Είναι γεγονός ότι η τεχνική του spinning στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Το αποτέλεσμα είναι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των φίλων του ψαρέματος που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην συγκεκριμένη τεχνική.


 

Άρα, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της τεχνικής. Όμως αφού μιλάμε για αρχικό εξοπλισμό που θα μας εισάγει στην τεχνική, το κόστος που θα τον συνοδεύει θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Αυτόν τον γρίφο που βασανίζει πολλούς “επίδοξους spinners” έρχεται να βοηθήσει η παρούσα παρουσίαση που αφορά το καλάμι της εταιρίας Seika με το όνομα Legacy που έρχεται να αφήσει την δική του... “κληρονομιά” στις οικονομικές σειρές καλαμιών spinning! Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα χαρακτηριστικά του καλαμιού...

seika1pinakas_seika_xarakthristika

Το Legacy είναι ένα δίσπαστο καλάμι με συνολικό μήκος 2.70 μέτρα και με casting weight 10-30gr. Ο αριθμός των οδηγών κατά μήκος του blank είναι 9 και προέρχονται από την κορυφαία εταιρία κατασκευής οδηγών, Fuji.

seika5

seika6

Η βάση του μηχανισμού είναι κλασσικού τύπου που βιδώνει και συγκρατεί τον μηχανισμό με φορά προς τα κάτω. Η λαβή, από την βάση του μηχανισμού και πίσω, έχει μήκος 42 εκατοστά και είναι τύπου split με το logo της εταιρίας να δεσπόζει στο κενό που δημιουργείται.

seika9

seika3

Όλη η λαβή είναι ντυμένη από υλικό EVA με μαλακή υφή που προσφέρει εύκολο και σίγουρο κράτημα ακόμα και μετά από πολλές ώρες ψαρέματος. Η δράση του καλαμιού έχει fast χαρακτήρα με γρήγορη και νευρική μύτη ενώ το συνολικό βάρος του καλαμιού αγγίζει τα 200 γραμμάρια.

seika11

seika2

Η καινοτομία που φέρει το Legacy είναι στην ένωση των δυο στελεχών που η εταιρία το έχει ονομάσει με τα αρχικά N.I.C.I. (NEW INNOVATIVE CONNECTION SYSTEM). Πρόκειται για ένωση τύπου spigot με πλάγια κοψίματα στο αρσενικό και το θηλυκό ώστε να μην γίνονται λάθη κατά την ένωση των στελεχών και οι οδηγοί να “κοιτούν” πάντα προς την σωστή κατεύθυνση.

seika4

Πέρα από το μοντέλο της παρουσίασης, υπάρχουν και άλλες εκδόσεις με διαφορετικά μήκη και c.w. (βλέπε πίνακα) που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας στο spinning.

pinakas_seika_modela

seika8

Αναμφισβήτητα το Legacy είναι μια "value for money" επιλογή που δεν θα πει όχι στα περισσότερα αρπαχτικά ψάρια της τεχνικής όπως λαβράκια, λούτσους, παλαμίδες γοφάρια κ.α. Απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα allaround οικονομικό πρώτο καλάμι που θα τους εισάγει στα σωστά μονοπάτια της τεχνικής αλλά και στους πιο έμπειρους που ζητάνε έναν οικονομικό πλην όμως... τίμιο σύντροφο!


Θα το βρείτε εδώ:

Fragoulis_Logo
Fragoulis Fishing

Μιχ. Καταπότη 46 και Μύσωνος, Σητεία Κρήτης Τ.Κ. 723 00

Τηλ. 2843 023820