Το LureControl, όπως μαρτυρά και το όνομά του, έχει κατασκευαστεί για τον απόλυτο έλεγχο του τεχνητού δολώματος μας. Minnow, σιλικόνες, WTD, πλανάκια και κάθε είδους τεχνητό μέσα στο επιτρεπτό του c.w., τα διαχειρίζεται τέλεια. Απίστευτος έλεγχος, αίσθηση και ακρίβεια σε όλα! Ένα καλάμι που χαίρεσαι να το ψαρεύεις!

Το LureControl ανήκει σε μια νέα γενιά καλαμιών της Dragon. Είναι η εξέλιξη της Ιαπωνικής τεχνολογίας TORAY X- CXT που είναι το όνομα της νέας μεθόδου παραγωγής καλαμιών, παρόμοια με το CGT (Carbon χωρίς ρητίνες) όπου τα επιμέρους στρώματα Carbon προσανατολίζονται εναλλάξ κάθετα ή υπό γωνία 45 μοιρών ως προς τον άξονα του blank. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ένα blank με ακόμα μικρότερη διάμετρο και βάρος καθώς και σημαντική αύξηση της αντοχής σε διαχρονικά στατική υπερφόρτωση (περίπου 30%) αλλά και δυναμική υπερφόρτωση (περίπου 10%). Με λίγα λόγια πιο ανθεκτικά και ελαφριά καλάμια και την ίδια στιγμή με μεγαλύτερη προοδευτική δράση!

dragon-cxt-lc-x8

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Dragon ψαρεύτηκε αρκετό καιρό από εμάς, στις δύο εκδόσεις από τις τρεις εκδόσεις του, οπότε ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας! Για να ενημερωθείτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλαμιού και για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες του, πατήστε το παρακάτω εικονίδιο ώστε να οδηγηθείτε στην παλιότερη αναλυτική παρουσίαση του :

anoigma_lc_paroysiasi

Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για τις ψαρευτικές εμπειρίες μας και την απόδοση του Lurecontrol στην πράξη ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα πριν πάρετε την απόφαση να το αποκτήσετε. Το μοντέλο με c.w. 4-21 γρμ. ψαρεύτηκε από τον Μανώλη Αρβανίτη και αυτό με c.w. 7-28 γρμ. από τον Γιώργο Φενερλή και Γιάννη Τσιμπινό.

Μανώλης Αρβανίτης : Ψαρεύοντας το 4-21 γρμ με τα... πάντα!

lurecontrol_dragon1

Έχοντας στα χέρια μου το μοντέλο με c.w 4-21γρ και μήκος 2,52 μ. αποφάσισα να το ψαρέψω κατά κύριο λόγο στα λαβράκια αρχικά. Το δοκίμασα με σιλικόνες, minnow και surface. Στην πορεία βλέποντας την αίσθηση που έχει το καλάμι με τα τεχνητά έπεσα σε γραμμάρια, δοκιμάζοντας και άλλου είδους τεχνητά όπως μικρά πλανάκια και μικρά vibration απευθυνόμενος σε μελανούρια κυρίως.

pinakas_specs-lurecontrol-dragon-4-21

Τα αποτελέσματα από αυτές τις δοκιμές και τους πειραματισμούς ήταν να έρθω αντιμέτωπος με διάφορα ψάρια όπως μελανούρια, λούτσους, λαβράκια και μάλιστα με ένα μεγάλο λαβράκι που ήταν ένα καταπληκτικό τεστ ώστε να δω και να καταλάβω πολλά για την συμπεριφορά του καλαμιού σε μεγάλα ψάρια. Αν και το καλάμι είναι στην κατηγορία light spinning στην συγκεκριμένη μάχη δεν υστερούσε σε κανένα σημείο από πιο δυνατά καλάμια! Μέσα από την ευαισθησία του, την καλή αίσθηση, την λεπτομέρεια που μας μεταδίδει στα λίγα γραμμάρια τεχνητά και τον άριστο έλεγχο αυτών, φανέρωσε την καλά κρυμμένη δύναμη του! Κούρασα αυτό το ψάρι αρκετά γρήγορα για ένα καλάμι που έχει c.w 4-21γρ, τόσο εύκολα ώστε να με ξαφνιάσει ευχάριστα.

lurecontrol_dragon2

Με το LureControl οι τεχνικές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές : DropShot, light spinning με soft lures, ψάρεμα με minnow ή με vibration ή με μικρά πλανάκια ή με βιοδιασπώμενα δολώματα και φυσικά Eging.

Στο Eging : Οι καλαμαριέρες που διαχειρίζεται το καλάμι άψογα ξεκινούν από size 1,8#, 2#, 2,5# και 3#. Οι ρίψεις είναι τέλειες, καλύπτοντας πολλά μέτρα, η αίσθηση πολύ καλή ακόμα και στο πιο μικρο άγγιγμα που μπορεί να προέλθει από ένα καλαμάρι ή μια σουπιά. Σκανάροντας τον βυθό για σουπιές μας μεταδίδει με ακρίβεια την μορφολογία του και στον έλεγχο της μάχης η παραβολή του και η ευαισθησία του είναι άψογη!

lurecontrol_dragon3

Με μικρά surface και minnow : Έχοντας πάθος με τα με τεχνητά surface, έκανα άπειρες δοκιμές. Απλά τέλειο πραγματικά! Από μικρά surface με βάρος 5gr έως και surface που ξεπερνούν τα 10gr, η συμπεριφορά του είναι τέλεια και στην πλεύση και στις ρίψεις αλλά και στην αίσθηση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα minnow, τεχνητά από 5γρ βάρος μέχρι και 20γρ.

Με πλανάκια : Τα πλανάκια που ψάρεψα είχαν βάρος που ξεκίναγε από τα 4gr μέχρι και τα 10gr. Ρίψεις πολύ καλές, αίσθηση και γρήγορη επαναφορά κορυφής τα κυρίως απαιτούμενα που και εδώ το καλάμι έδωσε το 100%!

lurecontrol_dragon4

Με σιλικόνες : Με τα soft baits, οι πειραματισμοί με το καλάμι αυτό είναι δεδομένοι! Ψάρεψα σιλικόνες και jig heads με συνολικό βάρος 4gr μέχρι και 20gr πολλές φόρες. Η αίσθηση ήταν τελεία από τα 4γρ συνολικού βάρους. Οι ρίψεις άριστες, στα jerks η επαναφορά κορυφής τέλεια και στο κάρφωμα πραγματικά είναι εξαιρετικό ακόμα και σε ψάρια με σκληρό στόμα.

Συμπέρασμα : LureControl = απόλυτος έλεγχος στα τεχνητά

Πραγματικά άψογο σε όλα, ένα καλάμι που σε κάνει να θες να ψαρεύεις μόνο με αυτό, ένα καλάμι πολυεργαλείο, ένα καλάμι που θα λατρέψει όποιος το αγοράσει για τα απίθανα χαρακτηριστικά του! Από εμένα καλές θάλασσες!

Γιώργος Φενερλής : Ψαρεύοντας με το πιο τεχνικό καλάμι της Dragon!

lurecontrol_dragon10

Όταν ήρθε αυτό το καλάμι στα χέρια μου, κατάλαβα αμέσως ότι δεν πρόκειται να έχει σχέση με κανένα από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά καλάμια Dragon είχα σχηματίσει την άποψη ότι η εταιρεία προσανατολίζεται περισσότερο στην δύναμη πάρα στην τέχνη. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για καλάμια που θα δουλέψουν "εύκολα" τεχνητά όπως κάποιο minnow ή κάποιο shad με πολύ ικανοποιητική αίσθηση και έλεγχο αλλά κυρίως προσανατολίζονταν στο να έχουν την δύναμη να ζορίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο ώστε να βγει στην ακτή ακόμα και αν δεν έχει ακόμα κουραστεί.

pinakas_specs-paroysiasis_kalamiou_lurecontrol

Αυτό το γεγονός είναι πολύ λογικό μιας και η εταιρεία διανέμει τα καλάμια περισσότερο σε χώρες που ασχολούνται με το ψάρεμα στα γλυκά νερά όπου λόγω της βλάστησης... είναι επιτακτική ανάγκη το ψάρι να βγει άμεσα. Σε αυτές τις συνθήκες είναι αστείο να μιλάμε για λεπτό εξοπλισμό, πλεύσεις και άλλα... Άρα η έκπληξη μου ήταν πολύ μεγάλη, πιάνοντας στα χέρια μου ένα απόλυτα ζυγισμένο καλάμι με απίστευτη επαναφορά αλλά παράλληλα και λεπτή ευαίσθητη κορυφή, δηλαδή κάτι που έμοιαζε με γιαπωνέζικο seabass καλάμι και όχι ευρωπαϊκό για τούρνα και Walleye.

lurecontrol_dragon5

Το μοντέλο που ψάρεψα είχε c.w. 7-28 γρμ. και μήκος 2,65 μ. ενώ το βάρος του ήταν κανονικό για την κατηγορία του στα 132 γρμ.. Αυτό που από την πρώτη στιγμή θα σας κάνει εντύπωση είναι η κοντή λαβή που δίνει τέλειο έλεγχο του καλαμιού ώστε να μπορέσουμε να εκτελέσουμε ακόμα και την πιο δύσκολη πλεύση. Πράγματι, στο ψάρεμα με σιλικόνες δεν νομίζω να υπάρχει σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων άλλο καλάμι που να μπορεί να έχει την ίδια απόδοση.

lurecontrol_dragon8

Η αίσθηση είναι καταπληκτική και μπορεί να χειριστεί -αν χρειαστεί- πολύ ικανοποιητικά ακόμα και δολώματα που έχουν βάρος κάτω των 7 γραμμαρίων ενώ το ταβάνι του είναι αυτό που γράφει και στο c.w. δηλαδή τα 28 γρμ.. Η γρήγορη επαναφορά του βοηθάει πολύ στο άμεσο κάρφωμα και η καλή αίσθηση του στις πλεύσεις με έντονα jerks, μας δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και ως ένα... eging καλάμι!

lurecontrol_dragon6

Στην πράξη τώρα, το ψάρεψα με σιλικόνες, με surface τεχνητά, με καλαμαριέρες και πολύ λίγο με minnow. Ας ξεκινήσουμε με αυτά που θεωρούνται αρνητικά, μιας και τα θετικά τα έχετε ήδη αντιληφθεί. Εκεί που το καλάμι υστερεί είναι στο ψάρεμα με μεγάλα WTD τεχνητά (από 18 έως 28 γρμ.) για ψάρια με σκληρό στόμα όπως τα γοφάρια σε σύγκριση όμως με τα ακριβά seabass καλάμια της αγοράς.

lurecontrol_dragon7

Η ευαίσθητη κορυφή μπορεί να κάνει το τεχνητό να κινείται άψογα πάνω στην επιφάνεια του νερού αλλά την ώρα του χτυπήματος θα λυγίσει και αν ο ψαράς δεν έχει εμπειρία ώστε να καρφώσει με δύναμη τότε το ψάρι μπορεί να μην καρφωθεί ποτέ. Για μένα αυτό δεν ήταν πρόβλημα και δεν έχασα κανένα γοφάρι στο κάρφωμα αλλά ίσως κάποιος που τα περιμένει όλα από το καλάμι δεν θα μείνει ευχαριστήμενος. Αυτό που αναφέρω ως μειονέκτημα φυσικά είναι για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ένα ακριβό καλάμι και όχι για τα αντίστοιχης αξίας καλάμια.

lurecontrol_dragon9

Σε γενικές γραμμές το Lurecontrol είναι ένα πολύ σπάνιο και σημαντικό καλάμι καθώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να θεωρηθούν ως καλάμια για softbaits και ειδικά σε αυτήν την τιμή. Σε όλα τα ψαρέματα μου με σιλικόνες, η συμπεριφορά του ήταν τέλεια και σίγουρο το προτείνω για αυτό το τόσο ιδιαίτερο και απαιτητικό ψάρεμα. Από την άλλη θα ψαρέψει αξιοπρεπώς όλα τα σκληρά τεχνητά και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τις μακρινές ρίψεις του. Είναι σίγουρο ότι αν έχετε την δυνατότητα να το πιάσετε στα χέρια σας τότε αμέσως θα καταλάβετε την μεγάλη του ψαρευτική αξία! Απόλυτα ζυγισμένο για να χειρίζεται τα τεχνητά μας!!!

Για τιμές και άλλες πληροφορίες πατήστε εδώ :

rizoulis_banner_arthrou