του Γιώργου Μπούκη

 

Το νέο δημιούργημα της BlueBlue ακούει στο όνομα Kumihon. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τεχνητό δόλωμα, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η BlueBlue.  Κανένα από τα δημιουργήματά της δεν είναι τυχαίο, αυτό ισχύει και για το KUMIHON που διέθεσε στην παγκόσμια αγορά έπειτα από πολλές μελέτες και δοκιμές. Πολύ εύκολα θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει.... «ασυνήθιστο». 

Έτσι λοιπόν αυτή τη φορά δημιούργησε ένα minnow που ανήκει στην κατηγορία των «Shad». Πρόκειται για μία κατηγορία τεχνητών που δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται από τους spinners στην χώρα μας. Πολύ καλό θα λέγαμε για τα δύστροπα, πονηρεμένα ψάρια.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας τεχνητών δολωμάτων είναι η σφιχτή κίνηση τους στο νερό που βασίζεται στην ιδιαίτερη σωματοδομή που έχουν. Δηλαδή φαρδιά γλώσσα με χοντροκομμένο σώμα που καταλήγει σε μία λεπτή ουρά.

Όσον αφορά το Kumihon 70S Θα λέγαμε ότι περισσότερο κινείται σαν κάποιο vibration στο νερό. Αυτό οφείλεται στον ιδιαίτερο σχεδιασμό του σώματος του. Το Kumihon 70S διαθέτει μια φαρδιά γλώσσα που δημιουργεί αντίσταση στο νερό κατά τη διάρκεια της ανάκτησης του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτήν την σφιχτή κίνηση του στο νερό. Την στιγμή της ανάκτησης το έντονο vibrating είναι αισθητό στο καλάμι μας.

Η απόσταση που καλύπτει κατά τη ρίψη του είναι πραγματικά εξαιρετική αναλογικά με το μέγεθος του που είναι 7 εκατοστά και το βάρος του που είναι μόλις 9 γραμμάρια. Αυτό οφείλεται στο άρτιο ζύγισμα του αλλά και στο νέο σύστημα με τις μαγνητικές μπίλιες, που είναι κατασκευασμένες από υλικό Tungsten, που έχει στο εσωτερικό του. Η BlueBlue αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχουν τοποθετηθεί πολύ μικροί μαγνήτες, για να μειωθεί το βάρος του τεχνητού, αλλά είναι πανίσχυροι.

Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Kumihon 70S είναι το γεγονός ότι διατηρεί την δελεαστική αυτή σφιχτή κίνηση του στο νερό ακόμη και σε πολύ γρήγορες ταχύτητες ανάκτησης.

Σχετικά με την κίνηση του στο νερό πρέπει να αναφέρουμε ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στα Jerks-Twitches που πραγματοποιούμε. Επίσης μιας και η πλευστότητα του είναι Sinking μας δίνεται η δυνατότητα για πολύ «παιχνιδιάρικες" πλεύσεις στο νερό. Αφού πραγματοποιώντας Jerks-Twitches κινείται ακανόνιστα, κάτι που μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω βίντεο.

Κατά την διάρκεια της κίνησης του στο νερό οι μπίλιες που έχει στο εσωτερικό του παράγουν ήχο. Ειδικότερα με τα Jerks-Twitches ο ήχος είναι πιο έντονος. Αυτό έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνει την επιθετικότητα των ψαριών σε πολλές περιπτώσεις.

Τέλος όπως μπορούμε να δούμε η πίσω σαλαγκιά του Kumihon 70S έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του σώματος του και όχι εκεί που τελειώνει το σώμα του. Η BlueBlue εξηγεί πως το κατασκεύασε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο γερή η κατασκευή του και να μην σπάει εύκολα σε περίπτωση κάποια ρίψης που δεν υπολογίσαμε καλά με αποτέλεσμα να προσγειωθεί σε κάποιον... τοίχο!!! Χρήσιμο για τους Ιάπωνες ψαράδες που αναζητούν βολές ακριβείας μέσα σε κανάλια ποταμών, ανάμεσα σε «τοίχους», κάτω από γέφυρες κλπ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Kumihon 70S έχει sinking πλευστότητα. Το μήκος του είναι 7 εκατοστά και το βάρος του μόλις 9 γραμμάρια. Η βύθιση του στο νερό, κατά τη διάρκεια της ανάκτησης του κυμαίνεται από μισό έως ένα μέτρο νερό. Τέλος είναι εφοδιασμένο με δύο ποιοτικές σαλαγκιές που αντέχουν στο θαλασσινό νερό, σε νούμερο #8.

 

 Το BlueBlue Kumihon 70s όπως και όλα τα προϊόντα της BlueBlue θα τα βρείτε στο παρακάτω link