H πρόταση της γαλλικής εταιρίας Sebile στην κατηγορία των σιλικονούχων δολωμάτων λέγεται AT Μinnow. Πρόκειται για σιλικόνη τύπου shad που ενσωματώνει πολλές πρωτοτυπίες τόσο σχεδιαστικά όσο και στον τρόπο ψαρέματος της. Το κύριο πλεονέκτημα της είναι η ποικιλία στους τρόπους παρουσίασης της μέσα στο νερό που θα αναλύσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

sebile_01

Καταρχήν, η ποιότητα του υλικού της σιλικόνης είναι πάρα πολύ καλή, συνδυάζοντας την ευλυγισία που χρειαζόμαστε μαζί με την απαιτούμενη σκληρότητα ώστε να συγκρατείται με ευκολία πάνω στο αγκίστρι. Εξωτερικά μπορούμε να πούμε ότι το σχήμα της προσομοιάζει πιστά την σιλουέτα ενός κεφαλόπουλου! Επίσης, πολύ όμορφες είναι οι λεπτομέρειες με τα ανάγλυφα μάτια και βράγχια στο κεφάλι, τα λέπια και το ραχιαίο πτερύγιο.

Πολύ καλή προσομοίωση μικρόψαρου με ωραίες λεπτομέριες στο ραχιαίο πτερύγιο, στην ουρά

Πολύ καλή προσομοίωση μικρόψαρου με ρεαλιστικές λεπτομέριες στο ραχιαίο πτερύγιο και στην ουρά

Τα βράγχια και τα μάτια είναι ανάγλυφα σχδιασμένα

Τα βράγχια και τα μάτια είναι ανάγλυφα σχδιασμένα

Ιδιαίτερη σημασία θέλω να δώσουμε στην ουρά που δεν καταλήγει απλώς σε ένα “τακούνι” όπως και οι περισσότερες σιλικόνες τύπου shad αλλά είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε το πάνω μισό της μέρος να προσομοιάζει το πάνω πτερύγιο της ουράς ενός ψαριού, ενώ το τακούνι είναι διαμορφωμένο στο κάτω μισό της ουράς. Με αυτόν το τρόπο επιτυγχάνονται δύο πράγματα: Πρώτον, το τακούνι δίνει την επιθυμητή κίνηση της ουράς όπως άλλωστε έχουν όλα τα shad και δεύτερον, το πάνω μισό της ουράς δίνει μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα στη σιλικόνη.

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της ουράς

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της ουράς

Το κλασσικό "τακούνι" στο τέλος της ουρας. Προσέξτε την τρύπα που διαθέτει για εύκολη υποδοχή σαλαγκιάς ή αγκιστριού

Το κλασσικό "τακούνι" στο τέλος της ουράς. Προσέξτε την τρύπα που διαθέτει για εύκολη υποδοχή σαλαγκιάς ή αγκιστριού

Χάρη στον σχεδιασμό του εσωτερικά, κατά μήκος του σώματος του διαθέτει δύο ειδικά διαμορφωμένα κανάλια που μας διευκολύνουν να περάσουμε μέσα από αυτά το νήμα μας ή την πετονιά μας για την προσθήκη ενός επιπλέον αγκιστριού ή σαλαγκιάς στο πίσω μέρος όταν αυτό απαιτείται.

Κάθετη τομή στο σώμα της σιλικόνης όπου φαίνονται τα δύο διαμορφωμένα αυλάκια

Κάθετη τομή στο σώμα της σιλικόνης. Μπορείτε να δείτε τα δύο διαμορφωμένα αυλάκια

Διαθέτει επίσης ειδικές εγκοπές στην ράχη και στην κοιλιά που χρησιμεύουν στην υποδοχή και κάλυψη του αγκιστριού μας. Όπως γίνεται κατανοητό με την AT Minnow κατά μεγάλο ποσοστό λύνονται τα προβλήματα κατά την ερμάτιση, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλοί ψαράδες που ασχολούνται με αυτού του είδους τα τεχνητά.

Οι ειδικές εγκοπές στο κάτω μέρος του κεφαλιού και της κοιλιάς

Οι ειδικές εγκοπές στο κάτω μέρος του κεφαλιού και της κοιλιάς

Η εγκοπή στην ράχη. Η χρησιμότητα της είναι διπλή: Προσφέρει διακριτικότητα και ελαχιστοποιεί τα σκαλώματα στον βυθό

Η εγκοπή στην ράχη. Η χρησιμότητα της είναι διπλή: Προσφέρει διακριτικότητα και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα σκαλώματος στον βυθό

Τώρα όσον αφορά του τρόπους ερμάτισης της AT Minnow μπορεί να γίνει με όλους τους γνωστούς τρόπους όπως και η ίδια η Sebile αναφέρει στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Πιο αναλυτικά μπορεί να ψαρευτεί είτε με texas rig (με βαρίδι ή χωρίς), είτε με jighead συν την προσθήκη σαλαγκιάς στο πίσω μέρος ή ακόμα και με την τεχνική του dropshot.

Το σκίτσο της εταιρίας με τους τρόπους ερμάτωσης που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας

Το σκίτσο της εταιρίας με τους τρόπους ερμάτισης στο πίσω μέρος της συσκευασίας

Ο τρόπος ερμάτισης που θα προτείναμε εμείς είναι η αρματωσιά Τexas με το ειδικό offset αγκίστρι της εταιρίας Sebile με την ονομασία Soft Weight System. Η συσκευασία αποτελείται από δύο αγκίστρια τύπου offset και 18 περαστά βαριδάκια από υλικό tungsten. Αυτό το έξυπνο σύστημα δίνει την ελευθερία στον ψαρά, περνώντας τα βαριδάκια στο αγκίστρι, να καθορίσει ο ίδιος το βάρος της σιλικόνης του ανάλογα: τον εξοπλισμό του, τις συνθήκες ψαρέματος και του είδους των ψαριών που αναζητά.

Με το Soft Weight System το ερμάτισμα της σιλικόνης είναι εύκολη υπόθεση

Με το Soft Weight System το ερμάτισμα της σιλικόνης είναι εύκολη υπόθεση

Τα περαστά βαριδάκια από tungsten είναι ένας έξυπνος τρόπος ερματισμού της σιλικόνης

Τα περαστά βαριδάκια από tungsten είναι ένας έξυπνος τρόπος ερματισμού της σιλικόνης

Η ΑΤ Minnow μπορεί να υποστιρίξει και άλλους τρόπους ερμάτισης

Η ΑΤ Minnow μπορεί να υποστηρίξει και άλλους τρόπους ερμάτισης

Άποψη της σιλικόνης ερματισμένη με το Soft Weight System

Άποψη της σιλικόνης στο βυθό, ερματισμένη με το Soft Weight System

Με το κλασσικό σφαιρικό jighead

Με το κλασσικό σφαιρικό jighead

Καταλήγοντας μπορούμε να πούμε ότι η AT Minnow είναι μια “πολύπλευρη” σιλικόνη. Όλα τα features που συγκεντρώνει στον τομέα της παρουσίασης στα μάτια των ψαριών σίγουρα την κάνουν ένα shad που ξεχωρίζει. Διατίθενται σε μήκη των 8.5 και 10.5 εκατοστών, με την κάθε συσκευασία να περιέχει 8 τεμάχια (για τις 8.5 εκ.) και 6 ( για τις 10.5 εκ.).

Το ΑΤ Minnow είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη

Η ΑΤ Minnow είναι διαθέσιμη σε δύο μήκη 10.5 και 8.5 εκατοστά αντίστοιχα

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι σε μπλέ και μαύρο ενώ το Soft Weight System θα το βρείτε σε νούμερα αγκιστριών 2/0, 3/0 και 4/0 που θα σας καλύψουν πλήρως στο ερμάτισμα της AT Minnow και όχι μόνο...

Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρία ΥΙΟΙ Δ. ΒΡΑΧΝΟΥ Ο.Ε.