Στην χώρα μας ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν ότι η εταιρεία Milo αποτελεί μια από τις κορυφαίες ιταλικές εταιρείες σε ότι αφορά τα προϊόντα των τεχνικών του matchfishing. Πρόκειται για μια εταιρεία με μεγάλη παρουσία σε όλους τους αγώνες και αντίστοιχα πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Για αυτό και η γκάμα της σε προϊόντα που αφορούν τις τεχνικές του εγγλέζικου και του bolognese είναι πλήρης. Από αυτήν την γκάμα διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερο καλάμι bolognese : το Sinfony. 

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοντέλο Sinfony έχει πολλές... μα πάρα πολλές εκδόσεις που διαχωρίζονται αρχικά από την σκληρότητα (δύναμη) του καλαμιού και κατόπιν από το διαφορετικό μήκος. Έτσι έχουμε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις σκληρότητας με το ίδιο c.w. : την SL (4-14 γρμ.), την ML (5-12 γρμ.), την MS (3-10 γρμ) και την ST (8-15 γρμ.) που με την σειρά τους χωρίζονται σε καλάμια με διαφορετικά μήκη των 5, 6, 7 και 8 μέτρων.

milo_symphonypinakas_specs-syphony

Στο σύνολο μιλάμε για... δεκατέσσερα διαφορετικά καλάμια με την ονομασία Simfony!! Αν συνυπολογίζει κανείς ότι στο κατάλογο της υπάρχουν και άλλα 25(!) διαφορετικά μοντέλα bolognese καλαμιών, τότε μιλάμε για τη πιο πλήρη γκάμα καλαμιών σε αυτήν την τεχνική στον κόσμο!

SYPHONY_1

Στην δική μας παρουσίαση διαλέξαμε από το μοντέλο Sinfony την έκδοση SL με μήκος έξι μέτρα το οποίο είναι το πιο all around καλάμι για τα δικά μας νερά. Σαν σκληρότητα, η εταιρεία το προτείνει ως “Medium Strong” (αναγράφεται και πάνω στο blank) που βοηθάει ακόμα και αν θέλουμε να το ψαρέψουμε με φελλούς του εγγλέζικου.

SYPHONY_5

Αφού μιλάμε για bolognese καλάμι, εννοείται ότι είναι τηλεσκοπικό και αποτελείται από έξι carbon στελέχη των οποίων το υλικό είναι γιαπωνέζικης προέλευσης όπως αναγράφετε πάνω στο πρώτο από αυτά. Όλα τα στελέχη έχουν περάσει από "Spiral Sliding System” επεξεργασία ώστε να αποκτήσουν μια αδιαφανή εμφάνιση που δεν αφήνει το φως να περάσει και να επηρεάσει το carbon.

SYPHONY_4

Το σημαντικό όμως είναι τα 22,5 mm του butt που σημαίνει ότι έχει εξαιρετικά λεπτή λαβή, κάτι που δίνει καλύτερη αίσθηση και περισσότερη ευκολία στο ψάρεμα. Γενικά, όλο το καλάμι είναι ελαφρύ με βάρος που φτάνει τα 231 γρμ., ίσως το πιο χαμηλό στην αγορά για εξάμετρο καλάμι. Σε αυτό συμβάλουν και οι εννέα οδηγοί του τύπου Κ 500 οι οποίοι είναι πανάλαφροι παρόλο που έχουν μεγάλο πόδι.

SYPHONY_7

Για την προφύλαξη των οδηγών, υπάρχει εσωτερικά του καλαμιού το γνωστό κυλινδρικό EVA το οποίο δεν τους επιτρέπει να έρχονται σε επαφή όταν το καλάμι είναι κλειστό ενώ κατά την αγορά προσφέρεται με σκληρή προστατευτική πλαστική θήκη.

SYPHONY_6

Το μήκος μεταφοράς είναι 139 cm και για όσους ενδιαφέρονται για το μήκος λαβής, αυτό είναι 48 cm από το κάτω μέρος έως το πόδι του μηχανισμού. Τέλος, η συρόμενη βάση μηχανισμού είναι πολύ καλής ποιότητας και ασφαλίζει καλά τον μηχανισμό.

SYPHONY_2

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα bolognese καλάμι που εστιάζει στο ελαφρύ σύνολο της κατασκευής σε συνδυασμό με την απόλυτη συμπεριφορά στο ψάρεμα δηλαδή μια... μελωδική συμφωνία που τον ρυθμό δίνει στο ρόλο μπαγκέτας... η ευαίσθητη κορυφή του!

Θα το βρείτε εδώ :

arcofil_logo

Λεωφόρος Αμαρουσίου 15

Λυκόβρυση, Τ.Κ. 141 23

Αθήνα

τηλ/fax : 210 2831514 - 210 2836809