Η σειρά Lure Control LC-X από την Dragon αποτελεί την τελευταία χρονικά πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των καλαμιών spinning, προσφέροντας διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες από τα υπόλοιπα καλάμια της γκάμας της.

Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε ότι η ονομασία αυτής της σειράς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς οι σχεδιαστές της εταιρίας έχουν κάνει εξαιρετική δουλεία, παρουσιάζοντας ένα καλάμι που σαν πρωταρχικό προσανατολισμό έχει τον τέλεια αίσθηση και χειρισμό των τεχνητών δολωμάτων από τον χρήστη. Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Lure Control να ξεχωρίζει.

dragon-cxt-lc-x8

pinakas_specs-paroysiasis_kalamiou_lurecontrol

Πρόκειται για καλάμι με μήκος 2,65 μέτρα ενώ η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την γνωστή πλέον και εξαιρετικά αξιόπιστη μέθοδο spigot. Το βάρος τεχνητών που μπορεί να χειριστεί σύμφωνα με την εταιρία κυμαίνονται ανάμεσα στο εύρος 7-28 γραμμαρίων που ουσιαστικά το κατατάσσουν στην μικρομεσσαία κατηγορία καλαμιών της τεχνικής του spinning.

img_9988

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι οι 10(!) οδηγοί που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του blank, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην απόλυτα ακριβή μετάδοση πληροφοριών στον χρήστη όπως την πλεύση του τεχνητού αλλά και την πονηρή τσιμπιά του αρπαχτικού! Αναμφίβολα κάτι εξαιρετικά σπάνιο αν αναλογιστούμε ότι τα περισσότερα καλάμια σε αυτό το μήκος διαθέτουν 8 με 9 οδηγούς το πολύ!

img_0005

Αφού μιλήσαμε για του οδηγούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνοι είναι της εταιρίας Fuji και πιο συγκεκριμένα τύπου Κ Alconite που προσφέρουν μέγιστη αντοχή και απροβλημάτιστα πετάγματα του τεχνητού, αποτρέποντας ταυτόχρονα τα μπερδέματα του νήματος.

img_0002

Επίσης της εταιρίας Fuji είναι και η βάση του μηχανισμού που βιδώνει με φορά προς τα πάνω, εξασφαλίζοντας τη καλύτερη δυνατή συγκράτηση του μηχανισμού πάνω στο καλάμι. Προς την κατεύθυνση του καλύτερου χειρισμού των τεχνητών στοχεύει και ο σχεδιασμός της λαβής, η οποία διαθέτει λεπτή σιλουέτα που σε συνδυασμό με το EVA προσφέρουν άριστο και ξεκούραστο κράτημα ακόμα και μετά από πολλές ώρες ψαρέματος.

img_0017

Τέλος, η απόσταση που χωρίζει την βάση μηχανισμού με το πίσω μέρος του καλαμιού ανέρχεται περίπου στα 28 εκατοστά, μήκος ιδανικό για χειρισμό τεχνητών που απαιτούν jerks όπως jerkbait minnows και σιλικόνες.

img_9990

Όπως σε όλα τα καλάμια της Dragon, το blank είναι της Ιαπωνικής εταιρίας “Toray” που είναι συνώνυμο της άριστης ποιότητας και αξιοπιστίας. Η διαφορά όμως με το blank του Lure Control είναι η σταυρωτή πλέξη των ινών του άνθρακα που η Dragon την έχει ονομάσει με τον κωδικό CXT.

img_0015

Σύμφωνα με την εταιρία, η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της κλασσικής σπιράλ πλέξης, όπως το μειωμένο βάρος, λεπτότερο blank και αυξημένη ελκτική δύναμη.

img_9995

Πράγματι το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να την δικαιώνει καθώς το Lure Control ζυγίζει μόλις 132 γραμμάρια! Όσον αφορά το action του καλαμιού η Dragon το χαρακτηρίζει fast ενώ το power χαρακτηρίζεται medium.

img_0011

Εκτός από την έκδοση που σας παρουσιάσαμε την σειρά συμπληρώνει άλλη μια πιο Light με μήκος 2,52 μέτρα και casting weight 4-21. Η σειρά Lure Control συνοδεύεται με δύο χρόνια εγγύηση.

lc_x_1

Κλείνοντας, δύο λέξεις μου έρχονται στο μυαλό που μπορούν να χαρακτηρίσουν απόλυτα το Lure Control: Άριστη εργονομία! Ένα πραγματικό “εργαλείο” για όσους αναζητούν ένα καλάμι που μπορεί να χειριστεί με μεγάλη άνεση και ευκολία εξίσου καλά, τεχνητά και σιλικόνες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

rizoulis