Η ιταλική εταιρία Milo, μπήκε δυνατά στο χώρο για το 2016 λανσάροντας τους νέους της μηχανισμούς για τις τεχνικές του εγγλέζικου, bolognese και όχι μόνο. Εμείς διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το Milo Lugh 2000, έναν από τους πιο όμορφους εμφανισιακά μηχανισμούς που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά!

Η εξειδίκευσή της εταιρείας στον χώρο των match τεχνικών σε θάλασσα και σε γλυκά νερά είναι πολύ μεγάλη με άπειρες διακρίσεις σε τοπικά, εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα. Αν κάτι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από την γκάμα της σε αυτές τις τεχνικές τότε αυτό θα ήταν... οι Milo ομάδες στην Ιταλία και ανά τον κόσμο!

milo_lugh_jimis

milo-pinakas

Για αυτό και ο μηχανισμός Lugh δεν κατασκευάστηκε απλά για να συμπληρώσει κάποιο κενό στην γκάμα της εταιρείας αλλά για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχουν οι αγώνες match τεχνικών σε θάλασσα, λίμνες και ποτάμια.

milo1

Το σώμα του είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και γραφίτη με ειδική εξωτερική επεξεργασία

Το σώμα του είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και γραφίτη με ειδική εξωτερική επεξεργασία ώστε να αντέχει στις φθορές και την διάβρωση ακόμα και αν η χρήση του περιλαμβάνει το θαλασσινό νερό. Το δεύτερο στοιχείο που αναζητά όποιος ψαρεύει με αυτές τις τεχνικές είναι η ρηχή μπομπίνα με μικρή χωρητικότητα και το τρίτο είναι τα αξιόπιστα φρένα.

milo4

Τα φρένα είναι αξιόπιστα και διαθέτουν μικρορυθμίσεις

Τα τελευταία, είναι εμπρόσθια και διαθέτουν σύστημα με μικρο ρυθμίσεις (micro-adjustable) ώστε να υπάρχει καλή απόδοση αλλά και γραμμικότητα από το πρώτο κλικ έως το τελευταίο. Για την μπομπίνα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι αλουμινένια και η μέση χωρητικότητα της είναι 110 μέτρα πετονιάς διαμέτρου 0,185 mm..

milo2

Η μπομπίνα είναι ρηχή, κάτι που ζητάνε όσοι ασχολούνται με match τεχνικές αλλά δύσκολα βρίσκουν

Το τέταρτο και πιο σημαντικό κομμάτι είναι η λειτουργία του μηχανισμού η οποία στην περίπτωση του Lugh είναι ομαλή χωρίς όμως η μανιβέλα να γυρίζει ανεξέλεγκτα, κάτι που δεν θέλουμε ειδικά όταν ψαρεύουμε με την τεχνική του εγγλέζικου όπου πολλές φορές έχουμε μπόσικα.

milo10

Ο ρότορας είναι σχεδιασμένος με την τεχνολογία computer-balanced ώστε να μην έχει τζόγους και παλινδρομήσεις κατά την περιστροφή του

milo7

8+1 ρουλεμάν μακρά διάρκειας που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του μηχανισμού

Αυτήν την λειτουργία εξασφαλίζει το anti reverse system ενώ την ομαλή κίνηση των μηχανικών μερών υποστηρίζουν 8+1 ρουλεμάν μακρά διάρκειας που βρίσκονται σε διάφορα σημεία από την μανιβέλα μέχρι τον κεντρικό άξονα.

milo5

Το roller είναι νέας γενιάς (anti-twist line roller)

Το roller είναι νέας γενιάς (anti-twist line roller) ενώ ο ρότορας είναι σχεδιασμένος με την τεχνολογία computer-balanced ώστε να μην έχει τζόγους και παλινδρομήσεις κατά την περιστροφή του. Και μιας και μιλάμε για περιστροφή θα πρέπει να πούμε ότι η σχέση περιστροφής του Lugh είναι 5,2:1 που σημαίνει ότι είναι αρκετά γρήγορο για να μας βοηθήσει να μαζέψουμε μπόσικα και να καρφώσουμε σε πρώτο χρόνο!

milo9

Η σχέση περιστροφής του Lugh είναι 5,2:1

Αν βέβαια κάποιος θέλει πιο γρήγορη ταχύτητα, αρκεί να προτιμήσει το μεγαλύτερο μοντέλο 3000 το οποίο μαζεύει ακόμα περισσότερη πετονιά ανά περιστροφή της μανιβέλας. Μάλιστα, επιλέγοντας το μεγαλύτερο μέγεθος (3000) δεν έχετε τίποτα να χάσετε και από βάρος καθώς η διαφορά είναι μικρή από τα 248 γρμ. του 2000 μοντέλου, μόλις δέκα γραμμάρια περίπου.

milo8

Το κουμπί της αντεπιστροφής βρίσκεται στο μπροστά μέρος του σώματος με εύκολη πρόσβαση

Για το τέλος άφησα την εντυπωσιακή εμφάνιση του Lugh η οποία τραβάει αμέσως τα βλέμματα σαν να πρόκειται για μηχανισμό αρκετών εκατοντάδων ευρώ. Το πορτοκαλί χρώμα του σώματος και του ρότορα σε συνδυασμό με τις πινελιές χρυσού και μαύρου σε μπομπίνα και μανιβέλα, δημιουργούν ένα άκρως εντυπωσιακό σύνολο το οποίο μπορείτε όμως να αποκτήσετε καθώς η τιμή του δεν είναι απαγορευτική.

milo6

Το οβάλ χερούλι της μανιβέλας είναι από υλικό EVA

Πέρα από την εμφάνιση, πολύ καλή αίσθηση κάνει και το οβάλ χερούλι της μανιβέλας το οποίο είναι από υλικό EVA για να μας διευκολύνει να το κρατάμε και να μην υπάρχει ολίσθηση.

milo12

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν πολύ όμορφο μηχανισμό που δεν θα περάσει απαρατήρητος. Συνδυάζει το όμορφο design με την ποιότητα και την τιμή, κάτι που στις μέρες μας χρειάζεται μιας και κρίση μας έχει κάνει να είμαστε όλο και πιο διστακτικοί στις αγορές μας. Είναι σίγουρο ότι απευθύνεται σε match τεχνικές άλλα θα ικανοποιήσει σίγουρα και τους λάτρεις του light spinning, light rock fishing και eging.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

arcofil_logo

Λεωφόρος Αμαρουσίου 15

Λυκόβρυση, Τ.Κ. 141 23

Αθήνα

τηλ/fax : 210 2831514 - 210 2836809