του Γιώργου Μπούκη

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την άφιξη μίας νέας εταιρείας στην χώρα μας, που ασχολείται αποκλειστικά με τον ρουχισμό για περισσότερα από δέκα χρόνια. Το όνομα αυτής είναι Norfin και ανήκει στο Salmo Group που έχει έδρα την Λετονία και υφίσταται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Σε αυτό το group ανήκει επίσης η εταιρεία Lucky John της οποίας τα προϊόντα επίσης έφτασαν στην χώρα μας ενώ θα τα γνωρίσουμε μέσα από το site μας με το καιρό.


Το θέμα μας σε αυτό το κείμενο είναι η Norfin και τα ποιοτικά ρούχα που κατασκευάζει. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί πρώτη επιλογή στη Ρωσία. Τα ρούχα της μπορούν να μας προστατεύσουν τόσο από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού όσο και από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, τον δυνατό άνεμο και την βροχή.

Έχει διακριθεί για τα πολύ ζεστά ρούχα που κατασκευάζει. Μάλιστα,  το 2019 μάλιστα, κατέκτησε το βραβείο «Best New Clothing Efftex 2019» για το προϊόν με όνομα  «Discovery Heat» το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο για θερμοκρασίες ακόμη πιο χαμηλές από τους -40°C.

Στην χώρα μας βέβαια τέτοιες θερμοκρασίες είναι δύσκολο να συναντήσουμε έως και ακατόρθωτο. Οπότε ας περάσουμε στα ενδιαφέροντα προϊόντα που μόλις έφτασαν και πρόκειται να απασχολήσουν τόσο ψαράδες από σκάφος όσο και από ακτή αλλά και αυτούς που είναι… αμφίβιοι κάνοντας wading.

Για το σκάφος υπάρχουν πολύ ποιοτικές φόρμες που είναι πραγματικά ζεστές και αδιάβροχες 100%. Βασικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είναι Breathable, σημαντικό ώστε να μην ιδρώνει το σώμα μας και να αισθανόμαστε πάντα άνετοι. Αυτό όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μερικά μοντέλα της Norfin είναι Floating, λειτουργούν δηλαδή σαν σωσίβιο. Πολύ χρήσιμο και σωτήριο θα λέγαμε.

Μέχρι στιγμής δεν είχε εισαχθεί κάποια εταιρεία στη χώρα μας που να ασχολείται αποκλειστικά με τον ρουχισμό. Τώρα πλέον υπάρχει η Norfin που εκτός των υπολοίπων κατασκευάζει και ποιοτικά Waders τα οποία είναι κατασκευασμένα είτε από υψηλής ποιότητας Breathable υλικό είτε από υλικό Neoprene.

Στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμα όλα τα μοντέλα, ας τα γνωρίσουμε. Πρώτο μοντέλο είναι το Wader with boots FREEWATER. Το πάνω μέρος του είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό Neoprene υλικό πάχους 3,5mm ενώ οι μπότες είναι κατασκευασμένες από υλικό PVC.

Δεύτερο μοντέλο με ονομασία NORFIN RAPID. Πρόκειται για μία ολόσωμη αδιάβροχη στολή με μπότες σε σχέδιο παραλλαγής. Το πάνω μέρος του είναι κατασκευασμένο από τρείς στρώσεις ποιοτικού Breathable υλικού ενώ οι μπότες είναι κατασκευασμένες από υλικό PVC.

Τρίτο μοντέλο με ονομασία NORFIN WHITEWATER. Πρόκειται για ολόσωμη αδιάβροχη στολή που το πάνω μέρος της είναι κατασκευασμένο από τρεις στρώσεις ποιοτικού Breathable υλικού που αποτελείται από 70% polyester και 30% μεμβράνη PU. Στο κάτω μέρος διαθέτει καλτσάκια από ανθεκτικό υλικό neoprene, τα οποία είναι κολλημένα με το πάνω μέρος της στολής και εννοείται πως είναι αδιάβροχα 100%. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούμε μπότες. Χαρακτηριστικό αυτών των waders είναι η άνεση των κινήσεων που μας προσφέρουν καθώς και το ότι είναι πολύ ελαφριά και ξεκούραστα.

Tέταρτο μοντέλο είναι το Waders with Boots του οποίου το πάνω μέρος είναι κατασκευασμένο από τρεις στρώσεις ποιοτικού breathable υλικού ενώ οι μπότες είναι από υλικό PVC.

Τελευταία είναι η ποιοτικότερη επιλογή με ονομασία NORFIN FLOW. Το πάνω μέρος του αποτελείται από τέσσερις στρώσεις ποιοτικού Breqthable υλικού το οποίο είναι κατασκευασμένο από 70% polyester και 30% μεμβράνη PU. Στο κάτω μέρος του διαθέτει ανατομικά καλτσάκια κατασκευασμένα από υλικό Neoprene. Και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε ξεχωριστά μποτάκια.

Σαν ομάδα του Lurebites χαρήκαμε ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκε για την άφιξη αυτής της εταιρείας στην Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά προϊόντα ρουχισμού που χαζεύαμε μόνο από το διαδίκτυο σε χώρες του εξωτερικού, τώρα πλέον έχουμε την δυνατότητα να τα δοκιμάσουμε, να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε με έναν άνθρωπο ώστε να μας κατευθύνει στην σωστή επιλογή του μεγέθους του προϊόντος που ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε και τέλος έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα περίφημα Breathable Waders. Ανυπομονούμε να φορέσουμε τα προϊόντα της Norfin ώστε να διαπιστώσουμε κι εμείς τελικά την ανθεκτικότητα και την ποιότητα τους.