδους, αλλά πιστεύω σε συνδυασμό τιμής-ποιότητας, τα Kamisori υπερτερούν.

inova_hooks6

Τα μεγέθη που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι τέσσερα, Size 6/0 και 4/0 αποτελούμενα από οκτώ αγκίστρια και Size 2/0 και 1 αποτελούμενα από δέκα. Είναι κατασκευασμένα από ιαπωνικό, υψηλής ποιότητας Carbon, με αντοχές στην διάβρωση του θαλασσινού νερού και με δύναμη που πραγματικά μου έκανε εντύπωση.

inova_hooks7

Η δε μύτη του είναι extra διεισδυτική τύπου Razor, με αντοχή στην στρέβλωση που σε συνδυασμό με το μεγάλο κενό μεταξύ ακίδας και κορμού, μας δίνει σιγουριά τόσο στο κάρφωμα όσο και στην αντιμετώπιση των μεγάλων κυνηγών. Ο κρίκος του, ακόμα και στα μεγάλα του είδους, είναι αρκετά μικρός αποτρέποντας έτσι τον τραυματισμό των σιλικονών μας.

inova_hooks8

Κλίνοντας σε δοκιμές που έκανα, ανταποκρίθηκαν άψογα τόσο στην χρήση τους ως Off set (Σε λεπτότερες φυσικά σιλικόνες) όσο και με μολυβοκεφαλές τύπου Cheburashka, αλλά και σκέτα για χρήση στην επιφάνεια.

Συμπεράσματα

inova_hooks5

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά, πως η αντοχή τους είναι που πραγματικά με έκανε να τα δοκιμάσω. Στην πορεία όμως ανακαλύπτοντας και άλλα προτερήματα τους τελικά με έπεισαν, χάριν φυσικά και της απίστευτης αναλογίας-τιμής ποιότητας, και είναι πλέον τα μοναδικά Aberdeen αγκίστρια που χρησιμοποιώ... Απλά δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε στα περισσότερα, θέλοντας και μη.

Για διάθεση και τιμές, πατήστε εδώ :

Tiniakos1