Η εταιρεία Arcofil είναι ο επίσημος εισαγωγέας της ιταλικής Milo και για το 2016 πρόσθεσε στην τεράστια γκάμα της, καινούργια μοντέλα για το LRF. Αυτά είναι η σειρά Faith Spin και το Panacea Spin τα οποία μόλις φτάσανε στην Ελλάδα μας ζητήθηκε να τα ψαρέψουμε μαζί με τους ανθρώπους της εταιρείας για να δούμε την συμπεριφορά τους στην πράξη. Τους ευχαριστούμε για αυτήν την τιμή που μας κάνανε!

Οι δοκιμές λάβανε μέρος σε διαφορετικά μέρη κοντά στην έδρα μας, δυο διαφορετικές μέρες και στόχος ήταν περισσότερο τα κεφαλόποδα, μιας και αυτήν την εποχή βρίθουν κοντά στις ακτές μας ενώ τα ψάρια όπως τα κοκκάλια απουσιάζουν.

rock1

Ψαρέψαμε μέσα σε πολύ καλό κλίμα μαζί με τον Νίκο και Κώστα Κωνσταντινίδη και τους ανθρώπους τους, ορισμένες εκδόσεις των καινούργιων καλαμιών. Αυτές ήταν το Faith Spin 7,6 ft UL & M και το Panacea Spin 7,6 ft με χαρακτηριστικά :

canne spinning-1

pinakas faith

canne spinning-4

pinakas panacea

Τα καλάμια είναι κατασκευασμένα από high modulous carbon ενώ οι οδηγοί στα μεν Faith είναι K-series και Kappa-W για το Panacea. Γενικά, διαθέτουν αρκετά ποιοτικά υλικά για την τιμή τους που δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ και όσο από design... σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από ακριβότερα καλάμια. Άλλωστε οι Ιταλοί είναι γνωστοί για το καλό γούστο τους, παγκοσμίως...

rock14

Για αυτό, είμαι σίγουρος ότι στα χέρια σας δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα από τον οποιοδήποτε ψαρεύει δίπλα σας! Αλλά το βασικό θέμα είναι η συμπεριφορά των καλαμιών, η χρήση και η χρησιμότητα τους οπότε ας περάσουμε στις δοκιμές μας.

Πρώτη μέρα

rock4

Η πρώτη δοκιμή έγινε σε λιμάνι με στόχο τις σουπιές οπότε δοκιμάσαμε να τα φορτίσουμε με καλαμαριέρες μεγέθους 2.5 και 3.0, παρόλο που το βάρος τους δεν αντιστοιχούσε με το c.w. των καλαμιών.

rock3

Από την αρχή φάνηκε ότι τα πιο φθηνά Faith είναι κατασκευασμένα με την λογική της σκληρής χρήσης, με έντονη δράσης κορυφής και σφιχτό butt. Πετούσαν χωρίς φόβο το παραπάνω φορτίο των καλαμαριερών και η ευαίσθητη κορυφή μετάδιδε και την παραμικρή ανωμαλία του βυθού.

rock2

Από την άλλη, το Panacea είναι ένα πιο καθαρόαιμο LRF καλάμι που όμως στα χέρια κάποιου έμπειρου μπορεί να κάνει πολλαπλές δουλειές τόσο στο LRF όσο και στο Eging. Βασικά, ήταν το καλάμι που έδεσε κατευθείαν στο χέρι μου και δεν φοβήθηκα ούτε μία φορά να το φορτίσω με τις βαριές για το c.w. του, καλαμαριέρες.

rock5

Σε αυτήν την πρώτη επαφή, είχαμε την τύχη να αναμετρηθούμε με τέσσερις μεγάλες σχετικά σουπιές. Νικητής του άτυπου διαγωνισμού, ήταν το Panacea το οποίο τις κάρφωσε τόσο ομαλά και γλυκά που δεν τους άφησε κανένα περιθώριο διαφυγής. Μάλιστα, δοκίμασα να σηκώσω μια από τις σουπιές και -για μένα τουλάχιστον- όλα ήταν εύκολα και ασφαλή. Τα Faith δεν ήταν τόσο τυχερά καθώς είχαμε τρεις χαμένες σουπιές λίγο πριν βγουν στον ντόκο από... έλειψη απόχης! Παρόλα αυτά δεν υπήρχε πρόβλημα στον να καρφώσουν και να φέρουν με ασφάλεια μέχρι την ακτή την σουπιά.

Δεύτερη μέρα

rock6

Η δεύτερη δοκιμή έγινε στο... φυσικό περιβάλλον των καλαμιών, στα βράχια. Τα δοκιμάσαμε με μικρές σιλικόνες και τεχνητά του LRF για καμιά ώρα και εκεί είδαμε τις πραγματικές τους δυνατότητες. Στην συνέχεια και καθώς σουρούπωνε, βάλαμε στις παραμάνες μας καλαμαριέρες με την ελπίδα ότι θα ξεγελάσουμε κάποιο από τα καλαμάρια της περιοχής. Προτού όμως συνεχίσουμε την αφήγηση της δεύτερης μέρας ας πούμε δυο λόγια για την χρήση και την χρησιμότητα τους :

Faith Spin UL

rock7

Το Faith UL είναι ένα καλάμι LRF που μπορεί να ψαρέψει με ευκολία τα πάντα μέχρι δέκα γραμμάρια ακόμα και μικρά πλανάκια. Τα δυνατά χαρακτηριστικά του, μας δίνουν την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεγελάσουμε με μικρά δολώματα, μεγάλα ψάρια σε σημεία που δύσκολα θα έβαζες ένα LRF καλάμι. Από την άλλη δεν έχει καλή αίσθηση με δολώματα κάτω των δυο γραμμαρίων αλλά για αυτό υπάρχει το Panacea.

Faith Spin M

rock8

Το Faith M είναι στην πράξη ένα καλάμι HRF (Heavy Rock Fishing) που προορίζεται για πολύ περισσότερες δουλειές από τα άλλα δύο. Μπορεί να κάνει άνετα Eging, να ψαρευτεί με πεταλούδες για πέστροφες, να πετάξει μεγαλύτερα minnow & surface αλλά συγχρόνως να δουλέψει και μικρές σιλικόνες στο LRF. Σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες αυτού που θέλει ένα καλάμι με μικρό c.w. αλλά δεν θέλει να κατέβει στις... παραβολές των LRF καλαμιών!

Panacea Spin UL

rock9

Από την άλλη το Panacea είναι το καλάμι που θα... φοβίσει τον προηγούμενο ψαρά που αναφέραμε καθώς είναι ένα λεπτεπίλεπτο κόσμημα με πολύ ωραία παραβολή και ικανότητα να σου δίνει αντίληψη της πλεύσης ακόμα και των πιο μικρών σιλικόνων, κάτω του γραμμαρίου!

rock10

Πέρα από ότι είναι κατά γενική ομολογία ένα πανέμορφο καλάμι, μην το υποτιμάτε γιατί έχει την δύναμη να μας βγάλει εύκολα ασπροπρόσωπους από δύσκολες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε τόσο καλή εντύπωση που το αγόρασα, το έβαλα στα δύσκολα και σύντομα θα το δείτε σε πλήρη δοκιμή.

rock13

Στο δεύτερο αυτό ψάρεμα δεν είχαμε την τύχη να βγάλουμε κάποιο ψάρι αλλά μας τίμησαν δυο καλά καλαμάρια και μια σουπιά. Αυτά ήταν αρκετά για να έχουμε μια πρώτη γνωριμία με αυτά τα ολοκαίνουργια καλάμια στην πράξη και εύχομαι περισσότερες εταιρίες να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να ξέρουν τι φέρνουν στην Ελλάδα.

rock11

Στα δύο αυτά ολιγόωρα ψαρέματα είχαμε την τύχη να δούμε στην πράξη και τους καινούργιους μηχανισμούς της Milo για το 2016 : Shino, LUGH & KYUZO. Την παράσταση έκλεψε με την ομαλή λειτουργία του, για άλλη μια φορά όπως στο bolognese & εγγλέζικο, ο πορτοκαλί LUGH.

rock15

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

arcofil_logo

Λεωφόρος Αμαρουσίου 15

Λυκόβρυση, Τ.Κ. 141 23

Αθήνα

τηλ/fax : 210 2831514 - 210 2836809