Η Ιταλική Molix, εταιρία που είναι γνωστή κυρίως από την κατασκευή τεχνητών δολωμάτων, μέσα στην πραγματικά μεγάλη γκάμα των προϊόντων της, διαθέτει και κάποιες επιλογές στην κατηγορία των καλαμιών spinning. Το ενδιαφέρον μας τράβηξε η σειρά με την ονομασία Fioretto που αποτελεί και την κορυφαία πρόταση της εταιρίας σε αυτή τη κατηγορία. Ο λόγος που τράβηξε την προσοχή μας ήταν το μοντέλο 862ML που σύμφωνα με την εταιρία είναι ένα καθαρόαιμο seabass καλάμι.

Το αξιοσημείωτο εδώ, είναι το σπάνιο γεγονός μια ευρωπαϊκή εταιρία όπως η Molix να βαδίζει στα ιαπωνικά πρότυπα κατασκευάζοντας εξειδικευμένα προϊόντα προσαρμοσμένα όμως στα δεδομένα και τις συνθήκες των νερών της μεσογείου! Ας πάμε όμως να γνωρίσουμε το Fioretto λίγο καλύτερα...

fiorettopinakas_specs-fioretto

Αρχικά να αναφέρουμε ότι σαν συνολική εικόνα αισθητικά “φέρνει” πολύ σε ιαπωνικό καλάμι αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά στις έντονα βαμμένες κόκκινες λεπτομέρειες στην λαβή και στο blank εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει τα... ιταλικά γονίδια του! Επίσης το όνομα Fioretto στα ιταλικά σημαίνει το ξίφος του αθλήματος της ξιφασκίας, που μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά εύστοχο αν λάβουμε υπόψιν μας το τελικό αποτέλεσμα.

fioretto3fioretto2

Πρόκειται για ένα δίσπαστο καλάμι μήκους 2.58 μέτρων ενώ η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την μέθοδο spigot προσφέροντας σίγουρη συγκράτηση. Το βάρος των τεχνητών που μπορεί να διαχειριστεί το καλάμι κυμαίνονται μέσα στο εύρος 10-30 γραμμαρίων, που σημαίνει ότι επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει άφοβα την πλειονότητα των τεχνητών δολωμάτων της τεχνικής του spinning.

fioretto8

fioretto5

Κατά μήκος του blank έχουν τοποθετηθεί 8 οδηγοί Fuji K Sic που προσφέρουν μέγιστη αντοχή στην οξείδωση ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν τα μέγιστα στην αποτροπή ανεπιθύμητων μπλεξιμάτων του νήματος στους οδηγούς είτε λόγω του δυνατού αέρα είτε από απροσεξία του χρήστη. Μιας και αναφερθήκαμε στο νήμα, οι ιδανικές αντοχές που προτείνει η Molix για το Fioretto κυμαίνονται μεταξύ 10-30 λιμπρών που μεταφράζονται σε νήματα διαμέτρου PE 0.8-2 περίπου.

fioretto4

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε στην ευρύτερη περιοχή της λαβής και του butt, που κατά την γνώμη μου είναι πολύ εργονομική και αποτελεί ένα από τα δυο “δυνατά” σημεία του καλαμιού: Η λαβή είναι τύπου split με το μήκος του butt δεν ξεπερνάει τα 32 εκατοστά ενώ το EVA στα σημεία συγκράτησης είναι πολύ καλής ποιότητας και προσφέρει ένα ασφαλές και σίγουρο κράτημα.

fioretto6

fioretto1 fioretto7

Κλείνοντας η βάση του μηχανισμού είναι της εταιρίας Fuji οπότε το δυνατό “κλείδωμα” του μηχανισμού πάνω της είναι δεδομένο. Το δεύτερο δυνατό σημείο του καλαμιού αφορά το συνολικό βάρος του που είναι μόλις... 130 γραμμάρια! Χαρακτηριστικό πραγματικά σπάνιο που το συναντάμε σε high-end καλάμια ιαπωνικής προελεύσεως με τιμή διπλάσια ή και παραπάνω από εκείνη του Fioretto ενώ παράλληλα είναι και ένα επιπλέον στοιχείο που αποδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα του carbon που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του.

kampili_fioretto

Όσον αφορά την συμπεριφορά του καλαμιού κατά την εταιρία εκείνη χαρακτηρίζεται όπως με τα αρχικά ML(Medium Light) δηλαδή μικρομεσαία δύναμη και regular δράση που συνδυάζει άριστα τα πλεονεκτήματα της καλής αίσθησης του τεχνητού μέσα στο νερό, του σίγουρου καρφώματος αλλά και της ευχάριστης μάχης με το ψάρι.

fioretto9

Σαν επίλογο μπορούμε να πούμε ότι το Fioretto αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους εκείνους που αγαπούν όχι μόνο το ψάρεμα του λαβρακιού αλλά των περισσότερων αρπακτικών του spinning όπως ο λούτσος, το γοφάρι και η παλαμίδα. Μια εξαιρετική επιλογή που συνδυάζει ιαπωνική κατασκευαστική φιλοσοφία με ιταλική φινέτσα!!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

molix_delfini

Ρουμπάκης Βασίλης, Λουδοβίκου 28 Πειραιάς Τ.Κ. 18531

Τηλ. 210 4176692, Fax. 210 4176692

Στο Facebook :

logo6