FishMaker II, ένα όνομα για ένα καλάμι LRF που μόνο τυχαίο δεν είναι! Αν το δείτε αλλιώς ένα καλάμι που στηρίζει το όνομα του ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ένα καλάμι πολυεργαλείο όσο περίεργο και αν ακούγετε αυτό βάσει του c.w..

Το Fishmaker ανήκει σε μια νέα γενιά καλαμιών της Dragon. Είναι η εξέλιξη της Ιαπωνικής τεχνολογίας TORAY X-Cross! Παρόμοια με το CGT (Carbon χωρίς ρυτίνες) όπου τα επιμέρους στρώματα Carbon προσανατολίζονται εναλλάξ κάθετα ή υπό γωνία 45 μοιρών ως προς τον άξονα του blank.

Dragon-Fishmaker-II-Sensitive-Jig

Τα θετικά αυτών, είναι ένα blank με ακόμα μικρότερη διάμετρο και βάρος καθώς και σημαντική αύξηση της αντοχής σε διαχρονικά στατική υπερφόρτωση (περίπου 30%) αλλά και δυναμική υπερφόρτωση (περίπου 10%). Με λίγα λόγια πιο ανθεκτικό και ελαφρύ και την ίδια στιγμή πιο προοδευτική δράση!

fishmakerii6

Τα συγκεκριμένα διατίθενται σε 3 μήκη με 2-12γρ c.w. και χαρακτηριστικά :

  • Άριστης ποιότητας μαύρου χρώματος Fuji Alconite οδηγοί
  • Βάση μηχανισμού Fuji VSS σε συνδυασμό με πορτογαλικό φελλό
  • Ελαφρά, στιβαρά με λεπτό σώμα χάρη στο υλικό τους (Toray Carbon)
  • Γρήγορο Action (Fast), με ειδικό μαλακό τελευταίο στέλεχος που δίνει τέλεια ευαισθησία

fishmakerii10

Τα Fishmaker II Sensitive Jig 2-12γρ έχουν κατασκευαστεί ιδιαίτερα για ευαισθησία με γρήγορες επαναφορές, όπως καταλαβαίνετε έχουμε ένα καλάμι με πολύ γρήγορη δράση κορυφής. Τέλειο στήσιμο από την Dragon στα FishMaker II, άψογα ζυγισμένα, ελαφριά και κατά επέκταση ξεκούραστα και βολικά στο ψάρεμα τους.

Προσωπικές εμπειρίες

fishmakerii2

Θα ήθελα να γράψω όλες τις εμπειρίες που είχα με αυτό το καλάμι και να τις μοιραστώ μαζί σας, πραγματικά όμως θα έπρεπε να γράψω βιβλίο και όχι άρθρο οπότε θα επιλέξω μερικές από τις καλύτερες, σύντομα και όχι περιληπτικά ώστε να μην γίνω κουραστικός. Περισσότερο για να καταλάβετε την άξια του FishMaker II. Έχοντας αυτό το LRF καλάμι στα χέρια μου το μυαλό μου στράφηκε στα καχύποπτα λαβράκια.

fishmakerii3

Ποτέ μου δεν ήθελα ένα καλάμι για να ψαρεύω περκόχανα όσο άριστα και αν το κάνει και αυτό. Έτσι πειραματίστηκα στα λαβράκια με μικρές σιλικόνες και μικρά minnow. Ήρθα αντιμέτωπος με πολλά και μάλιστα ακόμα και ψάρια τρόπαια για το LRF, λαβράκια που ξεπερνούσαν τα τρία κιλά! Με αυτά στην πράξη ξεκίνησα την σχέση πάθους με το καλάμι αυτό.

fishmakerii9

Τα μελανούρια, τα κοκκάλια και άλλα μικρά κυνηγάρικα ψάρια απλά ήταν η προθέρμανση. Στο μενού του μπήκαν ζαργάνες τέρατα, λούτσοι, τσιπούρες αλλά και λίτσες που κάποιες φορές ξεπερνούσαν τα τρία κιλά βάρος κάνοντας τα φρένα να παίρνουν φωτιά. Αν θα του έδινα ένα επίθετο θα ήταν η λέξη παλικάρι, γιατί και εκεί το καλάμι βγήκε νικητής.

Δεν μιλάμε για ένα καλάμι LRF...

Με το FishMaker II οι τεχνικές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Μερικές από αυτές που έχω κάνει είναι το Eging, DropShot σε ρηχά αλλά και βαθιά νερά και φυσικά light spinning με soft lures, minnow, vibration, μικρά πλανάκια και βιοδιασπώμενα δολώματα.

  • Με καλαμαριέρες

fishmakerii11

Στο Eging οι καλαμαριέρες που διαχειρίζεται το καλάμι άψογα και απροβλημάτιστα ξεκινούν από size 1,5# 1,8# 2# 2,5# και 3#. Οι ρίψεις είναι άψογες, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις, η αίσθηση πραγματικά φοβερή είτε σκανάροντας τον βυθό για σουπιές είτε και στο πιο μικρο άγγιγμα που μπορεί να προέλθει από ένα καλαμάρι ή μια σουπιά. Στη μάχη η παραβολή του και η ευαισθησία του είναι άψογη τόσο που δεν αφήνει περιθώρια διαφυγής ακόμα και σε πολύ μεγάλα μαλάκια.

  • Με μικρά surface και minnow

fishmakerii5

Ένα από τα αγαπημένα μου ψαρέματα είναι με τεχνητά surface. Αν έλεγα ότι είναι επέκταση του χεριού μου δεν θα ήταν υπερβολή! Από πολύ μικρά με βάρος 5gr έως και surface που ξεπερνούν τα 10gr, η συμπεριφορά του είναι απλά τέλεια και στο WTD και στις ρίψεις αλλά και στην αίσθηση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα minnow που έχω ψαρέψει από πολύ μικρο βάρος 2,3gr έως και 15γρ.

  • Με πλανάκια

fishmakerii12

Ένας άλλος τρόπος ψαρέματος είναι με πλανάκια, ένα πολύ αποδοτικό και παιχνιδιάρικο ψάρεμα ειδικά τους θερινούς μήνες όπου οι θηρευτές που μπορούν να τιμήσουν τα πλανάκια μας ποικίλουν σε είδος σε μεγάλο βαθμό. Τα πλανάκια που ψάρεψα είχαν βάρος που ξεκίναγε από τα 3gr μέχρι και τα 10gr. Ρίψεις πολύ καλές, αίσθηση και γρήγορη επαναφορά κορυφής τα κυρίως απαιτούμενα που και εδώ το καλάμι έδωσε το 100%!

  • Με μικρές σιλικόνες

fishmakerii8

Η αγάπη μου για τα soft baits δεδομένη για όσους με ξέρουν και οι πειραματισμοί άπειροι με το καλάμι αυτό. Παιχνίδι, φρένα να κελαηδούν και πολλές εικόνες από μάχες με τα ψάρια που κατάφερα να ξεγελάσω. Ψάρεψα σιλικόνες και jig heads με συνολικό βάρος 3gr μέχρι και 15gr πολλές φόρες. Η αίσθηση ήταν πολύ καλή από τα λίγα γραμμάρια και τελεία από τα 5γρ συνολικού βάρους και πάνω. Οι ρίψεις άριστες και στα jerks η επαναφορά κορυφής ήταν όπως πρέπει να συμπεριφέρεται ένα καλάμι κατάλληλο για σιλικόνες. Στο κάρφωμα πραγματικά είναι εξαιρετικό ακόμα και σε ψάρια με σκληρό στόμα όπως οι λούτσοι.

Fish maker = Δίνει ψάρια

fishmakerii1

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ σαν άνθρωπος δένομαι κάποιες φορές με άψυχα αντικείμενα. Ένα από αυτά είναι και το FishMaker II που πραγματικά το αγάπησα θα τολμούσα να πω! Ένα καλάμι που τιμάει το όνομα του με το παραπάνω! Δοκιμάστε το, θα σας κερδίσει από τα πρώτα κιόλας ψαρέματα. Καλές θάλασσες!

rizoulis_banner_arthrou