Υπάρχουν καλαμαριέρες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ψάρεμά μας; Οι Εgista μπορούν και έφτασαν στη χώρα μας την πλέον κατάλληλη στιγμή δηλαδή με την έναρξη της ψαρευτικής περιόδου των καλαμαριών.

Αυτήν τη χρονική περίοδο όλοι οι ψαράδες που ασχολούνται με την τεχνική του eging αναζητούν τα καλαμάρια με ιδιαίτερο ζήλο αφού ακόμα και ο καιρός είναι σχετικά καλός με απώτερη συνέπεια όπου και να πας να υπάρχουν άτομα ακόμα και στα πιο απόμακρα σημεία. Την διαφορά λοιπόν πολλά βράδια θα την κάνουν τα ποιοτικά εργαλεία και περισσότερο οι ποιοτικές καλαμαριέρες!!

egista_tsuriken_lurebites6

Αυτό ακριβώς ήρθαν να μας προσφέρουν οι Egista : ιαπωνική ποιότητα σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή! Τα μεγέθη που θα την βρείτε είναι #3.0 & #3.5 και σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις για τις οποίες θα μιλήσουμε πιο κάτω αναλυτικά. Η κατασκευάστρια εταιρεία Tsuriken υιοθετεί την φιλοσοφία του αρμονικού συνδυασμού της Dart και Fall action και όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα μας παροτρύνει να δουλεύουμε την καλαμαριέρα μας:

  • με έντονη Dart (ζικ-ζακ) κίνηση όταν τα καλαμάρια είναι ιδιαίτερα επιθετικά και επικρατεί άπνοια,
  • με συνδυασμό Dart&Fall δηλαδή χτυπήματα και ελεύθερη πτώση σε ενδιάμεσες καταστάσεις δραστηριότητας και καιρικών συνθηκών,
  • ενώ όταν έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες και τελείως καχύποπτα καλαμάρια, η σταθερή βύθιση που διαθέτει θα αποφέρει το πολυπόθητο strike και φυσικά... την ικανοποίηση στο πρόσωπό μας!

tsuriken_egista_lurebites1

Η πρώτη εντύπωση με το που την βγάζεις από το κουτί είναι ο όμορφος σχεδιασμός του σώματος με το λεπτό ρύγχος που μας επιτρέπει σε εύκολη DART κίνηση (ζικ-ζακ) χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από τη μεριά μας. Το σχεδιασμό λοιπόν αυτόν το έχει επιμεληθεί ο σχεδιαστής που παλιότερα εργαζόταν για λογαριασμό μιας άλλης πασίγνωστης ιαπωνικής εταιρίας της Yamashita.

rrem

Έρμα σε σχήμα "τσεκουριού" και σώμα σχεδιασμένο από κορυφαίο Ιάπωνα σχεδιαστή με μεγάλη εμπειρία στο χώρο

Στην άμεση ενεργοποίηση της DART κίνησης, μεγάλη συμβολή έχει επίσης και το ειδικά σχεδιασμένο έρμα σε σχήμα "τσεκουριού" (HATCHET – SINKER) το οποίο είναι από εξαιρετικής ποιότητας μέταλλο. Η συγκράτηση του γίνεται εκτός από την παραδοσιακή κόλλα και με ένα ανοξείδωτο καρφί καθιστώντας αδύνατη την αποκόλληση του κατά τη διάρκεια του ψαρέματος μας ακόμα και μετά από γερό σκάλωμα. Τέλος είναι έτσι τοποθετημένο ώστε να βυθίζει την καλαμαριέρα με γωνία 45 μοιρών που θεωρείται η ιδανικότερη για την προσέλκυση των καλαμαριών.

bsh

Ρούχο που αντέχει στα δαγκώματα και δεν ξεκολλάει στις ραφές

Συνεχίζοντας την παρατήρηση του δολώματος φτάνουμε στο πανί όπου αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για πολύ ποιοτικό και σωστά τοποθετημένο χωρίς ατέλειες και τον κίνδυνο να ξεκολλήσει σε κάποιο σημείο. Όπως μου έδειξαν και οι πρώτες ψαρευτικές δοκιμές είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικό στις δαγκωνιές κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα αφού αν δεν χάσω κάποια καλαμαριέρα από σκάλωμα θα χρειαστούν πολλά και δυνατά δαγκώματα μέχρι αυτή να παροπλιστεί.

Γκίνια που δεν... χαρίζουν!

Γκίνια που δεν... χαρίζουν!

Προχωρώντας προς την ουρά το τελευταίο στοιχείο της καλαμαριέρας είναι τα γκίνια. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πραγματικά δεν αστειεύονται. Είναι από τα πιο αιχμηρά αρπάδια που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά και δύσκολα θα συγχωρέσουν ακόμα και το πιο επιπόλαιο ακούμπημα πλοκαμιού. Επίσης ο αιθέρας τους διαρκεί πολύ αφού μετά από σκαλώματα που είχα, έλεγξα επανειλημμένα τα αρπάδια και δεν εντόπισα κάποιο ελαττωματικό.

egista_tsuriken_lurebites8

Αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της Egista που ισχύουν και για τους τέσσερις τύπους στους οποίους διατίθεται δηλαδή : Basic, Slow, Rattle & Deep. Τελευταίο άφησα το μάτι το οποίο έχει επίπεδη σχεδίαση ώστε να μην προσθέτει επιπλέον όγκο στο ρύγχος (δηλαδή επιπλέον αντίσταση κατά την πλεύση) και είναι φωσφορίζον (glow) ενώ φέρει το λογότυπο της εταιρείας. Το επιπλέον χαρακτηριστικό που διαθέτει το μάτι είναι ο χρωματισμός του όπου ανάλογα με το χρώμα ξεχωρίζουμε το ρυθμό βύθισης.

egista_tsuriken_lurebites9

dav

Δηλαδή μαύρο μάτι με ασημί σήμα για την BASIC, μαύρο μάτι με χρυσό για την RATTLE, κόκκινο μάτι για την DEEP & μπλε για την SLOW. Οι χρωματισμοί που θα βρείτε την κάθε έκδοση ποικίλουν επίσης ανάλογα τον κάθε τύπο αλλά η ποικιλία τόσο σε χρώματα ή φωσφορίζον καλύπτουν όλες μας τις ανάγκες.

egista_tsuriken_lurebites7

Χρησιμότατο είναι το πλάνο της Tsuriken που μας κατευθύνει στην επιλογή χρωματισμού ανάλογα την φωτεινότητα του περιβάλλοντος όπως π.χ. αν έχουμε να κάνουμε με θολά νερά ή καθαρά. Σας το μεταφράσαμε από τα Ιαπωνικά ώστε να σας βοηθήσει στην επιλογή σας! Κάθε τεταρτημόριο περιέχει τους πιο κατάλληλους χρωματισμούς στις αντίστοιχες συνθήκες φωτεινότητας εξωτερικού περιβάλλοντος και νερού.

Πρώτες εντυπώσεις!!

egista_tsuriken_lurebites4

Τα πρώτα "μακροβούτια" που έκαναν οι Egista στα χέρια μου, έγιναν σε σχετικά ρηχές παραλίες με μεγάλες και ψηλές ποσειδωνίες με όχι ιδιαίτερα ρεύματα όπου η μοναδική slow που είχα με έβγαλε ασπροπρόσωπο αφού κατάφερνε να “ισορροπεί” μεταξύ φυκιάδας και επιφάνειας, μένοντας έτσι για περισσότερη ώρα στο πεδίο δράσης των καλαμαριών.

egista_tsuriken_lurebites12

Στη συνέχεια ακολούθησε “μπάνιο” σε βραχώδη ακτογραμμή με πιο βαθιά νερά όπου ανάλογα με την ισχύ του ρεύματος μία οι DEEP και μία οι BASIC ή RATTLE μου έδιναν τα πολυπόθητα strike. Το κυριότερο είναι ότι πάντα ψάρεψα με παρέα οπότε τα συμπεράσματα ήταν πιο ασφαλή.

egista_tsuriken_lurebites11

Πράγματι, έκαναν διαφορά στο ψάρεμα που μερικές φορές ήταν... σκανδαλώδη όπως την βραδιά που δυο καλαμάρια πιάστηκαν στην καλαμαριέρα! Αποκόμισα άριστες εντυπώσεις από τα πρώτα ψαρέματα και περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα για δοκιμή περισσότερων χρωμάτων και διαφορετικών ψαρότοπων όπως φωτιζόμενα λιμάνια ή βαθιές παραλίες που ακόμα δεν έχω επισκεφτεί… Στο άμεσο μέλλον θα σας παρουσιάσουμε κάθε έκδοση ξεχωριστά με τα χαρακτηριστικά της, οπότε μέχρι τότε οι δοκιμές συνεχίζονται!!!

Για τιμές και διαθεσιμότητα, πατήστε εδώ :

anoigma_eidisi-tsuriken2