Πρόσφατα η ιταλική εταιρία Seaspin παρουσίασε μια νέα έκδοση της επιτυχημένης και γνωστής σε όλους μας σειράς σκληρών τεχνητών δολωμάτων στην κατηγορία των minnows με την ονομασία Mommotti. Το νέο Mommotti 180 SF LIP Light όπως είναι το πλήρες όνομα του, ακολουθεί την πεπατημένη του παλιού πετυχημένου μοντέλου με κάποιες όμως σημαντικές τροποποιήσεις, που το μεταμορφώνουν σε ένα εντελώς διαφορετικό τεχνητό.

mommotti-lip3
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι η αλλαγή του σχεδιασμού της γλώσσας καθώς και του υλικού που είναι κατασκευασμένη. Η νέα γλώσσα είναι από πλαστικό τύπου PCB που σύμφωνα με την Seaspin είναι αρκετά πιο ανθεκτική στο ίδιο πάχος από την παλιά ενώ έχει αυξηθεί και η αντίσταση που μπορεί να υποστεί. Επίσης η νέα γλώσσα προσδίδει στο τεχνητό μια πιο έντονη κινητικότητα μέσα στο νερό ειδικότερα στις χαμηλές ταχύτητες ανάκτησης ενώ αντιδρά καλύτερα και στα μεγάλα jerks. Η δεύτερη τροποποίηση έχει να κάνει με το βάρος του τεχνητού που έχει μειωθεί κατά ένα γραμμάριο, δηλαδή από τα 26 του παλιού μοντέλου στα 25 εξού και η λέξη Light. Εκτός από το Mommotti 18 εκατοστών, αναμένονται σύντομα να προστεθούν στην σειρά LIP αλλά δύο μοντέλα με μήκος 9 και 11.5 εκατοστά αντίστοιχα.

Το Mommotti 180 SF LIP Light φοράει τρεις ενισχυμένες x2 σαλαγγιές νούμερο 4, κατάλληλες για αλμυρό νερό. Τέλος, στα ήδη γνωστά χρώματα προστέθηκαν 3 εντελώς νέα, ενώ στο μέλλον αναμένεται να προστεθούν και άλλα.

mommotti-lip2