Τα τελευταία χρόνια η τεχνική του LRF αποκτά όλο και περισσότερους φίλους στην χώρα μας σε σημείο να αρχίζουν να γεμίζουν σιγά σιγά τα ράφια των καταστημάτων ειδών αλιείας με προϊόντα για αυτήν την τεχνική. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που τώρα διανύουμε, πολλοί επιδίδονται στην εξάσκηση με LRF, στοχεύοντας σε κοκκάλια, σαφρίδια, μελανούρια κ.α..

Ο λόγος είναι γιατί εκτός του ότι είναι αποδοτική, προσφέρει και μεγάλη ευχαρίστηση κατά την μάχη αφού ο ελαφρύ εξοπλισμός δίνει απόλυτη αίσθηση και... μεγάλη δόση αδρεναλίνης! Για αυτόν το λόγο επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα jigheads της γαλλικής Delalande με την ονομασία Macadam Fishing που ζυγίζουν 1,5 γραμμάριο και είναι κατάλληλα για την τεχνική του LRF δηλαδή για ερματισμό μικρών σιλικονούχων δολωμάτων.

06_delalande

Jigheads της γαλλικής Delalande με την ονομασία Macadam Fishing

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η συσκευασία είναι πέντε τεμαχίων. Πάνω στην συσκευασία αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο ψαράς όπως το βάρος, την τεχνική που προορίζονται κ.τλ.. Επίσης, η ίδια η Delalande αναγράφει και την κωδική ονομασία των σιλικονούχων τεχνητών της που προτείνει για πάντρεμα με τα συγκεκριμένα jigheads, θέμα πάνω στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω.

Πάνω στην συσκευασία αναγράφονται όλα τα χαρακτηριστικά καθώς και με ποιες σιλικόνες της εταιρείας μπορούν να ψαρευτούν!

Πάνω στην συσκευασία αναγράφονται όλα τα χαρακτηριστικά καθώς και με ποιες σιλικόνες της εταιρείας μπορούν να ψαρευτούν!

Όσον αφορά τα σχήματα της κεφαλής υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι το κλασσικό σε σχήμα σφαίρας που χρησιμοποιούμε παντού είτε όταν θέλουμε να ψαρέψουμε στα μεσόνερα ή κοντά στον αφρό ή στο βυθό. Η δεύτερη επιλογή είναι σχήματος sabot το οποίο χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δώσουμε στην σιλικόνη μας μια πιο ρεαλιστική κίνηση κατά την βύθισή της και κατά τα τινάγματα (jerks, twiches).

03_delalande

Τα σχήματα που διατίθενται είναι κλασσικό σφαίρας (πάνω) και sabot (κάτω)

Όλοι γνωρίζουμε την χρησιμότητα της κεφαλής σφαίρας

Όλοι γνωρίζουμε την χρησιμότητα της κεφαλής σφαίρας

Το σχήμα sabot δίνει ωραία κίνηση στο κατέβασμα και κατά την διάρκεια των τιναγμώτων

Το σχήμα sabot δίνει ωραία κίνηση στο κατέβασμα και κατά την διάρκεια των τιναγμώτων

Κατά τα άλλα το υλικό που είναι κατασκευασμένο η κεφαλή είναι καλής ποιότητας με πολύ καλό φινίρισμα για τα δεδομένα της αγοράς, κατάλληλο για χρήση σε αλμυρό ή γλυκό νερό. Μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος σε ένα jighead είναι ο τύπος, η ποιότητα και το νούμερο του αγκιστριού.

08_delalande

Δύο διαφορετικά μεγέθη αγκιστριού για την Macadam

Η ποιότητα του αγκιστριού είναι ιαπωνικού τύπου κατασκευασμένο από εξαιρετικό υλικό με αιχμηρό αρπάδι και αντοχή στην στρέβλωση. Για το νούμερο του υπάρχουν και εδώ δύο επιλογές ανάλογα το μήκος της σιλικόνης που θέλουμε να προσαρμόσουμε : το κοντό με μήκος 1,5 cm και το πιο μακρύ με μήκος 1,7 cm.

07_delalande

Μπορείτε να προσαρμόσετε όποια LRF σιλικόνη θέλετε καθώς και τις προτεινόμενες από την Delalande

Τώρα όσον αφορά το που θα τις προσαρμόσουμε η επιλογή μας είναι πολύ εύκολη : σε όλες τις σιλικόνες που προορίζονται για LRF ψαρέματα! Αν θέλετε τώρα να επιλέξετε να σετάρετε τα jighead αυτά με σιλικονούχα δολώματα επίσης της Delalande, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στους τύπους με την ονομασία Buster Shad, King και Drop Shad, σιλικόνες που τις προτείνει άλλωστε και η ίδια η εταιρία ως τις ιδανικές.

09_delalande

Jigheads και προτεινόμενες σιλικόνες

Από εκεί και πέρα εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και τον τύπο Lancon της ίδια εταιρείας που βλέπετε παρακάτω :

delalande_lanconΣτην ελληνική αγορά έχουν αρχίσει και εμφανίζονται πολλοί διαφορετικοί τύποι μικρών σιλικονούχων δολωμάτων για την τεχνική του LRF αλλά δεν υπάρχει η αντίστοιχη ποικιλία σε jigheads για να σεταριστούν με αυτά. Οπότε τα jigheads Macadam της Delalande έρχονται ως “μάνα εξ ουρανού” για να καλύψουν αυτό το κενό της αγοράς. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικό και πρακτικό και ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσουν... απαρατήρητες από τους λάτρεις της τεχνικής!

Διατίθενται σε συσκευασίες των πέντε τεςμαχίων

Διατίθενται σε συσκευασίες των πέντε τεμαχίων


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

LOGO arcofil

Λεωφόρος Αμαρουσίου 15

Λυκόβρυση, Τ.Κ 141 23

Αθήνα

τηλ/fax : 210 2831514 - 210 2836809