Είναι πλέον γεγονός, ο Certate απέκτησε διάδοχο! Η πασίγνωστη ανά την υφήλιο σειρά μηχανισμών spinning της εταιρίας Daiwa, πρόσφατα παρουσίασε το νέο της μοντέλο που έρχεται να συνεχίσει την ήδη επιτυχημένη συνταγή, δηλαδή τον συνδιασμό κατασκευής μηχανισμών με τεχνολογία αιχμής και των πολύ υψηλών επιδόσεων σε συνθήκες ψαρέματος.

daiwa-certate-2016-5

Όσοι είχαν την τύχη να χρησιμοποιήσουν προγενέστερα μοντέλα της σειράς Certate, έχουν να λένε για την αξιοπιστία αυτών των μηχανισμών καθώς διατηρούσαν ανεπηρέαστα τα χαρακτηριστικά τους ακόμα και με την πάροδο πολλών ετών.

Monocoque σώμα

Monocoque σώμα

Από την πορεία των προκατόχων του, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο νέος Certate, καθώς διατηρεί τις ήδη υπάρχουσες και γνωστές τεχνολογίες όπως το Magseal, ρότορας από Zaion, Magseal line roller, Magseal ρουλεμάν, ATD σύστημα φρένων, ABS II, Air rotor, μανιβέλα αλουμινίου αλλά ενσωματώνει και νέες αρκετά ενδιαφέρουσες. Μία από αυτές είναι τα μοντέλα Certate HD(Heavy Duty) δηλαδή τα μεγαλύτερα μοντέλα με μέγεθος 3500 και 4000. Tα συγκεκριμένα μοντέλα απευθύνονται σε ψάρια μεγάλου μεγέθους και δύναμης με την χρήση όμως ελαφρύτερου εξοπλισμού. Το αποτέλεσμα είναι η κατασκευή του σώματος μηχανισμού να αποτελείται εξ ολοκλήρου από ένα και μόνο κομμάτι, τεχνολογία που η Daiwa το έχει ονομάσει Monocoque. Αυτό συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση της ακαμψίας του μηχανισμού όταν μεγάλα σε δύναμη φορτία ασκούνται πάνω του. Επίσης συμβάλει και στην καλύτερη μόνωση του, σηματοδοτώντας την άφιξη της επόμενης γενιάς στον σχεδιασμό των μηχανισμών spinning.


Όλες οι εκδόσεις του νέου Certate στον πίνακα που ακολουθεί (ο πίνακας δεν περιλαμβάνει άλλες δύο εκδόσεις με κωδική ονομασία 2506Η και 3012):

daiwa-certate-2016-4