του Βασίλη Κυρέζη

Αυτή τη φορά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί δεν έχουμε να σας παρουσιάσουμε ένα καινούργιο προϊόν της αγοράς αλλά ένα από τα παλαιότερα και αποδοτικότερα minnow που κυκλοφόρησαν ποτέ ενώ υπάρχουν ακόμα. Αυτό δεν είναι άλλο από το Trapper Pro Minnow της RYOBI!!

Πρόκειται για ένα τεχνητό που για περισσότερο από μια δεκαετία έχει καταφέρει να «παγιδεύσει», όπως λέει χαρακτηριστικά άλλωστε και το όνομα του, όλων των ειδών τους θηρευτές που μπορούμε να συναντήσουμε στο spinning, χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν αποτελεί μυστικό πια ότι η slim σιλουέτα του έχει γίνει συνώνυμο με το ψάρεμα του λούτσου σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα των μεγάλων του είδους. Κατά την προσωπική μας γνώμη πρόκειται ίσως για το αποδοτικότερο «σκληρό» τεχνητό που έχει περάσει από την παραμάνα μας και αν κάποιος μας έβαζε το δίλημμα να πάμε για ψάρεμα με ένα και μόνο τεχνητό θα ήταν αυτό, χωρίς δεύτερη σκέψη!!

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ

Το Pro Minnow κυκλοφορεί σε 4 διαφορετικά μεγέθη 105mm, 125mm, 143mm και 163mm με βάρος 12γρ, 14γρ, 21γρ και 29γρ αντίστοιχα. Όπως καταλαβαίνει κανείς οι επιλογές που μας δίνει καλύπτουν όλο το φάσμα του spinning από τις πιο «ελαφριές» καταστάσεις μέχρι και τις πιο «βαριές».

Η ποικιλία των χρωματισμών του είναι «τεράστια» ώστε να έχουμε την κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες, από πολύ αληθοφανή χρώματα κατάλληλα για καθαρά και διαυγή νερά έως πολύ έντονα και «παρδαλά» για συνθήκες μειωμένης ορατότητας φωτός και θολούρας. Το σώμα του είναι αρκετά slim, σχεδιασμένο στην Ιαπωνία και κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ABS πλαστικό ανθεκτικό υλικό τόσο στα χτυπήματα όσο και στα μεγάλα δόντια!!

Εσωτερικά έχει μετακινούμενες μπίλιες που μεταφέρονται στο πίσω μέρος κατά την διάρκεια της βολής και σε συνδυασμό με την λεπτή σχεδίαση την κάνουν εξωπραγματική για το μέγεθός του. Κατά τη διάρκεια της ανάκτησης οι μπίλιες επανέρχονται και σταθεροποιούνται στο κέντρο επιτυγχάνοντας έτσι την απόλυτη ισορροπία. Τέλος είναι εφοδιασμένα με ισχυρές και ποιοτικές σαλαγκιές της VMC που δεν συγχωρούν ακόμα και στα σκληρά σαγόνια όπως του λούτσου και του γοφαριού.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ

Τα Ryobi Trapper Pro Minnow εξαιτίας της άριστης ισορροπίας που διαθέτουν μέσα στο νερό πραγματοποιούν ένα πολύ ελκυστικό και αληθοφανή συνδυασμό wobbling-rolling στα μάτια των ψαριών. Επομένως ο πρώτος τρόπος πλεύσης είναι η απλή σταθερή ανάκτηση κάτι που τα καθιστά αποδοτικά ακόμα και στα χέρια ενός αρχάριου στην τεχνική αφού το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανακαλύψει την σωστή ταχύτητα που θα ξεκλειδώσει τα ψάρια αφού μπορούν και κολυμπάνε από πολύ αργή ανάκτηση έως πολύ γρήγορη.

Η δεύτερη πλεύση με πολύ καλά αποτελέσματα στο ψάρεμα των λούτσων είναι η ανάκτηση με συνεχόμενα ρυθμικά twitches (3,4,5 στον αριθμό) και ενδιάμεσες παύσεις άλλοτε μικρότερης και άλλοτε μεγαλύτερης διάρκειας.

Τρίτη πλεύση είναι η κλασσική ανάκτηση για τα λαβράκια ειδικά κατά την διάρκεια της ημέρας με δύο τρία δυνατά jerks και μεγάλες παύσεις που τότε έρχεται και το πολυπόθητο strike. Βέβαια μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς των παραπάνω πλεύσεων αφού το ψάρεμα είναι φαντασία!


Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το βασικό ατού των Trapper εκτός από το ότι «πιάνουν» ψάρια είναι η ιδιαίτερα οικονομική και ελκυστική τιμή που έχουν για την υψηλή ποιότητα που προσφέρουν. Το γεγονός αυτό τα καθιστά όχι απλά απαραίτητα για τις κασετίνες μας αλλά αναντικατάστατα αφού δεν είναι απλά ένα ακόμα ''value for money'' τεχνητά αλλά ''λεφτά στην τράπεζα'' όπως χαριτολογώντας λέμε στην παρέα μας!!

Tα RYOBI Trappers Pro Minnow θα τα βρείτε στο παρακάτω link