Η σειρά καλαμιών spinning X-treme είναι η πρώτη της Dragon στην οποία χρησιμοποιήθηκαν φύλλα carbon στα οποία είχε εφαρμοστεί η επιστήμη της νανοτεχνολογίας. Το αποτέλεσμα; Λεπτά και ελαφριά καλάμια με μεγάλη δύναμη!


Το μοντέλο που επιλέξαμε για αυτήν την παρουσίαση είναι το X-treme Spinn 28 το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν το κύριο καλάμι ψαρέματος που θα έχει την δυνατότητα και ικανότητα να “δουλέψει” τα περισσότερα από τα τεχνητά δολώματα που χρησιμοποιούμε στο spinning. Με μήκος 2,70 μέτρα, c.w. 6-28 γρμ. και action X-Fast μπορεί να ψαρέψει όλα τα σκληρά δολώματα όπως minnow, popper, vibration, surface κ.α., σιλικόνες με jighead από δέκα έως 30 γρμ. αλλά και μικρούς πλάνους και κουτάλια.

xtreme_pinakas1

pinakas_specs-xtreme

Πρόκειται για ένα απαραίτητο καλάμι, με βάρος μόλις 135 γρμ. το οποίο εγγυάται το ξεκούραστο πολύωρο ψάρεμα τόσο για αυτόν που θέλει να ξεκινήσει τη τεχνική αλλά και για όσους έχουν εμπειρία και αναζητούν την μέγιστη απόδοση από το καλάμι στο ψάρεμα τους. Το κλειδί αυτής της συμπεριφοράς του καλαμιού είναι η εφαρμογή νανοτεχνολογίας στο carbon του.

xtreme13

Όταν μάλιστα, αυτή η τεχνολογία έχει εφαρμοστεί από το πιο γνωστό εργοστάσιο παραγωγής blank της Ιαπωνίας, Toray, τότε το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εγγυημένο! Μπορεί η Dragon να είναι πολωνική αλλά τα συγκεκριμένα blank είναι “Made in Japan” το οποίο σημαίνει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί οι καλύτερες ίνες άνθρακα με την μεγαλύτερη ακρίβεια μοριακής κατασκευής. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πια είναι τα άμεσα πλεονεκτήματα της εφαρμογής νανοτεχνολογίας στα συγκεκριμένα καλάμια.

xtreme15

Καταρχήν επιτυγχάνετε πολύ μικρότερο βάρος από άλλα καλάμια ίδιας δύναμης και μήκους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε ένα καλάμι για την τεχνική του spinning όπου η χρήση του είναι συνεχής και ασταμάτητη κατά το ψάρεμα.

xtreme14

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι επιτυγχάνετε μεγαλύτερη σύμπτυξη και καλύτερη στοίχιση των μορίων του άνθρακα με αποτέλεσμα ποικίλα θετικά όπως η χρήση λιγότερης ρυτίνης (περισσότερο carbon), το χαμηλότερο ποσοστό των λεγόμενων «κρυμμένων ελαττωμάτων στο blank» (άρα μεγαλύτερη αξιοπιστία στην μαζική παραγωγή), λεπτότερης κωνικότητας blank κ.α..

xtreme12

Βέβαια αυτό που απασχολεί εμάς τους ψαράδες είναι τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη. Έτσι έχουμε άμεσο πλεονέκτημα την X-fast action συμπεριφορά του καλαμιού αλλά με απόλυτα προοδευτική καμπύλη κατά την μάχη, ίδια δύναμη σε μικρότερης κωνικότητας καλάμι και την μέγιστη ταχύτητα επαναφοράς της κορυφής η οποία μας δίνει μακρινότερη ρίψη και ακρίβεια στον στόχο.

xtreme4

Το τελευταίο σημαίνει ότι το κάθε μοντέλο μπορεί να έχει μεγαλύτερο εύρος c.w. δηλαδή να μπορούμε να “δουλέψουμε” άνετα περισσότερα τεχνητά με διαφορετικό βάρος από ελαφριά έως τα βαριά. Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για πολύ μεγάλη αναβάθμιση στην ποιότητα του ψαρέματος μας σε όλους τους τομείς!

xtreme2

xtreme10

Ένας άλλος παράγοντας που ενίσχυσε την X-Fast συμπεριφορά του καλαμιού είναι οι έντεκα(!) στον αριθμό, Fuji Alconite KR-Series οδηγοί, οι οποίοι είναι πυκνά κατανεμημένοι πάνω στο blank ώστε να εκμεταλλευτούν όλη την δύναμη του.

xtreme11

Το γεγονός αυτό, πέρα από την καινοτομία του, μας δείχνει ότι έχει γίνει μελέτη ώστε να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα και βέβαια πρωτεργάτες ήταν τα διάφορα Team Dragon που υπάρχουν ανά τον κόσμο.

xtreme1

Oι field testers της εταιρείας δοκίμασαν και βελτίωσαν τα πρωτότυπα καλάμια μέσα από μάχες με μεγάλα ψάρια του γλυκού και του αλμυρού νερού. Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη του ενώ και τα υπόλοιπα υλικά που απαρτίζουν στο κάλαμι είναι εξίσου ποιοτικά όπως η Fuji DPS βάση μηχανισμού, το σκληρό EVA πάνω στην λαβή και τα περίτεχνα τοποθετημένα κομμάτια φελλού που συμπληρώνουν το EVA.

xtreme3

Μάλιστα, η ύπαρξη φελλού στο σημείο που ακουμπά το πόδι του μηχανισμού εξασφαλίζει το πιο σταθερό αγκάλιασμα του με το καλάμι.

xtreme7

Τα δύο στελέχη συνδέονται με put over ένωση και όχι spigot όπως έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα spinning καλάμια κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό ενώ θα έλεγα ότι είναι αναγκαίο για την μείωση του βάρους εφόσον το blank είναι ποιοτικό. Τα χρώματα του καλαμιού είναι εντελώς γήινα, με το σκούρο καφέ να κυριαρχεί στο butt.

xtreme6

Μια έξυπνη και πρακτική προσθήκη, είναι το μεγάλο κρικάκι λίγο πιο πάνω από την βάση μηχανισμού ώστε να μπορούμε να κρεμάμε το τεχνητό μας.

xtreme9

Εν κατακλείδι, το X-treme Spinn 28 είναι ένα καλάμι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ιαπωνικό ανταγωνισμό σε αυτήν την κατηγορία τιμής, ίσα – ίσα που μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι συμβαίνει το αντίθετο... Θα καλύψει με το παραπάνω όλες τις ανάγκες όσων θέλουν ένα καλάμι στην βασική κατηγορία του c.w. 10-30 γρμ. και πέρα από την θεωρητική εγγύηση ποιότητας της Dragon υπάρχει και πρακτική δηλαδή προσφέρεται με γραπτή εγγύηση δύο χρόνων. Άλλο ένα σημαντικό ατού για να εμπιστευτείτε το X-treme!

[embed width="750" height="550"]https://www.youtube.com/watch?v=BQgkhYZPb50[/embed]


Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

rizoulis

Rizoulis Sport Fishing

3χλμ Αγιάς-Λάρισας

Αγιά Λάρισα Τ.Κ. 40003

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ.: 24940 22764, FAX: 24940 24055, Κινητό: 6973032014